Husqvarna Automower 105 Test

Husqvarna Automower 105 Test

Inneholder lenker til annonsører

I vår test av robotklipperen Husqvarna Automower 105 har vi hentet ut ekspertvurderinger fra flere tiltrodde aktører, som har vektlagt blant annet ytelse, brukervennlighet, effektivitet, sikkerhet og konstruksjon.

Ved å handle gjennom våre lenker bidrar du til at vi kan fortsette med det gode arbeidet - for deg, som forbruker.
Klikk her for å lese mer om hvordan vi beregner den totale testscoren!

Husqvarna Automower 105

7.9 / 10

Husqvarna Automower 105 Test

Beskrivelse: Husqvarna Automower 105 er en enkel og stillegående robotklipper, som har fått skryt fra ekspertene for å være svært brukervennlig.

Flere av testerne har bemerket seg at denne modellen er meget enkel å programmere - samtidig som at funksjonene fremstår som gjennomtenkte og solide.

Automower 105 har også mottatt skryt for å være en smart robotklipper, og mye av dette skyldes nok den patenterte løsningen fra Husqvarna, som er basert på maskinlæring (kunstig intelligens).

Denne robotklipperen har et totalt dekningsareal på 600 m², og er derfor godt egnet til deg med liten til mellomstor gressplen.
Sikkerhetsmessig har det også vært svært få negative tilbakemelding, og spesielt løftesensoren har vært gjenstand for mye skryt.

Merk forøvrig at den maksimale helningen kun er 25%, og at klippebredden er noe smal - som i praksis tilsier at det vil ta noe lengre tid å klippe hele plenen.

10 / 10
EasyLawnMowing.co.uk

"In all honestly, I think the Husqvarna 105 Automower is a competent robotic mower suitable for smaller gardens. Its technology compares well to other reputable competitors, such as WORX and McCullock, and is one of the most reliable robotic mowers you can buy (I mean Husqvarna in general). I know it does have some flaws which you wouldn’t expect to deal with considering the price you are paying. And that’s understandable, but if you take into account everything else you’re getting – more time to yourself, a reliable and consistent cut, less work to do, safety of your friends/family, cheaper mower maintenance, no pollution – I think it’s totally worth it."

Vis mer ▼
8.7 / 10
AlleTestVinnere.no

"Med et anbefalt tomteareal på 600 m² er dette en gressklipper som passer best for mindre hager. For å maksimere bruken kan du imidlertid stille inn to forskjellige startpunkter på styrekabelen, slik at gressklipperen ikke nødvendigvis må begynne å klippe ved ladestasjonen hver gang. En innebygd løftesensor gjør at knivene stopper automatisk hvis klipperen løftes fra bakken. Den har også en innebygd tyverialarm, og hvis den skulle havne opp ned, lyder en alarm som gjør deg oppmerksom på dette. Den er relativt stillegående under klippingen med et lydnivå på 61 dB, og modellen veier ikke mer enn 6,5 kg, noe som gjør den lett å flytte på."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Automower 105 er en av Husqvarnas billigste robotgressklippere med en pris i øvre budsjettklasse. Den er på mange måter lik Gardena R50Li, også den produsert av Husqvarna. Takket være Husqvarnas bransjeledende kunstige intelligens er Automower 105 veldig smart. Den løser vanskelige situasjoner godt, noe som gjør den pålitelig til en budsjettklassemodell å være. Den maksimale hellingen er høyere enn det spesifikasjonene tilsier, men likevel moderat. Den lille størrelsen og lave maskinvekten gjør robotgressklipperen lett å flytte på, men medfører samtidig klart begrensede terrengegenskaper og en beskjeden klippebredde. Klippingen går derfor tregt, og dersom klippeunderlaget er vanskelig, for eksempel med store røtter, får robotgressklipperen fort problemer og kan bli stående fast. Den er imidlertid stillegående og kan derfor gjerne gå å klippe om natten uten å forstyrre naboene. Nattklipping har den fordelen at du får plenen for deg selv på dagen."

Vis mer ▼

For å få en oversikt over de beste robotklipperne, anbefaler vi at du tar en titt på vår test av robotklippere!