Best i Test Lydplanker – Beste Lydplanke 2021

Lydplanke test

Det finnes svært mange lydplanker ute på markedet, og det er ikke alltid like greit å bestemme seg for hvilken man bør velge.

Ikke bare er prisene svært variable – spesifikasjonene er heller ikke alltid greie å forstå seg på.

Èn ting har forøvrig alle lydplanker til felles, og det er at de skal gi god lyd – og samtidig tilby tilstrekkelig med tilkoblingsmuligheter slik at man enkelt kan koble seg opp mot enheten.

I vår test av lydplanker har vi samlet ekspertvurderinger og kundeanmeldelser, og kåret beste lydplanke i 2021.

Test av lydplanker – Best i test 2021

Kort oppsummert er dette den nåværende rangeringen i vår test av lydplanker.
Du kan naturligvis lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen.

Obs: Lenkene i denne oppsummeringen leder til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
Merk at rangeringen til enhver tid oppdateres basert på de ulike ekspert- og kundeanmeldelsene!

  1. Sonos Arc
  2. Sonos Beam
  3. JBL Bar 3.1 (Ikke tilgjengelig)
  4. Sonos Playbar
  5. Yamaha YAS-207
  6. JBL Bar 2.1
  7. Yamaha MusicCast YAS-306
  8. Philips HTL3310/10
  9. Sony HT-ST5000
  10. JBL Bar 5.1

Trykk her for å vise alle produktene.. (+11)

Ved å handle gjennom våre lenker bidrar du til at vi kan fortsette med det gode arbeidet - for deg, som forbruker.
Klikk her for å lese mer om hvordan vi beregner den totale testscoren!

1. Sonos Arc

Sonos Arc

9.0 / 10

Sonos Arc Test

Beskrivelse: Sonos Arc er nok en svært populær lydplanke fra Sonos, og denne lydplanken har vært gjenstand for en lang rekke produkttester.
Jevnt over er ekspertene svært fornøyde med produktet, og flere av testerne går så langt som å si at de aldri før har opplevd så god TV-lyd.

Det norske forbrukermagasinet Tek.no trekker blant annet frem den nye Dolby Atmos-støtten som en svært stor fordel, og så godt som samtlige av testerne enes om at dialog-gjengivelsen oppleves som svært klar og tydelig.
Forbrukerne sier seg også enige i dette, og flere trekker frem at lydbildet oppleves som velbalansert og behagelig.

På den negative siden er det flere som har ytret ønske om en noe kraftigere bass - og dette er mer eller mindre umulig å oppnå med mindre du anskaffer en egen ekstern basskasse.
Merk forøvrig at den eneste basskassen som kan pares med Sonos Arc er Sonos' egne subwoofer.

Leveres med støtte for både Amazon Alexa og Google Assistant, og kan naturligvis integreres opp mot andre Sonos-enheter!

9.4 / 10
KomputerForAlle

"Sonos Arc er en lydplanke som gir overbevisende og stor tv-lyd, og den kan også spille musikk fra pc-en eller strømmetjenester som Spotify eller Tidal. "

Vis mer ▼
8.5 / 10
Tek.no

"Det har gått syv år siden Sonos lanserte Playbar, og nå har den endelig fått en verdig oppfølger. Arc følger i forgjengerens fotspor med bravur, og føles som et moderne, solid og riktig steg for selskapet. Endelig er ting som Dolby Atmos, AirPlay 2 og stemmeassistenter på plass, og resultatet er slående. Lydplanken låter godt uansett hva du utsetter den for – fra brølende actionfilmer til komplekse musikkstykker. "

Vis mer ▼
8.5 / 10
Which.co.uk

"This a superb Best Buy sound bar, with truly impressive audio quality and up there with the very best we’ve tested. If you’re not put off by the high price tag, you won’t be disappointed."

Vis mer ▼
8.3 / 10
DinSide.no

"Meget god lyd, spesielt høy kvalitet på vokal, høy generell kvalitetsfølelse, meget brukervennlig oppsett, god app med mange muligheter"

Vis mer ▼

2. Sonos Beam

Sonos Beam

8.9 / 10

Sonos Beam Test

Beskrivelse: Man skal lete lenge før man finner en lydplanke som er mer omtalt enn Sonos Beam.

Siden produktet ble lansert i 2018, har Sonos Beam blitt en svært populær lydplanke - både hos testerne og hos forbrukerne.

Testerne er først og fremst imponerte over hvor enkel og brukervennlig Sonos Beam er, og flere har trukket frem at selve installasjonsprosessen oppleves som svært lite krevende.
Sonos er også naturligvis tro mot konseptet, og Beam kan dermed sømløst integreres opp mot andre Sonos-enheter.

Til tross for at Sonos Beam leveres i en relativt liten forpakning, har den fått skryt for å levere et solid og bredt lydbilde, og enheten er godt egnet til både musikk, film og TV.
Testerne er forøvrig ikke helt enige når det kommer til bassen, hvor enkelte mener at den er overraskende god - mens andre ønsker at bassen gjerne kunne vært noe fyldigere.

Dersom du ikke er spesielt glad i kabelrot rundt TV-en, kan du også betrygge deg med at det kun trengs to ledninger for å koble til Sonos Beam - èn ledning til stikkontakten, og èn til selve TV-en.

Til tross for at dette er et solid valg for deg som ønsker god lyd til en rimelig penge, har allikevel Sonos Beam enkelte svakheter.
Både testerne og forbrukerne savner flere tilkoblingsmuligheter, og flere har etterspurt en funksjon for å velge lydmodus selv.

Leveres med støtte for Alexa og Airplay 2!

10 / 10
TrustedReviews.com

"This Beam is a soundbar does a bit of everything and does it well, excelling at both music and movie soundtracks and fits seamlessly into Sonos’ existing network of multi-room speakers."

Vis mer ▼
10 / 10
WhatHiFi.com

"Alexa and HDMI ARC are the Beam’s obvious talking points, but to focus on those features entirely would be to miss out on the fact that the Beam sounds rather exceptional for its price and size. This is an affordable soundbar that most could find space for, and that could transform your listening experience. The width, depth and three-dimensionality of the presentation smashes expectations. Advertisement The Beam is more than enough speaker for most people, to the extent that spending the extra £400 ($400, AU$800) to get the Arc could, in many cases, be entirely unnecessary. Yes, the Arc is undeniably better, in almost every conceivable way, but the little Beam is a fabulous soundbar in its own right. For the average person in the average lounge, the Beam is a superb choice."

Vis mer ▼
9.3 / 10
KomputerForAlle

"Beam er en komptakt tv-høyttaler med stor lyd og enkel betjening til en fornuftig pris. "

Vis mer ▼
9.0 / 10
TechRadar.com

"This is the Sonos soundbar we've been waiting for. The Sonos Beam is small enough to attach itself to the majority of TVs, and comes coupled with enough innovation and sound performance to impress. There are a few issues worth pointing out but, at this price, they soon fade away."

Vis mer ▼
8.3 / 10
Klikk.no

"Sonos Beam er et «Kinderegg» som gir bedre lyd til TV-en, fungerer som smarthøyttaler med støtte for stemmestyringstjenester og den fungerer godt som er en ren streaminghøyttaler, som også snart støtter AirPlay II. Det gjør Sonos til et åpnere system enn noen gang tidligere – og risikoen for å være låst inne i Sonos-appen til evig tid er ikke lenger til stede. Kjøper du til to brukte Play:1, får du også et rimelig og greit surroundoppsett."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+5)

8.0 / 10
Tek.no

"Sonos Beam er en knallgod lydplanke for folk flest. Så enkelt kan vi konkludere hele testen. Den har lav nok pris, god nok lyd og fungerer på nok TV-er til at den trolig vil gjøre de aller fleste veldig fornøyde. Den er imidlertid ikke helt uten mangler. Du er begrenset til det Sonos har bestemt er «riktig» lyd, og det er visst helt forskjellig for musikk og TV. En såpass liten lydplanke når heller ikke de dypeste tonene, og selv om Sonos skryter av bred lydseparasjon er det ingen tvil om at du får en bedre filmopplevelse hvis du punger ut for flere av Sonos' høyttalere som du kan spre rundt i rommet."

Vis mer ▼
8.0 / 10
ITavisen.no

"Sonos Beam kommer i en liten og lekker innpakning, men ikke la deg lure av størrelsen. Sett bort fra ønsket om litt fyldigere og heftigere bass, er lydplanken ulv i fåreklær. Den takler alt du kaster mot den så lenge du ikke spiller altfor høyt, og da snakker vi høyt. Appen er som alltid strålende og det er lekende lett å sette opp Beam og styre den på denne måten. Dessverre må norske brukere vente på stemmestyring, men for undertegnedes del er det langt fra noe savn. Et pluss er at man kan bruke fjernkontrolleren sin med Beam."

Vis mer ▼
8.0 / 10
CNet.com

"Although some cheaper options sound better, Sonos Beam is a feature-packed, voice-operated sound bar with unmatched flexibility."

Vis mer ▼
7.6 / 10
DN.no

"Har du allerede et Sonos-anlegg og ønsker bedre tv-lyd er dette et utmerket valg. Prisen og størrelsen er langt mer spiselig enn storebrødrene og kompromisset i lydkvalitet er lite. Beam har også noen tricks eldre Sonos-høyttalere og lydplanker ikke har, som stemmestyring."

Vis mer ▼
7.1 / 10
RTings.com

"The Sonos Beam is a decent 3.0 soundbar with a compact design. Its fairly neutral sound has a touch of brightness but is still well-suited for most genres of audio. Although it lacks in sub-bass, you can improve its performance by adding its separate wireless subwoofer, which is sold separately. On the downside, there's a bit of noticeable compression at max volume and it has limited connectivity options that some may find disappointing. However, this soundbar's side-firing speakers create a wide soundstage that can help immerse you in your audio. On the upside, it can get loud enough for most types of audio content. "

Vis mer ▼

3. JBL Bar 3.1

JBL Bar 3.1

8.8 / 10

JBL Bar 3.1 Test

Beskrivelse: JBL Bar 3.1 er en brukervennlig lydplanke som leveres med en helt egen dedikert subwoofer.

Bar 3.1 er en oppgradering av forgjengeren, 2.1 - og gitt det relativt fornuftige prisnivået er dette et solid valg for deg som ønsker god lyd uten at det koster skjorta.

Testerne er svært imponerte over det brede lydspekteret som tilbys av JBL Bar 3.1, og subwooferen har fått mye skryt for å være dyp og kraftig.
Enkelte går så langt som å påstå at JBL Bar 3.1 er i en helt egen liga i sin prisklasse, og både forbrukerne og testerne enes om at lydplanken er svært godt egnet til både film, TV, musikk og spilling.

Når det kommer til brukervennlighet er det få som klarer å måle seg med JBL, og Bar 3.1 er i følge testerne intet unntak - og forbrukerne har også trukket frem at det er svært enkelt å koble opp lydplanken.

Forbrukerne har også lite å utsette på tilkoblingsmulighetene, og vi nevner blant annet både HDMI, USB og Bluetooth.

Kort og godt en fornuftig priset lydplanke, som har mottatt gode tilbakemeldinger fra både ekspertene og forbrukerne - men enkelte mener forøvrig at surround-effekten ikke er helt optimal.

10 / 10
LydOgBilde.no

"JBL Bar 3.1 er ikke til å kimse av, når man ser subwooferen med sitt undersidemonterte basselement på hele 10 tommer. Klart størst i denne testen, og i sin prisklasse for øvrig. Lydplanken har ikke bare én, men tre HDMI-innganger som alle støtter HDCP 2.2 og dermed 4K-video fra Blu-ray. Den har et stort og tydelig display i front, og fjernkontrollen ligger fint i hånda. ​​"

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"The JBL Bar 3.1 sounds fantastic whether you're watching a movie or listening to classical music, and the subwoofer delivers some serious power that is quite impressive for the price. Bass lovers will be especially pleased, but the fact that you can adjust bass levels means just about anyone will be able to find a sound that suits their taste. In this price range, we're also fans of the Sony HT-NT5, the LG SJ7, and the sub-free Focal Dimension. But the Bar 3.1 delivers the most power for your money, and that earns it our Editors' Choice award."

Vis mer ▼

4. Sonos Playbar

Sonos Playbar

8.8 / 10

Sonos Playbar Test

Beskrivelse: Sonos Playbar ble lansert i 2013, og har siden den gang blitt en svært populær lydplanke.

Lydplanken kan naturligvis integreres sømløst med andre Sonos-enheter, slik at du kan få et komplett multiroms-system hjemme hos deg selv.

Sonos Playbar har vært gjenstand for en lang rekke tester, og generelt sett er testerne svært fornøyde med produktet - og en av gjengangerne er at Sonos Playbar tilbyr en meget klar og tydelig gjengivelse av dialog.

Slik som andre Sonos-enheter, er Playbar svært enkel å sette opp, og du kan naturligvis streame musikk via din egen mobiltelefon.

Både testerne og forbrukerne er enige om at Sonos Playbar gjør en svært god jobb ved avspilling av musikk, og lydplanken håndterer både lavt og ganske høyt lydnivå med glans.

Selve bassen oppleves også som relativt kraftig, men Sonos Playbar kan dessverre ikke måle seg med lydplankene som leveres med egen ekstern subwoofer.
Flere trekker også frem at de savner mulighet for tilkobling via Bluetooth, samt at det ikke finnes noen HDMI-innganger.

Sonos Playbar kan utvides med Sonos Play-høyttalere som bakhøyttalere!

10 / 10
WhatHiFi.com

"The Playbar is Sonos in a soundbar – with a couple of little caveats, that’s as good a proposition as it seems"

Vis mer ▼
10 / 10
TheGuardian.com

"The Playbar is everything that Sonos promises: great sound, simple setup (although the vagaries of set-top boxes and games consoles mean you won't be free of the occasional scrabbling around on hands and knees). Combined with a Sub, it gives a huge sound. Combined with another system, it gives a giant sound. On its own, playing just music, it gives a terrific – though not big stereo – sound."

Vis mer ▼
9.0 / 10
TechRadar.com

"The Sonos Playbar may not be cheap, but feels worth every penny. There's enough rumble in the bass to give action movies an appropriate sense of drama, but the mid-range and high-frequency audio is also sweet and clean."

Vis mer ▼
9.0 / 10
TechAdvisor.co.uk

"The Sonos Playbar is a superb soundbar. Not only is it sleek and well-built, but it also provides unparalleled sound with plenty of extra features which make it even more desirable. We can't fault the Playbar, but the high price will put it out of reach for some."

Vis mer ▼
9.0 / 10
TrustedReviews.com

"The Sonos Playbar is a lounge-unifying device that will let you dump your remote controls and your old hi-fi in the bin. For everything but the most crashing of movie soundtracks the Sonos Playbar sounds great too, with excellent clarity and an expansive soundstage. If you want to get Atmos into your Sonos system, the Arc is better suited."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+9)

8.3 / 10
Which.co.uk

"Stylish? Absolutely. But there's plenty of substance here, too. It's now been six years since we tested the Playbar, but it's still up there with the best sound bars we've tested, at least in terms of sound quality."

Vis mer ▼
8.3 / 10
LydOgBilde.no

"Oppnådde 8.3 i Lyd&Bilde's test av lydplanker."

Vis mer ▼
8.0 / 10
ExpertReviews.co.uk

"Expensive, but looks gorgeous and can be extended into a 5.1 system and can join your existing Sonos multi-room system"

Vis mer ▼
8.0 / 10
TomsGuide.com

"The Sono Playbar soundbar fills your room with rich sound, whether from movies or music--if you're willing to pay a premium for the experience. "

Vis mer ▼
8.0 / 10
Wired

"Elegant, décor-friendly design. Sounds heavenly. Plays music, too, from all your favorite sources. Optional wireless surround-sound courtesy of Sonos Play:3 speakers."

Vis mer ▼
7.5 / 10
Tek.no

"Flott til et Sonos-system, men det finnes bedre lydplanker der ute."

Vis mer ▼
7.2 / 10
CNet.com

"The Sonos Playbar is cleverly designed and does great fake surround, but it's better suited to current Sonos customers than newcomers."

Vis mer ▼
7.0 / 10
PCMag.com

"The Sonos Playbar delivers impressive volume levels and its companion mobile app is very well designed, but this slick soundbar comes with some compromises."

Vis mer ▼
6.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Sonos Playbar er en flott måte å få bedre lyd på TV-en på for deg som allerede har et Sonos-system. Men det blir raskt dyrt hvis du skal oppnå ekte surround, og fra det synspunktet føles høyttaleren ganske gammel. Trolig får vi se en oppdatert modell i nærmeste fremtid."

Vis mer ▼

5. Yamaha YAS-207

Yamaha YAS-207

8.5 / 10

Yamaha Yas 207 Test

Beskrivelse: Yamaha YAS-207 har vært gjenstand for en lang rekke ekspertvurderinger, og tilbakemeldingene er generelt sett svært gode.
Denne lydplanken leveres med en egen ekstern subwoofer, og forbrukerne er svært imponerte over hvor mye trykk denne tilbyr, samtidig som den fysisk sett oppleves som slank og letthåndterlig.

Yamaha har i mange år vist at de virkelig har peiling på lyd, og Yamaha YAS-207 er intet unntak.
Både testerne og forbrukerne er imponerte over det brede lydbildet som tilbys - og ulikt mange andre lydplanker i denne prisklassen klarer Yamaha YAS-207 å simulere ekte surroundlyd.
Yamaha YAS-207 er derfor, ifølge testerne, aller best egnet til film, TV og spill.
Lydplanken gjør ingen dårlig jobb ved musikk heller, men her har den altså litt å gå på dersom den skal hevde seg med de aller beste.

Støtte for styring via app, med tilkobling via Bluetooth!

10 / 10
WhatHiFi.com

"With a multitude of budget soundbars competing in a crowded area of the market, the fact the Yamaha YAS-207 manages to excel in some areas of sonic performance that others don't makes it pretty special. The YAS-207 is a natural entertainer, and another chapter in Yamaha’s soundbar success story."

Vis mer ▼
9.0 / 10
DigitalTrends.com

"As you might guess, our first and second suggestion is the Polk Magnifi Mini, which offers similar performance for the money from a decidedly smaller package. That said, while not as compact, the Yamaha does its own good job of staying out of the way, and throws in an extra HDMI input for high-quality audio decoding from video components. You should also know Yamaha has a new model, the YAS-209. It offers the same great sound quality and adds Alexa support. The YAS-207 is still a good pick, however, if you can find it at a discount off the original $300 MSRP."

Vis mer ▼
9.0 / 10
TechHive.com

"Yamaha’s soundbars have always been stellar performers in their respective price categories. That stays true here. Yamaha's YAS-207 with DTS Virtual:X is a winner. The inclusion of DTS Virtual:X differentiates the YAS-207 from among its peers. While Yamaha’s soundbar isn’t perfect, it delivers lots of punch and excitement to delight those who want a better movie experience at home. The YAS-207 will also serve as a good compromise for spouses who want audio equipment in the house to be heard and not seen."

Vis mer ▼
8.7 / 10
CNet.com

"The Yamaha YAS-207 offers excellent sound quality that is a step up from other budget systems. It offers a bevy of useful features for an affordable price. Build quality is excellent and includes a subwoofer made from MDF and not plastic. The simulated surround modes eclipse anything else available at the same price or less."

Vis mer ▼
8.3 / 10
LydOgBilde.no

"Yamaha YSP-207 briljerer med et stort lydbilde på film, som langt på vei gir surroundfølelse og også åpner opp lydbildet i høyden. Lydplanken er blant de kraftigste i sin klasse, som gjør det tøft på film og spill. Musikk kan tidvis låte noe krast i toppen, men stort sett funker det greit. Bortsett fra at den mangler display er dette en vellykket lydplanke, og et godt kjøp."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+3)

8.0 / 10
TechRadar.com

"The Yamaha YAS-207 soundbar is a great value, packing in solid sound quality for the price. DTS Virtual:X is a nice addition at this price point but its performance is underwhelming with an artificial sounding soundstage. Niceties like Google Cast and AirPlay, available on the YAS-207's competitors, are noticeably missing here. "

Vis mer ▼
7.3 / 10
RTings.com

"Decent for mixed usage. The Yamaha YAS-207BL has a good audio reproduction that will be suitable for most music genres and dialogue content like podcasts and audiobooks. However, it has sub-par performance with surround channels and doesn’t support height channels, resulting in a less immersive listening experience. The bar has a small tilt favoring bass frequencies and will be better suited for bass-heavy music genres, but this won’t be too audible for most. Also, its soundstage isn’t that wide, and it will downmix 5.1 surround content down to 2.1."

Vis mer ▼
5.4 / 10
Which.co.uk

"This sound bar comes with a separate, wireless subwoofer. Since bass is less reliant on physical placement, you can pop the subwoofer anywhere in your TV cabinet without having to worry about trailing wires around. The sound bar has a Bluetooth connection along with more standard wired ports, including two HDMI ports supporting ARC and CEC. You'll also be able to plug in smaller devices with the 3.5mm jack and there's an optical audio port. "

Vis mer ▼

6. JBL Bar 2.1

JBL Bar 2.1

8.4 / 10

JBL Bar 2.1 Test

Beskrivelse: JBL Bar 2.1 er et solid alternativ for deg som er ute etter en lydplanke som er god nok, uten at det trenger å koste skjorta.

I prinsippet har JBL Bar 2.1 samme funksjonalitet og design som storebroren, Bar 3.1 - og testerne setter stor pris på at også lillebroren leveres med egen subwoofer.

Totalt har subwooferen en effekt på 200 W, og flere har bemerket seg at det er svært behagelig med trådløs kommunikasjon mellom subwooferen og selve lydplanken.

Ytelsesmessig er også både forbrukerne og testerne jevnt over fornøyde med lydkvaliteten, og det trekkes frem at JBL Bar 2.1 gir spesielt fyldig lyd ved avspilling av musikk og film.

Til tross for at tilkoblingen til subwooferen er trådløs, leveres selve lydplanken med svært gode tilkoblingsmuligheter - og vi nevner blant annet USB, Bluetooth og HDMI.

Alt i alt har JBL Bar 2.1 mottatt svært gode tilbakemeldinger fra både forbrukerne og testerne - men en så billig lydplanke leveres forøvrig ikke uten sine begrensninger.
Enkelte av testerne har påpekt at bassen vrenger seg på enkelte tidspunkt, mens den virtuelle surround-effekten jevnt over har fått mindre positive tilbakemeldinger.

9.0 / 10
TopTenReviews.com

"The JBL Bar 2.1 projects accurate dialogue and surprisingly impactful bass from a sleek bar and compact wireless subwoofer. This is one of the most affordable sound bars we tested, and it held its own in our audio performance tests against products that cost almost twice as much."

Vis mer ▼
8.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Den som har hatt lyst på JBLs eminente lydplanke Bar 3.1, men som har funnet prislappen litt vel drøy, kan nå kanskje ta en nærmere titt på dette produktet: JBL Bar 2.1. Den er kanskje ikke like kraftig som storebroeren, men tilbyr i prinsippet samme funksjonalitet og design. Her får du en nokså kraftig lydplanke og en kraftig subwoofer til en veldig konkurransedyktig pris. Lydplanken kan veggmonteres eller plasseres foran TV-en på sine gummiføtter. Vi får en nøktern metallisk mesh-front som skjuler fire 2,25-tommers elementer og to diskanthøyttalere på 1,25 tommer. Utgangseffekten er 100 watt. På oversiden finner vi kontroller for av/på og volum samt en inngangsvelger. Med andre ord kan man styre de mest grunnleggende funksjonene selv om man har klart å rote bort fjernkontrollen. Hvite LED-lamper i et lite, enkelt display indikerer lydplankens aktuelle modus. Displayet er smart nok plassert i retning av brukeren, noe som betyr at man ser modusen selv fra sofaen."

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"For $300, the JBL Bar 2.1 is an excellent value. You get extremely powerful sub-bass, crisp highs, the ability to adjust the bass balance—essentially the complete package. It may not be as powerful as the more expensive Bar 3.1, and yes, it can distort at absolute top volumes, but at normal listening levels, the Bar 2.1 is a beast with the lows and graceful with high frequency clarity. If you're looking to spend even less, we're big fans of the $200 Polk Audio Signa S1. If you have more room in your budget, meanwhile, the Sony HT-NT5, the LG SJ7, and the JBL Bar 3.1 are all worth your attention."

Vis mer ▼
6.6 / 10
LydOgBilde.no

"Oppnådde 6.6 poeng i test gjennomført av LydOgBilde.no"

Vis mer ▼

7. Yamaha MusicCast YAS-306

Yamaha MusicCast YAS-306

8.3 / 10

Yamaha MusicCast Yas 306 Test

Beskrivelse: Yamaha MusicCast YAS-306 er en relativt rimelig lydplanke, som har fått skryt fra testerne for å gi fra seg en dyp og solid bass - selv uten en ekstra subwoofer.
Både testerne og forbrukerne har gitt lydplanken skryt for å tilby meget klar og tydelig dialog, og sammenlignet med vanlige TV-høyttalere er dette rett og slett en helt annen verden.

En av de mest interessante faktorene med Yamaha MusicCast YAS-306 er at produsenten selv hevder at lydplanken gjengir 7.1-kanals surroundlyd av høy kvalitet.
Dette har naturligvis testerne undersøkt, og til tross for at Yamaha ikke helt klarer å simulere ekte surround, mener de aller fleste at de er godt på vei.
Gitt at dette kun er èn enkelt lydplanke, uten eksterne bakhøyttalere, er både testerne og forbrukerne imponerte over surround-effekten som tilbys.

Dersom du er en av de som ønsker et komplett, multiromssystem hjemme hos deg selv ønsker vi å nevne at YAS-306 kan integreres opp mot Yamahas egne MusicCast-system, hvor du enkelt kan koble sammen flere Yamaha-enheter og kontrollere dem via mobilen.

Lydplanken er utstyrt med både Bluetooth og WiFi, slik at du enkelt kan opprette en trådløs tilkobling til systemet!

8.5 / 10
Which.co.uk

"This a superb Best Buy sound bar, with truly impressive audio quality and up there with the very best we’ve tested. If you’re not put off by the high price tag, you won’t be disappointed."

Vis mer ▼
8.5 / 10
GoodHouseKeeping.com

"Yamaha's substantial soundbar is among the best at creating a surround sound effect, making films even more immersive. It has convenient connectivity, thanks to AirPlay and Bluetooth, and a decent remote control. It's easy to use but somewhat lacking in bass though."

Vis mer ▼
8.0 / 10
ExpertReviews.co.uk

"Excellent sound quality from a standalone soundbar, just don’t expect the full surround effect"

Vis mer ▼
7.0 / 10
TrustedReviews.com

"Given that there’s no subwoofer, the YAS-306 is a top soundbar, delivering loud and exciting entertainment from films and music alike. While the 7.1 surround sound doesn’t quite live up its promise, room-filling audio largely makes up it. But, this soundbar lacks some of the sophistication of its rivals. The YAS-306’s biggest problem is that Yamaha’s own YSP-1600 can be picked up for around £60 more. With an HDMI 2.0 input, better virtual surround sound (5.1 this time) and the same range of MusicCast features, it’s a better buy. "

Vis mer ▼
6.6 / 10
LydOgBilde.no

"Oppnådde 6.6 i Lyd&Bilde's test av lydplanker i 2017"

Vis mer ▼

8. Philips HTL3310/10

Philips HTL3310/10

8.2 / 10

Philips HTL3310/10 test

Beskrivelse: Philips HTL3310/10 er en rimelig lydplanke, som leveres med helt egen dedikert subwoofer.
Subwooferen kobles trådløst til lydplanken, slik at du slipper enda mer kabelrot rundt TVen.

HTL3310/10 har mottatt relativt gode tilbakemeldinger fra forbrukerne, og gitt at dette er en rimelig budsjettutgave er lydkvaliteten ansett som god.

Tilkoblingsmulighetene mellom TV-en og lydplanken er mange, og du kan velge mellom både USB, HDMI og optisk kabel.
Philips HTL3310/10 er også utstyrt med Bluetooth, slik at du streame musikk trådløst.

Flere av forbrukerne har forøvrig rapportert om at bassen vrenger seg på enkelte tidspunkt, og flere skulle gjerne sett at lydplanken var mulig å montere på veggen.

9.8 / 10
BestReviews.guide

"Oppnådde 9.8 i BestReview's test av lydplanker fra Philips"

Vis mer ▼

9. Sony HT-ST5000

Sony HT-ST5000

8.2 / 10

Sony HT-ST5000 Test

Beskrivelse: Sony HT-ST5000 har vært gjenstand for ekstremt mange tester, og tilbakemeldingene fra ekspertene er mildt sagt tilfredsstillende.

HT-ST5000 har blant annet mottatt svært mye skryt for å være et solid valg for avspilling av musikk, samtidig som stemmegjengivelsen er fantastisk god når man eksempelvis ser film.

Mye av den gode lyden, spesielt ved avspilling av musikk, skyldes nok at HT-ST5000 benytter seg av lydstandarden Dolby Atmos.

Ulikt mange andre lydplanker følger det også med en helt egen subwoofer, og både ekspertene og forbrukerne har trukket frem den dype og kraftfulle bassen som en klar fordel.

Designmessig oppleves Sony HT-ST5000 som både stilren og minimalistisk, og flere av ekspertene har bemerket seg at utseendet oppfattes som eksklusivt.

Alt er forøvrig ikke bare positivt, og flere ekspertkilder har uttalt at mangelen på bakhøyttalere gir en mindre fyldig Atmos-opplevelse.

Leveres multiroom-støtte, mulighet for veggmontering og et hav av tilkoblingsmuligheter!

10 / 10
WhatHiFi.com

"But having a Dolby Atmos soundbar (and subwoofer) match the sound of a stereo product on all counts is a hefty task, and on almost all fronts the HT-ST5000 performs excellently – and it’s not something you’re likely to notice unless you’re often swapping between expensive soundbars. It may be expensive, but the Sony is a superb-sounding product, packed full of features, and the first Dolby Atmos soundbar that we’d have no hesitation in recommending"

Vis mer ▼
10 / 10
TechRadar.com

"The Sony HT-ST5000 may be expensive, but it justifies its price tag with knock-out good looks and a superior performance. Sony's first Dolby Atmos soundbar is gloriously over-engineered, and offers an audio performance that's rich and exciting, more than warranting its flagship status. If you want a top-flight sound system that doesn’t take over your room, then the Sony HT-ST5000 has few equals. "

Vis mer ▼
8.3 / 10
LydOgBilde.no

"Sony HT-ST5000 utstråler byggekvalitet både hva vekt og overflate i aluminium gjelder. Den er enkel i bruk, og viktigst av alt låter den svært bra. Lyden er naturtro samtidig som den har stor dynamikk og god oppløsning oppover. Både film og musikk imponerer."

Vis mer ▼
8.2 / 10
CNet.com

"The Sony HT-ST5000 is an elegant Dolby Atmos sound bar which sounds great and includes Wi-Fi music and 4K HDR compatibility. The sound-bar-and-subwoofer combination pack more punch than many competitors are capable of. Sony's inclusion of Chromecast built-in makes it a compelling multiroom competitor to Bose or Sonos."

Vis mer ▼
8.1 / 10
FlatPanelsHD.com

"Sony HT-ST5000 leaves me with a strongly positive impression. This is an all-round soundbar that decisively deals with most types of audio material. Its Dolby Atmos is probably best-in-class – at least based on what I have heard so far – and it delivers neutral and balanced sound, even at low and moderate audio volume. The subwoofer is neither too dominant nor too weak but rather well and finely tuned. It handles explosions as well drumbeats. As an added bonus, ST5000 handles TV programs, in addition to movies, with bravour. It did not fail when challenged to play music either, which is often the case with soundbars tuned for movies."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+2)

8.0 / 10
Tek.no

"Dolby Atmos er en lydstandard som kommer til å glede mange film-elskere rundt om i de tusen hjem. Samsung har allerede gitt oss en velfungerende lydplanke som kan gi deg denne standarden. Nå er det altså Sony sin tur til å gi Samsung konkurranse. Selskapets forsøk er godt på mange måter. Den er har et røft og attraktivt design pakket inn i et solid stykke lydplanke. Dessuten er den meget enkel å bruke, og har godt med tilkoblingsmuligheter. Problemet ligger likevel i at den ikke presterer like godt når du først skal se film som har støtte for Dolby Atmos. Mens konkurrenten kan friste med en planke som også har trådløse bakhøyttalere, serveres alt av lyd kun fra lydplanken hos Sony. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at forskjellen i pris er markant. Riktignok er Sony-en bedre på å spille musikk og vanlig film enn alternativet fra Samsung, men ikke nok til at vi klarer å se bort fra prisdifferansen på over fem tusen kroner. I hvert fall ikke når vi legger den dårligere Atmos-opplevelsen til regnestykket."

Vis mer ▼
7.4 / 10
RTings.com

"The Sony HT-ST5000 is decent for mixed usage. It does alright with music, although it tends to compress at higher volumes and lacks a bit of detail. It’s a reasonable choice for watching the news or your favorite TV programs thanks to its dedicated center channel. It’s also satisfactory for movies since it can deliver lots of thump and rumble, but its surround performance isn’t the best."

Vis mer ▼

10. JBL Bar 5.1

JBL Bar 5.1

8.0 / 10

JBL Bar 5.1 Test

Beskrivelse: JBL Bar 5.1 er en lydplanke som har mottatt gode tilbakemeldinger fra forbrukerne, både i Norge og i utlandet.
Forbrukerne er først og fremst imponerte over hvor mye trykk JBL Bar 5.1 har å by på, samt at lydplanken visuelt sett er pen å se på.

Testerne er også imponerte over den medfølgende subwooferen, og trekker blant annet frem at JBL Bar 5.1 passer perfekt til heftige action-filmer.

JBL Bar 5.1 gjør et godt forsøk på å simulere ekte surround, men lydplanken kan dessverre ikke erstatte et reelt surround-system med egne bakhøyttalere.
Både testerne og forbrukerne er allikevel enige om at surround-effekten er god nok, og for de aller fleste vil rett og slett dette være mer enn bra nok.

Tilkoblingsmulighetene er det også lite å utsette på, og det er i praksis kun koaksial og mini-jack som ikke støttes.
JBL Bar 5.1 leveres også med innebygd støtte for både Chromecast og Airplay 2.

På den negative siden har testerne rapportert om at lydbildet kunne vært noe bredere, og at den medfølgende fjernkontrollen fremstår som noe uoversiktlig.

Trådløs tilkobling mellom subwooferen og lydplanken!

8.0 / 10
TrustedReviews.com

"A high-priced sound bar, or a low-priced surround sound system. The JBL Bar 5.1 is a do-it-all solution ideal for those who want minimal clutter but maximum audio effect."

Vis mer ▼
8.0 / 10
TechRadar.com

"For movie lovers with a shortage of space, the JBL offers a seriously appealing prospect: totally wireless surround sound from a soundbar. The sound palette that it offers isn’t as rich as some of its competitors, but its transforming surround sound capabilities are impressive."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Oppsummert konstaterer vi at dette er en lydbjelke med betydelige lydressurser, om enn ikke den beste i segmentet når det kommer til innhold med mye dialog. For musikkforbruk er den imidlertid utmerket, og de som hører mye på musikk, vil sannsynligvis like dette produktet. Lydbjelken er i tillegg veldig pen. Absolutt anbefalt, men ikke for alle."

Vis mer ▼
7.0 / 10
PCMag.com

"There's plenty to like about the JBL Bar 5.1 Surround soundbar, but its name implies a more fully immersive theater-like experience than it delivers."

Vis mer ▼
6.6 / 10
LydOgBilde.no

"JBL er kjent for å slå hardere, med mer bass, enn sine konkurrenter. Også i lydplankeavdelingen. Man kunne selvsagt ikke gjøre det noe annerledes med toppmodellen 5.1 Surround, som kliner til i TV-stua."

Vis mer ▼

11. Bose Soundbar 700

Bose Soundbar 700

7.9 / 10

Bose Soundbar 700 Test

Beskrivelse: Bose Soundbar 700 har stort sett mottatt gode tilbakemeldinger, både fra forbrukerne og testerne.
Forbrukerne er først og fremst imponerte over den tunge og kraftige bassen, som leveres helt uten ekstern subwoofer.
Testerne har også bemerket seg dette, og det norske forbrukermagasinet Lyd&Bilde uttaler blant annet at lyden er både kraftfull og engasjerende.

Utover dette har Bose Soundbar 700 fått mye skryt for å tilby en klar og tydelig dialog-gjengivelse, og lydplanken egner seg perfekt til både TV-serier og musikk.

Bose Soundbar 700 kan inngå som del av et større multiroms-system, da lydplanken kan integreres opp mot både Apple Airplay 2 og Bose Music.
Dersom du skulle ha behov for det er Bose Soundbar 700 også utstyrt med egen digital taleassistent, som er basert på Amazon Alexa.

Den trådløse tilkoblingen kan opprettes ved hjelp av WiFi eller Bluetooth, og eventuelt kan du koble til via HDMI eller optisk kabel.

Merk forøvrig at enkelte av testerne har konkludert med at Bose Soundbar 700 ikke gjør en spesielt god jobb ved avspilling av musikk, samt at lyden ved enkelte tilfeller kan fremstå som noe unaturlig.

8.3 / 10
LydOgBilde.no

"Lyden er kraftfull og engasjerende, og romkorreksjon tilpasser lyden bra til rommet. Brukervennligheten er topp, og vi liker den programmerbare fjernkontrollen."

Vis mer ▼
8.0 / 10
DigitalTrends.com

"The Bose Soundbar 700 is a fantastic one-speaker solution for simple yet exhilarating home theater sound. With optional subwoofer and surround speaker modules, it can grow with your needs as long as those needs don’t include Dolby Atmos."

Vis mer ▼
7.3 / 10
RTings.com

"Decent for mixed usage. The Bose Soundbar 700 has a decent stereo frequency response that's fairly well-balanced and neutral, which is great for a wide variety of music genres and voice-oriented content like audiobooks and podcasts. This bar gets loud enough for most content and has a unique and very wide soundstage thanks to their side-firing speakers. However, some may feel it lacks bass, although this can be improved by getting a separate subwoofer. It also doesn’t give the most immersive listening experience with movies, but this setup can easily be upgraded to do so."

Vis mer ▼
7.0 / 10
TechRadar.com

"The Bose Soundbar 700 looks smart, sounds smart and actually is smart thanks to the inclusion of both Amazon Alexa and Google Assistant. However a lack of HDMI inputs, no Atmos/DTS:X support and a glass top that reflects the TV screen isn’t quite so smart at this price."

Vis mer ▼
6.0 / 10
ExpertReviews.co.uk

"The Bose Soundbar 700 simply isn’t quite up to scratch. Frankly, it feels like an overpriced smart speaker with an HDMI connection, rather than a soundbar with voice assistant features built-in. Mind you, the same could be said about the Sonos Playbar."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+1)

4.4 / 10
Which.co.uk

"Don't be fooled by the high price and impressive marketing; this small, sleek device looks better than it sounds. Movies, TV programmes and music come across bland and lifeless. Sound is generally over-processed and unnatural. With ease-of-use issues thrown into the mix, this sound bar is a Don't Buy."

Vis mer ▼

12. LG SL10YG

LG SL10YG

7.9 / 10

LG SL10YG test

Beskrivelse: LG SL10YG er et godt valg for deg som er ute etter en lydplanke som kan spille høy lyd, og produktet har jevnt over mottatt gode tilbakemeldinger fra både forbrukerne og testerne.

Den eksterne subwooferen har fått skryt for å gi fra seg en kraftig og dyp bass, samtidig som selve lydplanken byr på et relativt bredt lydspekter.
Flere av forbrukerne setter også stor pris på at LG SL10YG kan utvides med egne bakhøyttalere, slik at man får en komplett surround-opplevelse hjemme i sin egen stue.

Rent estestisk er dette også en velutviklet og elegant lydplanke, noe ekspertene også har bemerket seg.
LG SL10YG ser rett og slett ut som et premium-produkt, og både forbrukerne og testerne har gitt skryt for at lydplanken ser så bra ut som den gjør - til tross for at den er relativt lang.

Tilkoblingsmulighetene er det også lite å utsette på, og man finner muligheter for både Bluetooth, HDMI, WiFi, Ethernet og optisk kabel.

På den negative siden har enkelte av ekspertene rapportert om at surround-modusen er noe tynn, og at man derfor mer eller mindre er tvunget til å kjøpe egne bakhøyttalere dersom man ønsker ekte surround.

Leveres med støtte for integrasjon mot Google Home, og innebygd chromecast!

8.3 / 10
LydOgBilde.no

"Det er ikke mange lydplanker med lengden til LG SK10Y. Hele 144 cm måler den, det samme som en 65-tommers TV. Fordelene er åpenbare. For det første får man plassert høyttalerelementene langt fra hverandre, for å skape et bredest mulig lydbilde. For det andre vil et større kabinettvolum gi fyldigere og kraftigere lyd."

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"We can happily recommend LG's $1,300 SL10YG soundbar over the $1,200 Bowers & Wilkins Formation Bar. For $100 more, you get a far more more powerful speaker system with a wireless subwoofer in tow. The subwoofer is exceptionally powerful, the soundbar is magnificently clear and offers a wide stereo field. The connectivity options are fantastic, and the built-in Google Assistant support is an added bonus. The only thing missing here is the true surround sound you'd get from a true 5.1 array—but our guess is the power and clarity of the SL10YG will be more than enough for most listeners. It's expensive, but it earns our Editors' Choice for living up to its price."

Vis mer ▼
7.3 / 10
RTings.com

"Decent for mixed usage. This bar has an excited sound profile, which makes the bass and treble ranges more emphasized. This results in a decent performance for voices and dialogue in movies, but gives an exciting sound for music and movies. It also supports Atmos for a more immersive experience. Unfortunately, its soundstage is fairly narrow."

Vis mer ▼
5.1 / 10
Which.co.uk

"It has some attractive smart features, but this very large, heavy sound bar fails miserably on sound quality. Dolby Atmos struggles to work as well as it should, and speech quality is below average. The bass from the subwoofer can be uncomfortably harsh."

Vis mer ▼

13. Bluesound Pulse Soundbar 2i

Bluesound Pulse Soundbar 2i

7.8 / 10

Bluesound Pulse Soundbar 2i test

Beskrivelse: Bluesound Pulse Soundbar 2i er en solid lydplanke som leveres helt uten subwoofer.
Til tross for at Bluesound har valgt å lansere dette som en frittstående lydplanke, uten ekstra tilskudd, er testerne svært fornøyde med den kraftige lyden som produseres av Pulse Soundbar 2i.

Både testerne og forbrukerne har gitt denne lydplanken skryt for å tilby et svært bredt lydbilde, som leveres med tilstrekkelig og god dybde.
Lydplanken er egnet til både film, TV og musikk - og via Bluetooth-tilkoblingen kan du enkelt streame den musikken du selv ønsker.

Bluesound har også valgt å være tro til konseptet, og Pulse Soundbar 2i kan derfor inngå i en multiromsløsning du selv setter opp i hjemmet.

De positive tilbakemeldingene fra både testerne og forbrukerne går stort sett på den imponerende lydkvaliteten, men flere har forøvrig rapportert om at lydplanken fysisk sett oppleves som litt for bulkete og stor.

Støtter Apple Airplay 2!

10 / 10
LydOgBilde.no

"Bluesound Pulse Soundbar har bra med kraft, og låter tøft på både film og musikk. Dialoger er store og klare, og det er meget bra med trøkk på actionfilm, i tillegg til at rytmene på festmusikken kommer godt ut. Sammen med subwoofer vil det bli enda heftigere, det er ikke til å komme bort fra at lydplankene med subwoofer har enda dypere og fetere bass. Men Bluesound har så mange kvaliteter kombinert med kraft, i tillegg til at vi liker brukervennligheten og multiromsfunksjonen, at den totalt sett er best i feltet."

Vis mer ▼
8.0 / 10
WhatHiFi.com

"But it’s a compromise we’re sure many will be willing to make, especially considering the breadth of features and connectivity on offer with the Pulse Soundbar 2i. If you want a multi-room soundbar of this size with hi-res audio compatibility, it isn’t just that your hands are tied: Bluesound here offers a generally positive and entertaining performance. It isn’t in quite the same class-leading category as some of its Generation 2i stablemates, but the Pulse Soundbar 2i should at least make your shortlist."

Vis mer ▼
8.0 / 10
TrustedReviews.com

"When is a soundbar not a soundbar? Well, in the case of the new Bluesound Pulse Soundbar 2i – which is a long name, though not as long as the thing itself – the answer is: when it’s a high-resolution audio multi-room wireless streaming music and home theatre system. It might be designed to sit beneath your nice new TV, but Bluesound is adamant the Pulse 2i is more than just a soundbar. It still looks like a soundbar, mind you. A soundbar that’s been at the steroids."

Vis mer ▼

14. LG SN11RG

LG SN11RG

7.7 / 10

LG SN11RG Test

Beskrivelse: Lydplanken LG SN11RG har jevnt over mottatt svært gode tilbakemeldinger fra testerne.
Testerne er først og fremst imponerte over den svært tydelige dialog-gjengivelsen, som fungerer perfekt til både film og TV.

Ulikt svært mange andre lydplanker leveres LG SN11RG med både en trådløs subwoofer, samt 2 trådløse bakhøyttalere - slik at du virkelig kan nyte ekte surround-lyd hjemme i din egen stue.
Selve lydkvaliteten er det også lite å utsette på, og så godt som alle testerne er fornøyde med det brede lydbildet som tilbys - samtidig som bassen virkelig har god trykk.

Med LG SN11RG har du mange tilkoblingsmuligheter, og du kan enkelt streame musikk via Bluetooth.
Dersom du allerede er i gang med å sette opp ulike smart home-løsninger, trekker vi også frem at LG SN11RG kan integreres opp mot Google Home.

Utover dette er LG SN11RG også utstyrt med en innebygd chromecast, samt støtte for multiroom-løsning.

De negative tilbakemeldingene går i all hovedsak på den relativt stive prisen, og enkelte har rapportert om at selve lydplanken fysisk sett er litt for stor.

10 / 10
T3.com

"The LG SN11RG is an excellent soundbar for anyone who wants the full Dolby Atmos/DTS:X experience, complete with height, rear and side effects. The sensitivity and power of its rear/height speakers is particularly impressive, proving how important such speakers are to a proper Dolby Atmos/DTS:X experience. The SN11RG is way more powerful overall than any built-in TV sound system, too. In fact, it’s arguably the first true rival for the previously all-conquering 7.1.4-channel Samsung HW-Q90R soundbar system in this area. You really will need to have a 65-inch TV or bigger, but if your aim is to get the truly cinematic surround feeling in your home without adding way more boxes to the room, it's superb."

Vis mer ▼
9.0 / 10
TrustedReviews.com

"The ‘full’ Dolby Atmos soundbar scene (rear and height speakers) has up to now been dominated by Samsung’s flagship models, as currently represented by 2019’s HW-Q90R. LG’s SN11RG, however, has the room-filling power, dynamism and object-based precision to finally provide a worthy challenge to the standard set by its South Korean rival. At £1,499 the SN11RG is not cheap. In fact, you could potentially put together a pretty effective separates-based audio package for that sort of money. No separates system, though, will give you the space-saving elegance of the SN11RG’s main soundbar, or the simplicity and tidiness of the SN11RG system’s wireless connectivity."

Vis mer ▼
9.0 / 10
TechRadar.com

"The LG SN11RG is an outstanding soundbar. It produces a huge, detailed sound stage which even includes convincing height effects when listening to Dolby Atmos music and movies. You could potentially cobble together a decent sound system for similar money - but the SN11RG combines its serious performance with easy set up and a space-saving design."

Vis mer ▼
7.9 / 10
RTings.com

"The LG SN11RG is good for dialogue and TV shows. Although it has a boomy sound profile, it can reproduce accurate and clear voices, making it suitable for podcasts and audiobooks as well. It can get loud enough to fill a large room or a crowded environment, and there's also a dialogue enhancement feature to better improve vocal clarity. You can even stream audio to it using Bluetooth, Wi-Fi, or Chromecast built-in, which is nice."

Vis mer ▼
7.7 / 10
Which.co.uk

"Sound quality isn’t quite five stars across the board, but it’s pretty close. Our listening panel enjoyed the strong drive, energy and detail in the audio. We found speech clear and engaging, helping to draw you into TV dramas and films. Bass is strong but seems to lose some vibrancy with music, so tracks can sound quite thin. Another issue we found in testing with Atmos mode was a vibration occurring in the subwoofer that led to lots of rumbling sound, particularly for anyone sitting directly in front of the sub. It’s not bad enough to be a fault, but is noticeable and a touch off-putting on some content, such as blockbuster action films. "

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+2)

7.0 / 10
DigitalTrends.com

"The LG SN11RG packs cinematic performance into the footprint of a soundbar, but it comes at the hefty price of a complete home theater package."

Vis mer ▼
4.0 / 10
WhatHiFi.com

"This soundbar requires a lot of investment and offers precious little in return. It does well in terms of features, but that can’t make up for its struggles with sound. While LG has taken care to make a sizeable Dolby Atmos soundscape, this soundbar lacks the ability to create an authentic sense of place or generate any real excitement. That wouldn’t be good enough at any price, but it’s pretty disastrous at such a high one as this."

Vis mer ▼

15. Samsung HW-R550

Samsung HW-R550

7.6 / 10

Samsung HW-R550 test

Beskrivelse: Samsung HW-R550 har mottatt middels gode tilbakemeldinger fra testerne, og på den positive siden omtales denne lydplanken som svært brukervennlig.
Designmessig har også testerne lite å utsette på Samsung HW-R550, samtidig som selve stereo-lyden omtales som god.

Generelt sett er forbrukerne fornøyde med dialog-gjengivelsen som tilbys, men testerne mener at Samsung HW-R550 har en del å gå på når det kommer til dette.
Med i pakken finner du også en egen subwoofer, som hvertfall gir lydopplevelsen noe mer trykk - og forbrukerne har sett seg fornøyde med at subwooferen er trådløs.

Tilkoblingsmulighetene for Samsung HW-R550 er forøvrig noe begrenset, men produsenten har allikevel valgt å inkludere de 2 viktigste tilkoblingene - nemlig HDMI og Bluetooth.

Fått skryt for å yte relativt godt ved høyt volum!

6.9 / 10
RTings.com

"Decent for mixed usage. This 2.1 soundbar sounds decent with stereo content like music and dialog-oriented content like podcasts and audiobooks. However, it won’t be the best option for movies as it doesn’t provide an immersive experience due to the lack of height channels and Atmos support. It has a decent overall sound profile but might lack a bit of low-bass for fans of action movies and bass-heavy music genres."

Vis mer ▼
5.6 / 10
Which.co.uk

"This sound bar won't transport you to the heart of any movie or TV drama. Sound quality is disappointingly dull and flat, with distant, muffled speech. It's generally easy to use but there are some issues."

Vis mer ▼

16. Sony HT-MT300

Sony HT-MT300

7.6 / 10

Sony HT-MT300 Test

Beskrivelse: Sony HT-MT300 er en svært rimelig lydplanke, som leveres med en helt egen subwoofer.
Denne lydplanken tilbyr hverken revolusjonerende lyd eller funksjoner, men er allikevel en betydelig oppgradering fra vanlig TV-høyttalere.

Dersom du ønsker en heftig bass og rå lydkvalitet i ypperste klasse er ikke Sony HT-MT300 lydplanken for deg, men dersom du derimot ønsker en relativt enkel lydplanke til en rimelig penge er Sony HT-MT300 et godt valg.

Lydplanken har fått skryt av testerne for å være svært enkel å sette opp, samtidig som det amerikanske forbrukermagasinet TechRadar.com trekker frem at Sony HT-MT300 også er enkel i bruk.
På den positive siden er ekspertene fornøyde med tyngden som tilbys av subwooferen, men generelt sett er ikke lydkvalitet god nok for testerne - og den virtuelle surround-lyden er ikke imponerende.

Leveres med støtte for trådløs tilkobling via Bluetooth!

8.0 / 10
TechRadar.com

"The Sony HT-MT300 is the perfect soundbar for those looking to upgrade their music and movie experience in a substantial way. The soundbar system comes with a wireless sub that punches hard and the soundbar itself is extremely compact. Audiophiles and cinephiles should look elsewhere (like Samsung’s HW-MS650) but for the average enthusiast, the Sony HT-M300 is a solid choice. "

Vis mer ▼
5.1 / 10
Which.co.uk

"Overall, the Sony HT-MT300 is an underwhelming sound bar. Sound just isn't exciting and, at times, it's downright harsh on the ears. The lack of display makes it tricky to use, too. "

Vis mer ▼

17. LG SJ3

LG SJ3

7 / 10

LG sj3 test

Beskrivelse: LG SJ3 er en av de rimeligste lydplankene som er å få tak i, og i tillegg leveres pakken med en egen dedikert subwoofer.
Forbrukerne er jevnt over svært fornøyde med lydkvaliteten, og flere har bemerket seg at den medfølgende subwooferen låter svært godt gitt - gitt den lave prisen.

LG SJ3 kan naturligvis ikke måle seg med de beste lydplankene på markedet, men dette er heller ikke visjonen bak denne lydplanken.
Med LG SJ3 får du enkelt og greit en rimelig lydplanke, med relativt god lyd - og flere av forbrukerne har påpekt at dette er et betydelig løft sammenlignet med de innebygde TV-høyttalerne.

Testerne trekker også frem det faktumet at den medfølgende subwooferen er trådløs som et stort pluss, da man unngår ytterligere kabelrot rundt TV-en.

Den lave prisen har forøvrig ført til at LG SJ3 leveres med visse begrensninger - og en av de største savnene er nok muligheten for å koble til via HDMI.

Leveres likevel med støtte for tilkobling via Bluetooth!

6.5 / 10
Which.co.uk

"The redesigned SJ3 sounds better than many sound bars we've tested, and its external subwoofer supplies a decent amount of bass without becoming overpowering on those action movie sound effects. Speech is clear and captivating, and music has energy and sparkle, and there's plenty of warmth and depth whether you're watching TV or streaming via Bluetooth. The sound is consistent wherever you're sitting, too, which is good news if there's not enough room for everyone on the sofa as those who aren't sitting dead centre won't miss out. You can turn the volume up pretty loud before there's any noticeable sound distortion. Some of our experts on the listening panel commented that the bass was a touch late at times - but overall you shouldn't find too much to complain about. "

Vis mer ▼

18. Bose TV Speaker

Bose TV Speaker

6.5 / 10

Bose TV Speaker test

Beskrivelse: Bose har utvilsomt et velrenommert rykte, og jevnt over er forbrukerne svært fornøyde med Bose TV Speaker.

De positive tilbakemeldingene er i stor grad basert på den klare og tydelige dialog-gjengivelsen som tilbys, og mye av årsaken til dette er nok at Bose har valgt å levere denne lydplanken med en helt egen dialoginnstilling - som i praksis vil gjøre midtvokalene enda høyere og tydeligere.

Forbrukerne har også sett seg fornøyde med at lydplanken fysisk sett er både liten og letthåndterlig, slik at det er enkelt å finne plass til den i stua.

Bose TV Speaker tilbyr også greit med tilkoblingsmuligheter, og du har samlet sett mulighet til å koble til via Bluetooth, HDMI, mini-jack og optisk kabel.

Til tross for at forbrukerne generelt sett er fornøyde med dette produktet, er allikevel ikke testerne like imponerte.
Det britiske forbrukermagasinet which.co.uk uttaler blant annet at surround-effekten er mer eller mindre nytteløs, og at lydplanken utvilsomt trenger en egen dedikert subwoofer for å kompensere for den relativt tynne lyden.

Kort og godt er dette en rimelig lydplanke som er god nok for de aller fleste forbrukerne, uten at testerne lar seg imponere.

5.1 / 10
Which.co.uk

"A small sound bar unit from Bose that’s suitable for small to medium TVs (40 inches or less). It can be wall mounted or used standalone under your TV. It has coaxial and digital optical inputs, with an optical cable included. There is also a HDMI ARC connector if you prefer. The cheap price is reflected in its lacks of surround-sound tech, such as Dolby Digital or DTS. It doesn’t have a wi-fi connection but you can stream music to it from your phone via Bluetooth. It doesn’t have a separate subwoofer for extra bass, either. You have to buy a Bose Bass Module 500 (around £350) or 700 (about £600) subwoofer. You’ll also need the Bose Bass Module Connection cable (£8) so costs can add up. "

Vis mer ▼

19. LG SL5Y

LG SL5Y

6.5 / 10

LG SL5Y test

Beskrivelse: LG SL5Y er en rimelig lydplanke, som leveres med en egen dedikert subwoofer.

Lydplanken har jevnt over mottatt gode tilbakemeldinger fra forbrukerne, og svært mange har bemerket seg at LG SL5Y er svært brukervennlig.

Testerne er forøvrig ikke meget imponerte over selve lydkvaliteten, og det britiske forbrukermagasinet Which uttaler blant annet at kvaliteten er gjennomsnittlig.
LG SL5Y scorer godt på lydnivå og lyden oppleves som kraftig, men ved avspilling av musikk kan rett og slett lyden høres noe unaturlig og syntestisk ut.

Når man ser på tilkoblingsmulighetene har også LG SL5Y noe å gå på, men forbrukerne er likevel svært fornøyde over at man i det minste kan koble til via Bluetooth.
Dersom du ønsker WiFi-integrasjon bør du forøvrig lete videre, da dette ikke er støttet på LG SL5Y.

Veggmonterbar!

5.2 / 10
Which.co.uk

"The SL5Y gave an average performance in our sound quality test. The sound is big and powerful enough to fill a room but lacks detail and can be unnatural. The bass is quite lively but music and movie effects sound too synthetic and overprocessed. Speech quality is acceptable but not perfect. This model doesn't do a very good job of making speech distinguishable from other sounds, and there can be confusion between voices and effects. It sounds best when sitting in the centre of the sound bar so anyone sitting at an angle to the device will get a watered-down experience. The sound also became a touch muffled when we cranked up the volume to the max but nothing major. "

Vis mer ▼

20. Sony HT-S20R

Sony HT-S20R

6.1 / 10

Sony HT-S20R Test

Beskrivelse: Sony HT-S20R er en av få lydplanker som leveres med både ekstern subwoofer og trådløse bakhøyttalere.

Til tross for at lydplanken leveres som et ekte 5.1 surround-system, er prisen allikevel svært fornuftig - og langt billigere enn mange andre frittstående lydplanker.

Forbrukerne har også bemerket seg det fornuftige prisnivået, og er i tillegg generelt sett fornøyde med lydkvaliteten.
Gitt den lave prisen er Sony HT-S20R naturligvis ikke valget for deg som krever enormt god lydkvalitet, men lydplanken passer perfekt for deg som ønsker en oppgradering fra det TV-høyttalerne klarer å levere.

Forbrukerne skulle forøvrig gjerne sett at subwooferen og de trådløse bakhøyttalerne var trådløse.

4.4 / 10
Which.co.uk

"The Sony HT-S20R looks great on paper, but it under-delivers with poor audio quality. It may be cheap, but give this one a miss and check out our Best Buy sound bars instead."

Vis mer ▼

21. LG SL4Y

LG SL4Y

5.9 / 10

LG SL4y Test

Beskrivelse: LG SL4Y er en svært rimelig lydplanke, som har mottatt relativt gode tilbakemeldinger fra forbrukerne.

Forbrukerne er først og fremst fornøyde med at lydplanken leveres med en helt egen dedikert subwoofer, som gir lyden langt bedre trykk.
Rent teknisk pumper subwooferen ut 200 watt ekstra, og forbrukerne setter stor pris på at subwooferen belager seg på trådløs tilkobling til lydplanken.

Til tross for at dette er et rimelig budsjettvalg, vil allikevel LG SL4Y være god nok for mange - og sammenlignet med lyden man får fra TV-høyttalerne er dette rett og slett noe helt annet.

Forbrukerne har forøvrig rapportert om at det er litt få tilkoblingsmuligheter, og det savnes blant annet en HDMI-inngang.
LG SL4Y gir deg allikevel mulighet til å koble til via Bluetooth, som i seg selv er et stort pluss.

Til forskjell fra forbrukerne, er ikke ekspertene særlig imponerte over LG SL4Y - og det nevnes blant annet at lydkvaliteten rett og slett ikke er god nok.

4.2 / 10
Which.co.uk

"This LG sound bar's sound quality is so awful that it's a Don't Buy. It will sound the same wherever you sit (boring and muffled) but that's as good as it gets. The SL4Y certainly doesn't deserve a place in your home cinema system"

Vis mer ▼