Centum Finans – Test og Erfaringer 2021

Sist oppdatert 31.03.2021

Centum Finans, ofte kun forkortet til Centum, ble etablert i 1999 og har i løpet av de siste 20 årene tilbydt finansielle tjenester til det norske markedet.

Centum inngår i det godt kjente svenske konsernet Zmarta Group, som også er etablert både på det svenske og det finske markedet.

Centum Finans er ikke en bank i seg selv, og fungerer kun som en finansagent.
I praksis innebærer dette at Centum mottar din lånesøknad, før de distribuerer denne videre til et utvalg av banker og lånetilbydere.

Via Centum Finans' søknadsskjema kan du sende inn en søknad både for forbrukslån og refinansiering.
Den maksimale nedbetalingstiden for forbrukslånene er 5 år, mens den maksimale nedbetalingen for refinansieringsløsningene er 15 år.

Ingen av lånetilbudene du mottar via Centum Finans stiller krav til sikkerhet, og du kan selv disponere midlene helt fritt.

Fordeler og ulemper


Fordeler

  • Du mottar tilbud fra flere lånetilbydere
  • Brukervennlig søknadsprosess
  • Mulighet for refinansiering
  • Bred låneramme
  • Centum hjelper deg med å finne det beste tilbudet

Ulemper

  • Søker kun hos et begrenset utvalg lånetilbydere

Betingelser


  • Du må ha fylt 18 år
  • Du må ha over 120 000 kroner i fast årlig inntekt
  • Du kan ikke ha noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger
  • Selvstendig næringsdrivende må ha vært registrert i Brønnøysund-registeret i mer enn 3 år
Lånebeløp 2.000 - 20.000 kr
Rente 6,29% - 31,3%
Min. alder 18 år
Nedbetalingsperiode 12 - 180 mnd
Annonse
Eks: Nom. rente 12,65 %, eff. rente 13,84 %, 240 000 kr o/10 år, kostnad 189 840 kr, totalt 429 840 kr.

Hvorfor velge Centum Finans?

Fordeler

Centum Finans skiller seg fra tradisjonelle lånetilbydere ved at de kun videreformidler din søknad til banker og andre finansinstitusjoner.

Per dags dato samarbeider Centum Finans med 18 ulike samarbeidspartnere, som er Collector Bank, Express Bank, Santander Consumer Bank, Svea Finans, Ikano Bank, BB Bank, re:member, Nordax Bank, BraBank, Avida, EasyBank, Instabank, Resurs Bank, Komplett Bank, AS Financiering, Nordea Direct, Optin Bank og Thorn Privat Finans.

Her ser man altså at flere av de største tilbyderne på markedet er representert, og Centum Finans har dermed lagt et godt grunnlag for at du skal kunne motta de beste lånetilbudene.

Fordelen med en slik løsning er åpenbar.
Ved å benytte deg av Centum Finans trenger du ikke søke direkte til de ulike lånetilbyderne, og siden du bruker en finansagent vet bankene også at de blir nødt til å konkurrere om å gi det beste tilbudet.
I praksis kan dette ofte resultere i lavere rente, og det vil være enklere for deg å forhandle på renten når du har mottatt flere tilbud.

Videre er selve søknadsprosessen hos Centum Finans både oversiktlig og brukervennlig, og nettsiden fremstår som moderne og gjennomtenkt.

Vi i redaksjonen setter også stor pris på at Centum Finans formidler søknader for både forbrukslån og refinansiering, slik at du kan finne den løsningen som passer best for deg.

Alle tilbud du mottar via Centum Finans er naturligvis helt gratis og uforpliktende, og Centum hjelper deg også med å finne det lånet som har de beste vilkårene.

Hva er ulempene med Centum Finans?

Ulemper

Det er ikke veldig mange store ulemper med å benytte seg av Centum Finans som en finansagent.

Den ene ulempen, som med så godt som alle andre låneformidlere, er at søknaden kun videresendes til et utvalg av lånetilbydere.

Per dags dato samarbeider som nevnt Centum Finans med 18 ulike lånetilbydere, og du vil naturligvis ikke motta tilbud fra aktører som ikke er i et aktivt samarbeid med Centum Finans.

Som alltid anbefaler vi derfor at du sender inn manuelle søknader til de lånetilbyderne som ikke er representert via låneformidleren, slik at du får et enda bedre grunnlag for å velge det beste lånet for deg.

Hvilke krav stilles av Centum Finans?

Krav

Selv om Centum Finans kun fungerer som en finansagent, som videreformidler din søknad til en rekke lånetilbydere, stiller de visse krav til deg som søker.

Som søker hos Centum Finans må du som et minimum ha fylt 18 år, og du må kunne dokumentere at du har minst 120 000 kroner i årlig inntekt.
Dette er for å sikre at du klarer å betjene nedbetalingsplanen for lånet du eventuelt signerer, og dersom du står uten fast inntekt vil lånesøknaden ikke formidles videre til bankene.

Slik som så godt som alle andre låneformidlere og -tilbydere, krever også Centum Finans at du ikke har noen betalingsanmerkninger registrert på deg - og du kan heller ikke ha noen aktive inkassosaker rettet mot deg.

Centum Finans stiller ingen spesielle krav til hvordan midlene disponeres, og det kreves ikke sikkerhet i egen bolig eller andre personlige eiendeler.

Dersom du er selvstendig næringsdrivende krever Centum Finans at ditt foretak har vært registrert i Brønnøysundregistrene i minst 3 år sammenhengende.

Gitt at du oppfyller disse kravene, vil lånetilbyderne som mottar din søknad utføre en kredittvurdering av deg.
Denne kredittvurderingen legger grunnlaget for hvor høyt lån som kan innvilges.

Er Centum Finans til å stole på?

Ja, Centum Finans er til å stole på.

Søknadsskjemaet sendes over en kryptert forbindelse, og vil bli behandlet konfidensielt av de ansatte hos Centum Finans.

Alle tilbud du mottar fra bankene som Centum Finans har videresendt din søknad til er helt uforpliktende, og det koster ingenting å benytte seg av tjenesten.

Dersom du mener vilkårene for lånetilbudene du mottar er for dårlige, trenger du ikke aktivt takke nei til de ulike tilbudene.

Tilbudene står i 30 dager, og vil automatisk utløpe hvis du ikke besvarer de.

Kontaktinformasjon til Centum Finans

Juridisk NavnCentum Finans AS
Org. nummer985 220 239
BesøksadresseFilipstad brygge 1, 0252 Oslo
PostadresseCentum Finans, Postboks 1433 Vika, 0115 Oslo
Telefon23 96 70 00
E-postinfo@centum.no