Robotklipper Test – Beste robotklipper 2021

Robotklipper test

Robotgressklippere har lenge vært på markedet, men det er først den siste tiden at populariteten virkelig har tatt av.

Mye av årsaken til den økende populariteten er nok rett og slett at prisene har sunket betraktelig – samt at det er en svært behagelig og enkel løsning.

I tillegg til at en robotklipper vil føre til at du slipper å kaste bort tiden på å klippe plenen selv, er det stort sett lite som kreves av vedlikehold.

Med en robotklipper kan du også sørge for at plenen til enhver tid klippes på lik høyde, som på sikt vil føre til at du får en mer velstelt og balansert gressplan.

I vår test av robotklippere har vi samlet ekspertvurderinger og kundeanmeldelser, og kåret beste robotklipper i 2021.

Test av robotklippere – Best i test 2021

Kort oppsummert er dette den nåværende rangeringen i vår test av robotklippere.
Du kan naturligvis lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen.

Obs: Lenkene i denne oppsummeringen leder til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
Merk at rangeringen til enhver tid oppdateres basert på de ulike ekspert- og kundeanmeldelsene!

  1. Husqvarna Automower 420
  2. Worx Landroid M700
  3. McCulloch Rob S600
  4. McCulloch Rob R600
  5. Worx Landroid M500
  6. Husqvarna Automower 310
  7. Gardena Sileno Life 1000
  8. McCulloch Rob R1000
  9. Husqvarna Automower 315
  10. Husqvarna Automower 315X

Trykk her for å vise alle produktene.. (+11)

Ved å handle gjennom våre lenker bidrar du til at vi kan fortsette med det gode arbeidet - for deg, som forbruker.
Klikk her for å lese mer om hvordan vi beregner den totale testscoren!

1. Husqvarna Automower 420

Husqvarna Automower 420

9.1 / 10

Husqvarna Automower 420 Test

Beskrivelse: Husqvarna Automower 420 er en robotklipper som hører til i premiumklassen, både når det kommer til pris og funksjoner.

Klipperen har et totalt dekningsområde på 2200 m², og er derfor et perfekt alternativ for deg som har en relativt stor gressplen.

Automower 420 klarer å håndtere skråninger med helning på hele 45%, og den generøse klippebredden sikrer at jobben gjøres unna innenfor rimelig tid.

Klippehøyden kan naturligvis justeres, og den maksimale høyden er 60 millimeter - mens den minste klippehøyden du kan stille inn er 20 millimeter.
Dette store spennet gjør det enkelt å spesialtilpasse klipperen etter dine behov.

Kan styres via en mobilapplikasjon!

10 / 10
AutoMowerTestPilots.no

"Da var testperioden over og vi har laget en liten oppsummering av våre inntrykk. Vi er strålende fornøyd og har allerede venner som har fått en slik etter vår anbefaling."

Vis mer ▼

2. Worx Landroid M700

Worx Landroid M700

9.1 / 10

Worx Landroid M700 Test

Beskrivelse: Worx Landroid M700 har, som navnet tilsier, kapasitet til å takle gressplener på opp til 700 m².
Den maksimale stigningsprosenten er hele 35%, og klipperen har fått mye skryt for å håndtere bratte skråninger med glans.

En av de mest unike faktorene med denne robotklipperen er at den leveres med regnsensor, som er en funksjon man svært sjeldent ser på robotklippere i denne prisklassen.

Klipperen har også mottatt mye skryt for å yte godt selv i høyt gress, som nok skyldes den maksimale klippehøyden - som er hele 60 millimeter!

Klipper svært jevnt, selv i kantene!

9.7 / 10
EasyLawnMowing.co.uk

"The WORX WR142E M700 is a new range of intelligent robotic mowers that automatically know what’s best for your lawn every day. It adapts to the size and shape of your lawn and growth rate of your grass, has a range of accessories and customisable features that make the WORX WR142E M700 agile, safe, accurate, quiet and is perfect for medium lawns up to 700m². "

Vis mer ▼
9.0 / 10
HjemOgHage.no

"Worx er ikke den meste anerkjente leverandøren her til lands, men de gjør det til gjengjeld stort både i statene og i Canada. Worx tar sikte på å være en totalleverandør av alt som trengs av verktøy til både hus og hage, og har derfor også naturligvis noen robotklippere i sitt arsenal. Worx Landroid M700 er myntet på små og mellomstore gressplener, og viser seg fra sin beste side når gresset er relativt langt – og har fått mye skryt for å klippe svært jevnt, selv i kantene."

Vis mer ▼

3. McCulloch Rob S600

McCulloch Rob S600

9.1 / 10

McCulloch Rob S600 Test

Beskrivelse: McCulloch Rob S600 er blitt kåret til beste budsjettvalg i flere ulike tester, og har jevnt over fått gode tilbakemeldinger - både fra ekspertene og forbrukerne.

Rob S600 har fått mye skryt for å være en brukervennlig og enkel robotklipper, med god ytelse selv i bratte skråninger.

Totalt kan Rob S600 klippe en gressplen på opptil 600 m², og er derfor godt egnet til deg som har en mellomstor gressplen.

Rob S600 har fått mye skryt for å være en driftssikker og pålitelig klipper, og vi velger også å trekke frem at det lave støynivået har gjort både forbrukerne og ekspertene svært fornøyde.

Kan integreres med mobilapplikasjon!

9.6 / 10
HjemOgHage.no

"McCulloch er også tro til konseptet når det kommer til brukervennlighet, og det oppfattes som svært enkelt både å programmere og vedlikeholde denne klipperen. Til tross for at prisnivået er lavt, bærer ikke S600 preg av å være en billigmodell - og vi setter stor pris på hvor enkel og driftssikker denne modellen er."

Vis mer ▼
9.4 / 10
EasyLawnMowing.co.uk

"The McCulloch ROB S600 Robotic Lawn Mower is designed for lawns up to 600m² and returns to base to recharge before continuing to mow your lawn. The mower is fully programmable either via the mower or the app, and can be configured to mow day or night at a time convenient for you and your family"

Vis mer ▼
8.0 / 10
Best-i-Test.nu

"McCulloch Rob S600 er en enkel, men velfungerende robotgressklipper med fordeler fremfor alt når det gjelder pålitelighet og intelligens. Den utgjør en kompetent robotgressklipper, men er dårligere når det kommer til kommunikasjon og funksjoner."

Vis mer ▼

4. McCulloch Rob R600

McCulloch Rob R600

9.1 / 10

McCulloch Rob R600 Test

Beskrivelse: Rob R600 er levert av den anerkjente leverandøren McCulloch, og har et maksimalt dekningsområde på 600 m².

En av gjengangerne i testene av McCulloch Rob R600 er at klipperen oppleves som svært brukervennlig, og at det er særdeles enkelt å klargjøre den for bruk.
R600 yter godt i ujevnt terreng, men takler altså kun skråninger med inntil 25% helning.

I enkelte av testene har det forøvrig blitt nevnt at klipperen har litt få funksjoner, men dette får man allikevel igjen for i form av en redusert pris.

9.0 / 10
Best-i-Test.nu

"McCulloch Rob R600 kåres til beste budsjettvalg takket være kombinasjonen av gode terrengegenskaper, høy driftssikkerhet og et lettprogrammerbart grensesnitt. De to første av disse egenskapene er de absolutt viktigste for en robotgressklipper og er dessverre sjelden optimale på de fleste andre budsjettmodeller, noe som får R600 til å skille seg ut."

Vis mer ▼
9.0 / 10
T3.com

"For those who want an immediate takeaway from this McCulloch ROB R600 review then this is it: the R600 is a top draw robotic lawnmower that you should definitely place at the top of your list of potential purchases if you are in the market for one. It's among the best lawn mowers you can buy, in fact, for the price."

Vis mer ▼
8.8 / 10
MyRobotMower.com

"Overall, I am delighted with the McCulloch Rob R600. It does pretty much everything that I hoped a robot lawn mower would do. I’ve been pleasantly surprised how little input from me has been required after the initial installation. I’m absolutely delighted that my grass looks neater and greener than when I was cutting it manually. My one minor disappointment is that I still have to trim the edges of my lawn, but as I only have to do this once every four weeks or so, it really isn’t too much trouble. "

Vis mer ▼

5. Worx Landroid M500

Worx Landroid M500

9.0 / 10

Worx Landroid M500 Test

Beskrivelse: Worx Landroid M500 har, som navnet tilsier, kapasitet til å takle gressplener på opp til 700 m².
Den maksimale stigningsprosenten er hele 35%, og klipperen har slik som andre Worx-klippere på markedet fått mye skryt for å håndtere skråninger med glans.

En av de mest unike faktorene med denne robotklipperen er at den leveres med regnsensor, som er en funksjon man svært sjeldent ser på robotklippere i denne prisklassen.

Klipperen har også mottatt mye skryt for å yte godt selv i høyt gress, som nok skyldes den maksimale klippehøyden - som er hele 60 millimeter!

Klipperen har fått gode tilbakemeldinger fra både ekspertene og forbrukerne, og har blant annet blitt kåret til beste budsjettvalg av Expressen.se!

9.7 / 10
Tech-Test.dk

"Having a robotic lawnmower autonomously keeping your lawn well manicured is an amazing experience. It frees up your weekend to focus on more important things. The Landroid does a solid job of keeping your lawns in shape. With no interference whatsoever, it ensured that the test section of my lawn was kept in shape. But it's the things that it doesn't do that makes you question if it's worth the $1,200 asking price. Like leaving overgrown edges around the yard, or not being able to avoid low obstacles like trampoline bases. Overall, there's a lot to like about the Landroid. But whether you invest in one will largely depend on two things – just how easy it is to set up the Landroid's boundary wire in your yard, and also just how much you hate mowing the lawns."

Vis mer ▼
8.0 / 10
Expressen.se

"Robotgräsklippare från Worx görs med låga produktionskostnader i Kina men företaget har sitt högkvarter i USA. Globalt sett är detta en de största aktörerna på marknaden och de växer nu även i Europa. Worx Landroid M500 WR141E är en av de mindre modellerna i deras berömda Landroid serie, du hittar alltså robotgräsklippare i ett liknande utförande och med högre kapacitet, ifall du är beredd att gå upp lite i pris. Worx har tidigare haft problem i Europa och fått dra tillbaka ett par modeller på grund av bristande elsäkerhet. Nu har de dock fått ordning på produktionen och Worx Landroid M500 WR141E är något av en testfavorit. Det här är en tekniskt avancerad robotgräsklippare som du kan få för ett bra pris! "

Vis mer ▼

6. Husqvarna Automower 310

Husqvarna Automower 310

8.8 / 10

Husqvarna Automower 310 test

Beskrivelse: Husqvarna Automower 310 er en effektiv robotklipper som takler plenarealer på opptil 1000 m².

Automower 310 håndterer skråninger med hele 40% helning, og har fått skryt fra testerne for å etterlate seg et velbalansert og pent resultat - selv i ulendte bakker.

Flere av testerne har også bemerket seg hvor brukervennlig denne robotklipperen er, og det skal være svært enkelt å programmere den før den tas i bruk.
En stor fordel er også at selve programmeringen kan gjøres via mobiltelefonen.

Klippehøyden kan enkelt justeres, og den laveste høyde som kan settes opp er 20 millimeter - mens den maksimale klippehøyden er hele 60 millimeter.

Kåret til best i test 2020 hos Best-i-Test.nu!

10 / 10
SelberMachen.de

"Tildelt 10/10 av det tyske magasinet SelberMachen.de"

Vis mer ▼
9.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Husqvarna Automower 310 klarer uten problemer å ta seg av det spesifiserte arealet på 1 000 kvadratmeter. Som nevnt anbefaler vi at du kjøper Automower Connect-settet i tillegg, slik at du kan styre robotgressklipperen fra avstand, ettersom dette gir et helt annet smidighetsnivå. Også uten settet er dette imidlertid et veldig bra kjøp, ettersom 310 er enkel å installere og har en god terrenghåndtering som gjør at den nesten aldri kjører seg fast, selv ikke på plener med mange groper og kongler, fallfrukt og lignende."

Vis mer ▼

7. Gardena Sileno Life 1000

Gardena Sileno Life 1000

8.8 / 10

Gardena Sileno Life 1000 Test

Beskrivelse: Robotklipperen Sileno Life 1000 er utviklet av Gardena, og er en del av den populære Sileno-serien.
Denne klipperen er spesielt tilpasset komplekse og mellomstore gressplener, og takler et totalt plenareal opptil 1000 m².

Robotklipperen har mottatt mye skryt for å være svært stillegående i bruk, og er et pålitelig og driftssikkert valg for deg som har en utfordrende gressplen.

Testerne er fornøyde med det velbalanserte resultatet som Sileno Life 1000 etterlater seg, i tillegg til at klipperen scorer svært høyt når det kommer til sikkerhet.

Utstyrt med flere hendige smart-funksjoner, men tilkobling via mobiltelefon krever en ekstra gateway.

8.6 / 10
GardenersWorld.com

"The Sileno has good features, is simple and easy to use, gives a great cut and is ideal for small and medium lawns. It comes with a potential three year warranty (the third year is only given after registration on line) and given the maximum lawn area it covers we think it is good value for money."

Vis mer ▼
8.0 / 10
Expressen.se

"Gardena Smart SILENO Life från den tyska kvalitetstillverkaren Gardena är avsedd för dig med en normalstor trädgård och som gillar tekniska funktioner. Gardena Smart SILENO Life är en storsäljare i Europa och har en kapacitet som gör att vi tror att modellen kan vara intressant för villaägare i Sverige. I sitt segment konkurrerar den framförallt med robotgräsklippare från Husqvarna och vi tycker att den klarar den utmaningen riktigt bra! I alla fall så länge du har en förhållandevis plan tomt utan branter. "

Vis mer ▼
6.4 / 10
Råd&Røn

"Oppnådde 6.4 i Råd&Røns test av robotklippere."

Vis mer ▼

8. McCulloch Rob R1000

McCulloch Rob R1000

8.4 / 10

McCulloch Rob R1000 Test

Beskrivelse: McCulloch Rob R1000 er en av de mer rimelige robotklipperne på markedet, og har et totalt dekningsområde på hele 1000 m².

Rob R1000 har mottatt skryt fra både forbrukerne og testerne for at den er svært enkel å ta i bruk, og brukergrensesnittet omtales som både brukervennlig og enkelt.
Flere av forbrukerne har også bemerket seg at klipperen opererer svært effektivt, og testerne er fornøyde med hvor driftssikker denne modellen er.

Til tross for den lave prisen har Rob R1000 fått skryt for å etterlate seg et jevnt resultatet, selv på ujevne og utfordrende gressplener.
Svært lavt støynivå på kun 57 dB!

8.6 / 10
HjemOgHage.no

"McCulloch ROB R1000 er en rimelig robotgressklipper, med et maksimalt dekningsområde på hele 1000 kvadratmeter. Rob R1000 har fått mye skryt fra forbrukerne for at den er svært brukervennlig, og alt du trenger av installasjonsmateriell leveres med klipperen. Brukergrensesnittet oppfattes som svært enkelt, og du trenger ikke regne noe mer enn en drøy time før den er klar til bruk."

Vis mer ▼
8.3 / 10
DinSide.no

"Fordeler: Liten og snerten, klipper bra, flere innstillingsmuligheter, stillegående, fin betjening, ledetråd som gir mulighet for minst en plen ekstra. Ulemper: Klipper ofte, smal bredde, mangler app. "

Vis mer ▼
8.0 / 10
Best-i-Test.nu

"McCulloch ROB R1000 er en driftssikker budsjettklasserobot designet for mellomstore og relativt enkle plener. Som mange budsjettmodeller har den få innstillingsalternativer og mangler appstøtte. Den er likevel smart og klarer utfordringer som mange andre budsjettmodeller ikke klarer."

Vis mer ▼
8.0 / 10
LawnMowerReview.org

"The McCulloch ROB 1000 (hereafter referenced by its more popular nickname, The ROB) is not an ineffective mower. On the contrary, it cuts remarkably well, sets up far faster than the vast majority of robotic mowers and operates effectively within an unexpectedly large area. The trouble isn’t the way it does its job. It fails miserably by offering disappointingly few of the time and effort-saving features now increasingly commonplace among lower-priced automated models at an inexplicably massive price."

Vis mer ▼

9. Husqvarna Automower 315

Husqvarna Automower 315

8.0 / 10

Husqvarna Automower 315 Test

Beskrivelse: Automower 315 er levert av den anerkjente leverandøren Husqvarna, og er myntet på gressplener med et totalt areal opptil 1500 m².

I flere av testene har Automower 315 fått svært mye skryt for å håndtere bratte skråninger med glans, og klarer på papiret å gjøre en tilfredsstillende jobb ved hele 40% helning.

Husqvarna Automower 315 er utstyrt med svært mange hendige funksjoner, slik som blant annet smart-teknologi som automatisk tilpasser klippemønsteret basert på hvor raskt gresset vokser.

Klipperen har også fått svært mye skryt for å gjøre det godt i høyt gress, da den har en maksimal klippehøyde på hele 60 millimeter.

Kåret til best i test hos Tek.no!

9.8 / 10
HjemOgHage.no

"Husqvarna Automower 315 er en fantastisk robotklipper, som er designet for å håndtere gressplener opp til 1500 m². Klipperen taklere bratte skråninger med glans, og kan klippe i skråninger med hele 40% helning."

Vis mer ▼
9.5 / 10
Tek.no

"Husqvarna er testens vinner. Her får du en bunnsolid maskin som klarer seg på egen hånd uten at du trenger å hjelpe den. Maskinen i seg selv får lett riper om du sender den i nærheten av buskas og hekker, men utover det er det lite å sette fingeren på annet enn en litt stiv prislapp."

Vis mer ▼
9.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Husqvarna Automower 315 er samlet sett et veldig godt kjøp for alle som ønsker en pålitelig og brukervennlig robotgressklipper. Den passer til alt fra den enkle, anlagte plenen til den ujevne, kompliserte typen med flere klippeområder."

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"No stranger to outdoor appliances, Sweden-based Husqvarna offers a variety of robot lawn mowers for yards of all shapes and sizes. "

Vis mer ▼

10. Husqvarna Automower 315X

Husqvarna Automower 315X

8.0 / 10

Hsuqvarna Automower 315X test

Beskrivelse: Automower 315X er levert av den anerkjente leverandøren Husqvarna, og er myntet på gressplener med et totalt areal opptil 1600 m².

I flere av testene har Automower 315X fått svært mye skryt for å håndtere bratte skråninger med glans, og klarer på papiret å gjøre en tilfredsstillende jobb ved hele 40% helning.

Husqvarna Automower 315X er utstyrt med svært mange hendige funksjoner, slik som blant annet smart-teknologi som automatisk tilpasser klippemønsteret basert på hvor raskt gresset vokser.

Klipperen har også fått svært mye skryt for å gjøre det godt i høyt gress, da den har en maksimal klippehøyde på hele 60 millimeter.

Mottatt svært gode tilbakemeldinger fra testerne!

9.6 / 10
GardenersWorld.com

"The Automower is quiet and unobtrusive and its three free-hanging blades cut well. It comes with a GPS Smart mowing system which maps the lawn before mowing and keeps track of where it has cut, so it copes particularly well with complicated lawn shapes. It copes well with narrow passages of 60cm and can also tackle slopes up to 40%. It cuts around raised beds by ‘bumping off’ them but edges were not as neat as others in these areas."

Vis mer ▼
9.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Automower 315 leveres med app-støtte, og appen er veldig brukervennlig. Med den kan du enkelt gjøre innstillinger som startpunkter, manuell klippehøydejustering og endring av arbeidsplanen. Du kobler telefonen til robotgressklipperen via Bluetooth. Med premium-versjonen av klipperen, Automower 315X, har man også GPS og tilkobling via mobilnettet. Du kan da se hvor robotgressklipperen befinner seg i sanntid på et kart og gjøre innstillinger uansett hvor du er, så lenge du har mobildekning."

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"With the Husqvarna Automower 315X, you can spend your weekend barbecuing, swimming, or on other fun activities instead of pushing a loud gas-powered mower around your lawn. Its $1,999.95 price is steep, but if you put a premium on downtime and don't want to put up with the cost and noise of landscapers, it's money well spent. It did a fantastic job of cutting in our tests, and was so quiet that I was able to run it at night without disturbing anyone. It's also the only mower we've reviewed that uses cellular technology so you can control it remotely, and GPS to ensure even cutting cycles and provide an extra layer of anti-theft security. All this earns the Husqvarna 315X our Editors' Choice for robotic lawn mowers."

Vis mer ▼

11. Grouw L1200

Grouw L1200

8 / 10

Grouw L1200 Test

Beskrivelse: Robotklipperen Grouw L1200 kan, som navnet tilsier, takle en gressplen på hele 1200 m².

Til tross for den lave prislappen har klipperen fått gode tilbakemeldinger fra kundene, og en av gjengangerne er at klipperen er enkel å sette opp.

Roboten kan enkelt styres via en egen mobilapplikasjon, slik at du ikke trenger å være i umiddelbar nærhet av klipperen.
Merk forøvrig at tilkoblingen mellom mobilappen og klipperen baserer seg på bluetooth, og at du derfor må være innenfor noen 100 meters rekkevidde.

En funksjon man sjeldent ser på robotklippere i budsjettklassen er regnsensor - og vi ble derfor overrasket når vi så at dette var inkludert for Grouw L1200.

Fått skryt av forbrukerne for å håndtere skråninger svært godt!

8.0 / 10
OsMedHus.dk

"Hvis du er den heldige ejer af en meget stor have, vil denne model fra Grouw måske være den ideelle for dig. Det er super lækkert at have en stor græsplæne om sommeren, hvor man bruger meget tid udenfor. Dog skal græsplænen også vedligeholdes, og her bliver det mere besværligt, jo større den er. Denne robotplæneklipper fra Grouw kan nemt vedligeholde en græsplæne på op til 1200 m2 for dig. Det er en model, der er virkelig nem at sætte op ved hjælp af LCD-display og tastatur, og så kan den tilmed kobles til en app via Bluetooth. På den måde kan du nemt følge robotplæneklipperens status."

Vis mer ▼

12. Husqvarna Automower 105

Husqvarna Automower 105

7.9 / 10

Husqvarna Automower 105 Test

Beskrivelse: Husqvarna Automower 105 er en enkel og stillegående robotklipper, som har fått skryt fra ekspertene for å være svært brukervennlig.

Flere av testerne har bemerket seg at denne modellen er meget enkel å programmere - samtidig som at funksjonene fremstår som gjennomtenkte og solide.

Automower 105 har også mottatt skryt for å være en smart robotklipper, og mye av dette skyldes nok den patenterte løsningen fra Husqvarna, som er basert på maskinlæring (kunstig intelligens).

Denne robotklipperen har et totalt dekningsareal på 600 m², og er derfor godt egnet til deg med liten til mellomstor gressplen.
Sikkerhetsmessig har det også vært svært få negative tilbakemelding, og spesielt løftesensoren har vært gjenstand for mye skryt.

Merk forøvrig at den maksimale helningen kun er 25%, og at klippebredden er noe smal - som i praksis tilsier at det vil ta noe lengre tid å klippe hele plenen.

10 / 10
EasyLawnMowing.co.uk

"In all honestly, I think the Husqvarna 105 Automower is a competent robotic mower suitable for smaller gardens. Its technology compares well to other reputable competitors, such as WORX and McCullock, and is one of the most reliable robotic mowers you can buy (I mean Husqvarna in general). I know it does have some flaws which you wouldn’t expect to deal with considering the price you are paying. And that’s understandable, but if you take into account everything else you’re getting – more time to yourself, a reliable and consistent cut, less work to do, safety of your friends/family, cheaper mower maintenance, no pollution – I think it’s totally worth it."

Vis mer ▼
8.7 / 10
AlleTestVinnere.no

"Med et anbefalt tomteareal på 600 m² er dette en gressklipper som passer best for mindre hager. For å maksimere bruken kan du imidlertid stille inn to forskjellige startpunkter på styrekabelen, slik at gressklipperen ikke nødvendigvis må begynne å klippe ved ladestasjonen hver gang. En innebygd løftesensor gjør at knivene stopper automatisk hvis klipperen løftes fra bakken. Den har også en innebygd tyverialarm, og hvis den skulle havne opp ned, lyder en alarm som gjør deg oppmerksom på dette. Den er relativt stillegående under klippingen med et lydnivå på 61 dB, og modellen veier ikke mer enn 6,5 kg, noe som gjør den lett å flytte på."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Automower 105 er en av Husqvarnas billigste robotgressklippere med en pris i øvre budsjettklasse. Den er på mange måter lik Gardena R50Li, også den produsert av Husqvarna. Takket være Husqvarnas bransjeledende kunstige intelligens er Automower 105 veldig smart. Den løser vanskelige situasjoner godt, noe som gjør den pålitelig til en budsjettklassemodell å være. Den maksimale hellingen er høyere enn det spesifikasjonene tilsier, men likevel moderat. Den lille størrelsen og lave maskinvekten gjør robotgressklipperen lett å flytte på, men medfører samtidig klart begrensede terrengegenskaper og en beskjeden klippebredde. Klippingen går derfor tregt, og dersom klippeunderlaget er vanskelig, for eksempel med store røtter, får robotgressklipperen fort problemer og kan bli stående fast. Den er imidlertid stillegående og kan derfor gjerne gå å klippe om natten uten å forstyrre naboene. Nattklipping har den fordelen at du får plenen for deg selv på dagen."

Vis mer ▼

13. Landxcape LX790

Landxcape LX790

7.9 / 10

Landxcape LX790 test

Beskrivelse: Landxcape LX790 er en rimelig robotklipper, som passer godt for deg som har en gressplen på 600 m² eller mindre.

Klipperen har en klippebredde på 16 centimeter, og kan håndtere gress på opptil 60 millimeter.
Klippehøyden er justerbar, og kan justeres ned til minimum 30 millimeter.

Dersom det er skråninger på gressplenen din, kan Landxcape LX790 håndtere inntil 35% helning.

Mottatt skryt fra forbukerne for at den er enkel å sette opp, og vedlikeholdet går som en drøm!

7.7 / 10
Råd&Røn

"Oppnådde 7.7 i Råd&Røns test av robotklippere."

Vis mer ▼

14. Husqvarna Automower 430X

Husqvarna Automower 430X

7.7 / 10

Husqvarna Automower 430x test

Beskrivelse: Automower 430X er en av de mest avanserte og funksjonsrike robotklipperne levert av Husqvarna.
Denne robotklipperen leveres med mange interessante funksjoner, som man ellers ikke finner på de typiske budsjettmodellene.
Eksempelvis finner man støtte for Automower Connect, som legger til rette for at du enkelt kan styre klipperen via din egen mobiltelefon.

I tillegg til dette er Automower 430X også utstyrt med et eget, innebygd GPS-system.
Dette GPS-systemet vil lage et detaljert kart over klippeområdet for å sikre best mulig resultat.

Automower 430X kan dekke et plenareal på hele 3200 m², og passer derfor perfekt for deg som har et stort uteområde som skal holdes vedlike.

Klipperen har fått mye skryt for å etterlate seg et jevnt og tilfredsstillende resultat, selv på ujevnt og utfordrende underlag!

10 / 10
Aftonbladet.se

"Uten tvil den beste og mest avanserte klipperen"

Vis mer ▼
9.5 / 10
AlleTestVinnere.no

"Automower 430X er utstyrt med GPS-mottaker, noe som gjør at den kan kartlegge plenen og selv holde oversikt over hvor den har og ikke har klipt. Innstillinger og justeringer kan gjøres enten via det innebygde kontrollpanelet eller via en mobilapp, som også finnes tilgjengelig for Apple Watch. Den er ellers utstyrt med både PIN-kodelås og tyverialarm."

Vis mer ▼
9.4 / 10
HjemOgHage.no

"Husqvarna Automower 430X er en av de mest avanserte robotklipperne til Husqvarna, og det er nok kun den svært avanserte 450X som overgår denne modellen når det kommer til funksjonalitet og ytelse. Forskjellene mellom disse 2 modellene er forøvrig relativt liten, og i de aller fleste tilfeller vil man rett og slett ikke ha behov for den mest avanserte versjonen, 450X."

Vis mer ▼
9.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Husqvarna Automower 430X er en brukervennlig og ekstremt kompetent robotgressklipper med et bredt spekter av funksjoner som gjør at den klarer seg veldig bra på egen hånd i de aller fleste situasjoner. Den er rett og slett en av de absolutt mest driftssikre, brukervennlige og prisgunstige premiumklipperne på markedet."

Vis mer ▼
9.0 / 10
EasyLawnMowing.co.uk

"For me the 430X Automower is a fantastic mower, just like every other Husqvarna model I’ve reviewed. But do not take this as bias, they really are just that good. The power system is not only efficient but powerful, the navigation is hardly matched by any competitors and, even though it’s commonly used, the mowing system is the most effective in the market. Husqvarna have done a brilliant job with the 430X, it just goes to show what 20 years’ experience in the market can do for you. I honestly don’t think you can go wrong with this mower and if you have the garden for it, I would not settle for anything less."

Vis mer ▼

15. Gardena Sileno City 250

Gardena Sileno City 250

7.7 / 10

Gardena Sileno City 250 test

Beskrivelse: Robotklipperen Sileno City 250 er utviklet av Gardena, og er en del av den populære Sileno-serien.
Denne klipperen er spesielt tilpasset for deg som har en mindre gressplen, og som samtidig er opptatt av at støynivået skal holdes lavt.

Robotklipperen har mottatt mye skryt for å være svært stillegående i bruk, og er et pålitelig og driftssikkert valg for deg som har en mindre gressplen - uten spesielt bratte skråninger, da den kun takler helning på 25%.

Testerne er stort sett fornøyde med resultatet Sileno City 250 etterlater seg, og får også pluss for å være enkel å installere - samt at programmeringsprosessen har fått skryt for å være lettfattelig og brukervennlig.

Klipperen har forøvrig fått noen negative tilbakemeldinger for ytelsen i høyt gress, og det kreves en separat ruter dersom den skal styres via en app.

7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Gardena Sileno City er en veldig lettinstallert robotgressklipper med høy driftssikkerhet og lettprogrammert display. Så lenge gresset holdes velklippet, kjører den seg i utgangspunktet aldri fast. Hvis gresset derimot har rukket å vokse seg til noen decimeter, har den vanskeligheter med å navigere hjem. Chassiset er så følsomt for sammenstøt på veien hjem at den til og med kan velte av en løvetann. Hvis gresset har rukket å vokse seg til der styrekabelen (patenterte snarveikabel for å finne veien hjem) ligger, vil den ha vanskeligheter med å finne veien hjem før batteriet dør."

Vis mer ▼
6.3 / 10
Råd&Røn

"Oppnådde 6.3 poeng i Råd&Røn's test av robotklippere."

Vis mer ▼

16. Gardena Sileno City 500

Gardena Sileno City 500

7.6 / 10

Gardena Sileno City 500 test

Beskrivelse: Robotklipperen Sileno City 500 er utviklet av Gardena, og er en del av den populære Sileno-serien.
Denne klipperen passer perfekt for deg som har en mellomstor gressplen, da den har et maksimalt dekningsområde på 500 m².

Robotklipperen har mottatt mye skryt for å være svært stillegående i bruk, og er et pålitelig og driftssikkert valg for deg som har en liten / mellomstor gressplen - uten spesielt bratte skråninger, da den kun takler helning på 25%.

Testerne er stort sett fornøyde med resultatet Sileno City 500 etterlater seg, og får også pluss for å være enkel å installere - samt at programmeringsprosessen har fått skryt for å være lettfattelig og brukervennlig.

Klipperen har forøvrig fått noen negative tilbakemeldinger for ytelsen i høyt gress, og det kreves en separat ruter dersom den skal styres via en app.

7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Gardena Sileno City er en veldig lettinstallert robotgressklipper med høy driftssikkerhet og lettprogrammert display. Så lenge gresset holdes velklippet, kjører den seg i utgangspunktet aldri fast. Hvis gresset derimot har rukket å vokse seg til noen decimeter, har den vanskeligheter med å navigere hjem. Chassiset er så følsomt for sammenstøt på veien hjem at den til og med kan velte av en løvetann. Hvis gresset har rukket å vokse seg til der styrekabelen (patenterte snarveikabel for å finne veien hjem) ligger, vil den ha vanskeligheter med å finne veien hjem før batteriet dør."

Vis mer ▼
6.3 / 10
Råd&Røn

"Oppnådde 6.3 poeng i Råd&Røn's test av robotklippere."

Vis mer ▼

17. Gardena Sileno Life 1250

Gardena Sileno Life 1250

7.1 / 10

Gardena Sileno Life 1000 Test

Beskrivelse: Robotklipperen Sileno Life 1250 er utviklet av Gardena, og er en del av den populære Sileno-serien.
Denne klipperen er spesielt tilpasset komplekse og mellomstore gressplener, og takler et totalt plenareal opptil 1250 m².

Robotklipperen har mottatt mye skryt for å være svært stillegående i bruk, og er et pålitelig og driftssikkert valg for deg som har en utfordrende gressplen.

Den totale klippebredden er 22 centimeter, og klippehøyden kan justeres mellom 20 og 50 millimeter.

Testerne er fornøyde med det velbalanserte resultatet som Sileno Life 1250 etterlater seg, i tillegg til at klipperen scorer svært høyt når det kommer til sikkerhet.

Utstyrt med flere hendige smart-funksjoner, men tilkobling via mobiltelefon krever en ekstra gateway.

8.6 / 10
GardenersWorld.com

"The Sileno has good features, is simple and easy to use, gives a great cut and is ideal for small and medium lawns. It comes with a potential three year warranty (the third year is only given after registration on line) and given the maximum lawn area it covers we think it is good value for money."

Vis mer ▼
8.0 / 10
Expressen.se

"Gardena Smart SILENO Life från den tyska kvalitetstillverkaren Gardena är avsedd för dig med en normalstor trädgård och som gillar tekniska funktioner. Gardena Smart SILENO Life är en storsäljare i Europa och har en kapacitet som gör att vi tror att modellen kan vara intressant för villaägare i Sverige. I sitt segment konkurrerar den framförallt med robotgräsklippare från Husqvarna och vi tycker att den klarar den utmaningen riktigt bra! I alla fall så länge du har en förhållandevis plan tomt utan branter. "

Vis mer ▼
6.4 / 10
Råd&Røn

"Oppnådde 6.4 i Råd&Røns test av robotklippere."

Vis mer ▼

18. Gardena Smart Sileno Life 750

Gardena Smart Sileno Life 750

6.6 / 10

Gardena Smart Sileno Life 750

Beskrivelse: Robotklipperen Smart Silen Life 750 er utviklet av Gardena, og er en del av den populære Sileno-serien.
Denne klipperen er spesielt tilpasset komplekse og mellomstore gressplener, og takler et totalt plenareal opptil 750 m².

Robotklipperen har mottatt mye skryt for å være svært stillegående i bruk, og er et pålitelig og driftssikkert valg for deg som har en utfordrende gressplen.

Testerne er fornøyde med det velbalanserte resultatet som Sileno Life 750 etterlater seg, og man har ikke det typiske problemet hvor klipperen etterlater seg striper over plenen.

Utstyrt med flere hendige smart-funksjoner, men tilkobling via mobiltelefon krever en ekstra gateway.

8.0 / 10
HjemOgHage.no

"Denne robotklipperen er utviklet av Gardena, og er en del av den svært populære sileno-serien. Sileno-serien er spesielt myntet på mellomstore og komplekse utemiljøer, og utgaven i denne testen har et totalt dekningsområde på 750 m². Dersom du skulle ha behov for det er samme utgave tilgjengelig for enda større gressplener, opptil 1000 m². Som navnet tilsier er dette en stillegående robotklipper, og den har fått mye skryt for at den oppleves som nærmest lydløs i bruk. Sileno Life er også, ulikt mange andre robotklippere, svært brukervennlig - og det oppleves som enkelt å programmere den ved installasjon. Svært enkelt og praktisk vedlikehold!"

Vis mer ▼
8.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Gardena Smart Sileno Life (750m²) plasserer seg i en interessant prisklasse der man finner både ensidige robotgressklippere som yter riktig så bra på en eneste ting, eller mer gjennomsnittlige klippere som er rimelig bra på flere ulike aspekter. Her hører Gardenas robot til i sistnevnte kategori."

Vis mer ▼
8.0 / 10
Expressen.se

"Gardena Smart SILENO Life från den tyska kvalitetstillverkaren Gardena är avsedd för dig med en normalstor trädgård och som gillar tekniska funktioner. Gardena Smart SILENO Life är en storsäljare i Europa och har en kapacitet som gör att vi tror att modellen kan vara intressant för villaägare i Sverige. I sitt segment konkurrerar den framförallt med robotgräsklippare från Husqvarna och vi tycker att den klarar den utmaningen riktigt bra! I alla fall så länge du har en förhållandevis plan tomt utan branter. "

Vis mer ▼
6.4 / 10
Råd&Røn

"Oppnådde 6.4 i Råd&Røns test av robotklippere."

Vis mer ▼

19. Wolf Garten Loopo M1000

Wolf Garten Loopo M1000

6 / 10

Wolf Garten Loopo M1000 Test

Beskrivelse: Wolf Garten Loopo M1000 befinner seg i mellomprisklassen, og har fått nøytrale anmeldelser fra testerne.
M1000 har fått positive tilbakemeldinger for å være en god allround-klipper, som passer til de aller fleste formål.

Det totale dekningsområdet for Loopo M1000 er 1000 m², og passer derfor godt til deg som har en stor gressplen å vedlikeholde.
Det er stort spenn mellom den minimale og maksimale klippehøyden, som i praksis tilsier at klipperen takler både langt og kort gress.

Wolf Garten Loopo M1000 får allikevel trekk i flere av testene, da installasjonen rett og slett er for komplisert.
Til gjengjeld er testerne fornøyde med den tilhørende mobilapplikasjonen, og tilbakemeldingene er at den er intuitiv og brukervennlig.

Obs: Det kreves eget verktøy for justering av klippehøyde!

7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Wolf Garten Loopo M1000 er en nokså avlang og tung robotgressklipper som klipper enkle plener uten problemer og middels store plener på en helt OK måte. Prismessig står den seg veldig bra i forhold til konkurrentene, for den er så å si bra på det meste uten å være skikkelig dårlig på noe. Selvfølgelig finnes det konkurrenter som også tilhører den nedre enden av mellomprisklassen, som har høyere driftssikkerhet eller bedre tilkoblingsmuligheter og større utvalg av funksjoner, men ingen som er bedre på begge deler samtidig. Loopo M1000 har ganske enkelt en passe kombinasjon av begge."

Vis mer ▼
6.8 / 10
Råd&Røn

"Oppnådde 6.8 i Råd&Røns test av robotklippere."

Vis mer ▼

20. Wolf Garten Loopo M1500

Wolf Garten Loopo M1500

5.7 / 10

Wolf Garten Loopo M1000 Test

Beskrivelse: Wolf Garten Loopo M1500 befinner seg i mellomprisklassen, og har et totalt dekningsareal på 1500 m².

Loopo M1500 har et stort spenn mellom minimal og maksimal klippehøyde, og det er dermed tilrettelagt for at du kan innstille klipperen etter eget behov.

I testene har klipperen mottatt positive tilbakemeldinger basert på både brukervennlighet og sikkerhet, og gjør det totalt sett godt i både fuktig, ujevnt og langt gress.

Programmering av Loopo M1500 gjøres enkelt via en egen mobilapplikasjon, som også har støtte for fjernstyring av klipperen.

Selve konstruksjonen skal også være svært stabil, og både knivsystem og ladestasjonen er bygd opp av solide komponenter.

Testet av det danske forbrukerrådet Tænk.dk!

7.7 / 10
Tænk.dk

"Oppnådde 7.7 i Tænk.dk's test av robotklippere."

Vis mer ▼

21. Stiga Autoclip 225 S

Stiga Autoclip 225 S

4.1 / 10

Stiga Autoclip 225 S test

Beskrivelse: Stiga Autoclip 225 S har vært gjenstand for en lang rekke tester av ekspertene, men resultatene har dessverre ikke vært spesielt gode.

Svært mange av testerne er rett og slett misfornøyde med den lite brukervennlige menystyringen, og flere har nevnt at skjermen er utydelig.
Klipperen har også mottatt kritikk for at den sliter med å finne tilbake til ladestasjonen - og enkelte ganger bommer rett og slett Autoclip 225 S på ladepunktene.

Autoclip 225 S får også tyn for sin ytelse i terrenget, og Best-i-Test.nu rapporterer om at klipperen enkelt og greit kjører seg fast ved flere anledninger.

Alt er forøvrig ikke bare negativt, og klipperen har faktisk fått skryt for at den takler høyt gress svært godt - samtidig som at støynivået er lavt og behagelig.

6.7 / 10
Tænk.dk

"Oppnådde 6.7 i Tænk's test av robotklippere."

Vis mer ▼
6.0 / 10
Tech-Test.dk

"Størrelsen til trods, så er Stiga Autoclip 225 S en ret dyr maskine. Prisen ligger på lige over 10.000 kroner, og det til trods for at den er testens mindst avancerede robot. Den klipper pænt og den er dejlig støjsvag, men den river kablet over alt for ofte."

Vis mer ▼
5.0 / 10
Aftonbladet.se

"Oppnådde 5.0 poeng i Aftonbladets test av robotklippere."

Vis mer ▼
5.0 / 10
DinSide.no

"Stiga har en av markedets mest avanserte klippere. Den oser kvalitet allerede fra du åpner esken og alt er laget med materialer av høy kvalitet. Til og med tilkoblingene fra stikkontakt til ladestasjonen oser high end, selv om jeg ikke tror metallkoblingene er spesielt takknemlige for å ligge utendørs. Det begynner med en practical joke. Klipperen er stilt inn på nederste klippehøyde. Alle de andre leveres på høyeste innstilling. Instillingen må gjøres med spesialverktøy og samsvarer ikke med bruksanvisningen, så dette ventet jeg dessverre med. Det resulterte i flere kutt av tråden. På grunn av de effektive knivene, resulterte hvert brudd med 20 centimeter kortere tråd. Det kan bli problematisk å løse når du har lagt ut en lang ledning."

Vis mer ▼
4.0 / 10
Tek.no

"Dårligst ut i testen kommer denne modellen fra Stiga. Roboten er både gammeldags og ganske dyr, og samtidig har den en tendens til å ikke finne veien hjem. Og når den først er hjemme, lader den ikke alltid. Klipperen har mye krefter å by på, for høyt gress har den ingen problemer med å takle. Den kjører også fortere enn de andre, hvor den på lange strekker drar på skikkelig. Samtidig klipper maskinen jevnt og bra, så dette er et pluss. Alt i alt gjør denne maskinen noe riktig, men den har også et par store svakheter som gjør at du må passe på denne maskinen langt mer enn de andre robotgressklipperne i denne testen. Og hele poenget med en slik klipper er jo at du skal slippe å involvere deg så mye selv."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+1)

3.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Stiga Autoclip 225 S er en størrelsesmessig smidig men svært tung robotgressklipper som kan klippe veldig lenge på en lading. Dette er også dens største styrke. Hadde den hatt godkjente terrengegenskaper og bedre driftssikkerhet, hadde den fenomenale klippetiden vært et veldig godt salgsargument. Men dessverre kjører denne roboten seg fast nesten daglig, i alle fall så lenge du kjører den i standardversjonen. Den klarer i utgangspunktet bare helt plane og jevne (dvs. fint anlagte og godt stelte) plener. Der er den sterk og har ingen problemer med høyt gress. Den kan imidlertid kjøre av gående i nedoverbakke i stedet for å bremse og får da iblant vanskeligheter med å klippe ordentlig. Bortsett fra det får du et fintklipperesultat på de typene underlag. Men terrengegenskapene er det som feller 225 S; den kjører seg fast omtrent daglig på alle andre typer underlag. Hvis den for eksempel skulle kjøre med nesen ned i en mindre fordypning i plenen, tar den seg som oftest ikke opp igjen, men blir sittende fast. De fleste plener har ikke en helt perfekt overflate, noe som gjør denne robotgressklipperen dårlig egnet de fleste steder."

Vis mer ▼