AXO Finans – Test og Erfaringer 2021

Sist oppdatert 31.03.2021

AXO Finans ble grunnlagt i 2008, og har siden den gang vokst seg til å bli en av Norges største aktører innen formidling av refinansiering og usikrede lån.

Hovedsakelig fokuserer AXO Finans på formidling av lån uten sikkerhet, men tilbyr også mulighet for lån med sikkerhet i egen bolig.

I praksis er altså ikke AXO Finans en tradisjonell lånetilbyder, da de kun formidler søknader mellom kundene og samarbeidspartnerne.

Per dags dato samarbeider AXO Finans med totalt 23 ulike banker og lånetilbydere, og hovedfokuset er å gi deg det beste utvalget av lån - slik at du kan velge det lånet du mener har best betingelser.

Fordeler og ulemper


Fordeler

 • Innhenter tilbud fra 23 aktører
 • Lånetilbyderne kontakter deg
 • Godt grunnlag for å finne beste rentesats
 • Gratis og uforpliktende søknad
 • Brukervennlig søknadsprosess

Ulemper

 • Du må selv filtrere ut gode og dårlige lån
 • Relativt høy minimums-alder (23 år)

Betingelser


 • Du må ha fylt 23 år
 • Du må ha bodd i Norge i mer enn 3 år
 • Minimum 200 000 ,- i årsinntekt
 • Ingen registrerte betalingsanmerkninger
Lånebeløp 10.000 - 500.000 kr
Rente 6,39 - 21,95 %
Min. alder 23 år
Nedbetalingsperiode 12 - 60 mnd
Annonse
Låneeksempel: Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140256

Hvorfor velge AXO Finans?

Fordeler

AXO Finans skiller seg fra tradisjonelle lånetilbydere ved at de kun videreformidler din søknad til banker og andre tilbydere.

I praksis er altså AXO Finans det som kalles for en finansagent, hvor de videresender din søknad til et bredt utvalg av lånetilbydere.

Ved å benytte deg av AXO Finans vil du altså enkelt kunne innhente tilbud fra en lang rekke aktører, uten at du selv behøver å søke spesifikt hos hver av bankene.

På bakgrunn av at de aller fleste tilbyderne av både forbrukslån og refinansiering setter renten basert på individuelle faktorer, vil det så godt som alltid lønne seg å innhente tilbud fra flere låneinstitusjoner.

Ved å benytte AXO Finans som et mellomledd vil søknadsprosessen forenkles betraktelig, hvor du enkelt kan sammenligne de ulike lånene som tilbys - uten at du selv trenger å ta direkte kontakt med lånetilbyderne.

Utover dette er naturligvis lånetilbudene du mottar helt uforpliktende, og dersom du finner en bank som tilbyr bedre rente enn de tilbudene du mottar via AXO Finans, er det ingenting i veien for at du heller velger dette alternativet.

Hva er ulempene med AXO Finans?

Ulemper

Enkelte er av den oppfatningen av at det ikke lønner seg å benytte seg av en finansagent, og det argumenteres ofte med at den totale kostnaden for lånet vil bli høyere dersom man bruker en lånetilbyder.

Til tross for at låneformidleren (i dette tilfellet er det AXO Finans) naturligvis mottar en viss sum hver gang de formidler ut en søknad til sine partnere, medfører ikke dette økte kostnader for deg som lånetaker.

I praksis vil altså tilbudene du mottar være de samme som om du skulle sendt inn en direktesøknad til hver av lånetilbyderne.

Dette er altså ikke en reell ulempe, men selve utvalget av lånetilbydere kan derimot ansees som en ulempe.
Selv om AXO Finans samarbeider med mange ulike lånetilbydere, har de ikke et samarbeid med absolutt alle tilbyderne som er å finne på markedet.

Dersom du kun benytter deg av AXO Finans for å finne et lån som passer for deg, risikerer du altså å gå glipp av tilbud fra enkelte banker - som kanskje har bedre betingelser på lånene sine enn de tilbudene du har mottatt via AXO.

Vi anbefaler derfor at du setter deg inn i hvilke finansinstitusjoner som AXO Finans videreformidler din lånesøknad til, slik at du eventuelt kan sende inn en direktesøknad til de som ikke mottar din søknad via AXO.

Når dette er sagt så samarbeider AXO Finans likevel med de aller fleste av de større tilbyderne i Norge, slik som eksempelvis Bank Norwegian, Gjensidige og Santander.

Utover dette er aldersgrensen for å søke lån via AXO Finans noe høyere enn for enkelte andre finansagenter (23 år), samtidig som AXO Finans ikke aktivt filtrerer ut dine lånetilbud for å finne lånet med de beste betingelsene.
Dette må du selv gjøre, og det er derfor viktig at du setter deg godt inn i lånevikårene for hvert enkelt tilbud du mottar.

Hvilke krav stilles av AXO Finans?

Krav

TIl tross for at AXO Finans ikke er en lånetilbyder i seg selv, stiller de likevel visse krav til deg som søker.

Årsaken til dette er at finansinstitusjonene som mottar søknaden din via AXO har visse betingelser, og det må ansees som sannsynlig at du klarer å betjene gjelden din når lånet skal nedbetales.

I første omgang krever AXO Finans at alle søkere har fylt 23 år, samtidig som du må ha bodd i Norge i minst 3 år sammenhengende.

I forbindelse med lånesøknaden din vil det også foretas en kredittvurdering av deg, hvor du må ha minst 200 000 i årsinntekt.

For at søknaden skal gå gjennom kan du heller ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker.

Er AXO Finans trygt?

Ja, det er helt trygt å benytte seg av AXO Finans for å innhente lånetilbud fra flere aktører.

Informasjonen som sendes inn i søknadsskjemaet vil kun videresendes til bankene, og vil ikke bli benyttet til andre formål.

Tjenesten er gratis å bruke, og samtlige av tilbudene du mottar er helt uforpliktende.

Kontaktinformasjon til AXO Finans

Juridisk NavnAXO Finans AS
Org. nummer998543320
BesøksadresseSt. Olavs gate 28 0166 Oslo
PostadresseSt. Olavs gate 28 0166 Oslo
Telefon22 86 74 00
E-postkundeservice@axofinans.no