Komplett Bank Forbrukslån & Refinansiering – Erfaringer og Test 2021

Sist oppdatert 16.04.2021

Komplett Bank tilbyr fritids- og forbruksfinansiering til forbrukere på det norske markedet, og stiller ingen krav til sikkerhet i forbindelse med sine lån.

Ulikt mange andre lånetilbyder, er Komplett Bank relativt ferske på markedet.
Komplett Bank ble etablert i 2014, og har sitt utspring fra den svært populære nettbutikken Komplett.no.

Selve nettbutikken ble etablert i 1996, og har siden den gang vokst til å bli en av Norges største nettbutikker.

Våre forventninger til Komplett Bank var derfor store, og vi er svært spente på om Komplett Bank klarer å konkurrere med de allerede etablerte konkurrentene på markedet.

Fordeler og ulemper


Fordeler

 • Fleksibel nedbetalingsløsning
 • Brukervennlig søknadsprosess
 • Tilbyr avdragsfrie måneder
 • Bred låneramme
 • Ingen krav til sikkerhet
 • Tilbyr refinansiering
 • Tilbyr betalingsforsikring

Ulemper

 • Effektiv rente kan bli noe høy for enkelte lånebeløp
 • Noe høyt etableringsgebyr for store lån

Betingelser


 • Du må ha fylt 20 år
 • Folkeregistrert adresse i Norge
 • Ved refinansiering kan du ikke ha utestående betalinger på gjeld
 • Ved refinansiering må du ha årlig inntekt på minimum 450 000 ,-
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassogjeld
Lånebeløp 10.000 - 500.000 kr
Rente 7,90 - 24,90 %
Min. alder 20 år
Nedbetalingsperiode 12 - 60 mnd
Annonse
Låneeksempel Annuitet: Nominell rente 8,67 %, Effektiv rente 10,34 % , 90 000 kr. o/5 år, etabl.geb. 870 kr., Kostnad 24 396 kr., Totalt 114 396 kr. Maks. effektiv rente 20,87 % Låneeksempel Refinansiering: Nominell rente 9,4%, Effektiv rente 10,06%, 300 000 kr. o/7 år, etbl. 0 kr., kostnad 113 519 kr., totalt 413 519 kr. Løpetid 3-15 år. Maks. effektiv rente 28,22%.

Hvorfor velge Komplett Bank?

Fordeler

Det første vi bemerker oss med Komplett Bank er at de tilbyr både tradisjonelle forbrukslån og refinansieringsløsninger.

Om vi først tar for oss forbrukslånene, ser vi at Komplett Bank klarer å tilby en svært bred låneramme.
Du kan selv velge om du ønsker å søke om et typisk smålån, og den laveste lånesummen som kan innvilges hos Komplett Bank er 10.000 kroner.
I den andre enden av skalaen har man de større forbrukslånene, hvor Komplett Bank tilbyr en maksimal låneramme på hele 500.000 kroner.

Sammenlignet med andre lånetilbydere er heller ikke den effektive renten spesielt høy, og for de høyeste lånene kryper den effektive renten ned mot 9%.

For de mindre lånesummene er for øvrig den effektive renten naturligvis noe høyere, men sammenlignet med typiske tilbydere av smålån er så absolutt Komplett Bank konkurransedyktige.

Den største fordelen med forbrukslånene hos Komplett Bank er nok likevel fleksibiliteten som tilbys.

Med Fleksibelt Lån står du fritt til å nedbetale lånet i det tempoet du selv ønsker.

Det eneste kravet Komplett Bank stiller til deg, er at du må betale renter og eventuelle gebyrer hver måned.

Hos Komplett Bank har du altså ingen fast nedbetalingsplan, og dersom det skulle dukke opp noen uforutsette utgifter står du altså fritt til å betale litt mindre på lånet en måned om du ønsker det.
Her er det altså muligheter for avdragsfrihet ved behov, og du trenger ikke sende en søknad til banken for å få innvilget dette.

Det er selvfølgelig likevel fornuftig å betale ned lånet så raskt du overhodet klarer, slik at du unngår unødige renteutgifter.

Uavhengig av lånebeløp står du også fritt til å innfri hele lånet når du selv måtte ønske det, og Komplett Bank ilegger deg ingen ekstra gebyrer for dette.

Slik som de aller fleste andre lånetilbydere, stiller heller ikke Komplett Bank noen krav til nøyaktig hva du skal benytte pengene på - og du trenger heller ikke stille noen sikkerhet i personlige eiendeler.

Som nevnt leverer også Komplett Bank egne løsninger for refinansiering.

I praksis vil Komplett Bank hjelpe deg med å samle alle dyre smålån og eventuell kredittkortgjeld du har pådratt deg, og basert på lånekostnadene kan Komplett Bank tilby en nedbetalingstid på inntil 15 år.

Hva er ulempene med Komplett Bank?

Ulemper

Til tross for at Komplett Bank skiller seg ut som en av de mer seriøse lånetilbyderne på markedet, har vi likevel bemerket oss enkelte ulemper.

Avhengig av hvor god kontroll du har på din egen personlige økonomi, kan den fleksible nedbetalingsløsningen i enkelte tilfeller vise seg å bli en negativ ulempe.

Som nevnt kreves det ikke at du innbetaler mer enn renter og gebyrer, og slikt sett kan du altså få avdragsfrie måneder når du selv måtte ønske det.

Dette er en god løsning dersom du kun benytter deg av den når det virkelig er behov, men kan altså vise seg å bli et problem dersom du til stadighet velger å ha avdragsfrie måneder.
I praksis vil da rentene naturligvis påløpe, og på sikt kan lånet bli svært dyrt.

For enkelte lånebeløp har vi også bemerket oss at den effektive renten kan bli noe høy, samtidig som at etableringsgebyrene også er litt høye for de største lånene.

Hvilke krav stilles av Komplett Bank?

Krav

Som søker hos Komplett Bank kreves det i første omgang at du har fylt 20 år, samtidig som du har en folkeregistrert adresse i Norge.

Du kan heller ikke ha noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger rettet mot deg, og det vil naturligvis alltid utføres en kredittsjekk før et eventuelt lån innvilges.

Dersom du ønsker å benytte deg av refinansieringsløsningene hos Komplett Bank, kreves det også at du ikke kan ha noen utestående gjeld på de lånene du ønsker å refinansiere.

For å kvalifisere til refinansiering må du også kunne dokumentere en årlig inntekt på minst 450.000 kroner.

Er Komplett Bank til å stole på?

Ja, du kan trygt stole på Komplett Bank.

Dette er en seriøs lånetilbyder, som tilbyr både forbrukslån og refinansiering ved behov.

Komplett Bank vil til enhver tid behandle dine opplysninger konfidensielt, og det utføres alltid kredittsjekk for å sikre at du faktisk klarer å betjene lånet du tar opp.

Kontaktinformasjon til Komplett Bank

Juridisk NavnKomplett Bank ASA
Org. nummer998 997 801
BesøksadresseVollsveien 2A, 1366 Lysaker
PostadressePostboks 448, 1327 Lysaker
Telefon21 00 74 50
E-postkundeservice@komplettbank.no