Arcadia Finans – Erfaringer og Test 2021

Sist oppdatert 04.08.2021

Arcadia Finans har sin hovedbase i Finland, og har som visjon at de skal kunne finne de beste lånetilbudene for deg som forbruker.

Målet til Arcadia Finans er å hjelpe deg med å finne en god finansiell løsning som passer dine behov. Dette gjør de ved å sammenligne tilbud forskjellige banker og finansagenter, slik at du kan få en best mulig oversikt over lånemarkedet.

Arcadia Finans er altså ikke en tradisjonell lånetilbyder, og fungerer kun som en finansagent. Via nettsidene kan du sende inn en uforpliktende søknad, og det er helt gratis.

Fordeler og ulemper


Fordeler

  • God oversikt over mulige lånetilbydere

Ulemper

  • Ikke spesielt brukervennlig søknadsprosess
  • Du må selv søke hos alle bankene
  • Ingen god oversikt over banker de samarbeider med

Betingelser


  • Du må ha fylt 18 år
  • Du må ha bodd i Norge i mer enn 3 år
  • Minimum 120 000 ,- i årsinntekt
  • Ingen registrerte betalingsanmerkninger
Lånebeløp 5.000 - 500.000 kr
Rente 3,90 - 24,78 %
Min. alder 18 år
Nedbetalingsperiode 12 - 180 mnd
Annonse
13,49 %, eff. rente 16,60 %. 65 000 kr o/5 år, etabl.geb. 950 kr. Totalt 93 730 kr. Max effektiv rente 6,99–40,60 %.

Hvorfor velge Arcadia Finans?

Fordeler

Arcadia Finans er som nevnt ikke en tradisjonell lånetilbyder. I steden vil Arcadia Finans gi deg en oversikt over hvor du potensielt kan søke et lån.

Etter å ha sendt inn en søknad via søknadsskjemaet, ser vi blant annet at Arcadia Finans samarbeider med Sambla, AXO Finans, Uno Finans, Bank Norwegian, Zmarta og Ferratum. Her er det enkelt og greit mange leverandører å velge blant. Samtidig er tabellen med alle lånetilbyderne relativt oversiktlig.

Hva er ulempene med Arcadia Finans?

Ulemper

På papiret fremstår Arcadia Finans som en låneformidler, som formidler din søknad videre til ulike banker på markedet. Etter å ha sendt inn en uforpliktende søknad ender vi likevel opp med å bli litt forvirret.

I første omgang fyller man inn litt basisinformasjon på Arcadia's nettsider. Informasjonen som fylles inn er ønsket lånebeløp, kontaktinformasjon, månedlig inntekt, samt informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger og boliglån.

Etter å ha fylt ut denne informasjonen sender vi inn søknaden ved å trykke på knappen merket "Sjekk Resultatene". Vi presenteres da med en lang liste av ulike lånetilbydere. I utgangspunktet får man altså inntrykk av at samtlige av disse bankene kan tilby et lån.

Slik er det for øvrig ikke. I listen gjemmer det seg flere andre låneformidlere, slik som eksempelvis AXO Finans. Om du velger å søke et lån her, vil du igjen måtte trykke deg videre inn på AXO Finans sine nettsider. Her må du igjen fylle ut informasjon, før AXO Finans tar den egentlige jobben med å formidle lånesøknaden din videre.

Det samme gjelder om du velger en tradisjonell bank i listen. Arcadia Finans gir deg inntrykk av at lånesøknaden din er innvilget, men slik er det i realiteten ikke. Om du eksempelvis velger Bank Norwegian i tabellen, må du selv fylle ut lånesøknaden hos Bank Norwegian. Informasjonen du i utgangspunktet fylte ut hos Arcadia Finans blir heller ikke sendt med videre.

Slik vi kan se det gjør ikke Arcadia Finans noe annet enn å vise en liste med nettsider hvor du kan søke om et lån. Arcadia Finans gjør ingen jobb for deg, annet enn at de muligens filtrerer listen utifra hvor du potensielt kan få et lån.

Vi er ikke imponerte!

Hvilke krav stilles av Arcadia Finans?

Krav

Til tross for Arcadia Finans ikke gjør noe av jobben for deg, er det likevel noen generelle krav som stilles til deg som skal ta et forbrukslån.

Du må som et minimum ha fylt 18 år, samtidig som du ikke kan ha noen aktive inkassosaker rettet mot deg. Du må også kunne dokumentere minst 120.000 kroner i årlig inntekt. I tillegg må du ha bodd i Norge i minst 3 år sammenhengende.

Kontaktinformasjon til Arcadia Finans

Juridisk Navn Arcadia Finans
Org. nummerFI24645516
Besøksadresse Alvar Aallon Katu 5 B LT1, FI-00100 Helsinki
Postadresse Alvar Aallon Katu 5 B LT1, FI-00100 Helsinki
Telefon+358 417853295
E-postkundeservice@arcadiafinans.no