Smarthøyttaler Test – Beste Smarthøyttaler 2021

Smarthøyttaler test

Smarthøyttalere har aldri vært mer populært, og det finnes en lang rekke ulike produkter på markedet.

Prisene er svært variable, og det er ikke alltid slik at man får det man betaler for.

Enkelte produkter har en relativt høy prislapp, uten at dette nødvendigvis påvirker lydkvaliteten i stor grad – da man ofte ser at store deler av budsjettet går til funksjonene på selve høyttaleren.

Èn ting har forøvrig alle smarthøyttalere til felles, og det er at de skal gi god lyd – og samtidig tilby tilstrekkelig med funksjoner og tilkoblingsmuligheter slik at du får en god brukeropplevelse.

I vår test av smarthøyttalere har vi samlet inn ekspertvurderinger og kundeanmeldelser, og kåret beste smarthøyttaler i 2021.

Test av smarthøyttalere – Best i test 2021

Kort oppsummert er dette den nåværende rangeringen i vår test av smarthøyttalere.

Du kan naturligvis lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen.

Obs: Lenkene i denne oppsummeringen leder til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
Merk at rangeringen til enhver tid oppdateres basert på de ulike ekspert- og kundeanmeldelsene!

  1. Sonos Move
  2. Sonos One (Gen. 2)
  3. Denon Home 350
  4. Amazon Echo Dot (2. Gen)
  5. Bose Home Speaker 500
  6. Google Nest Hub
  7. Marshall Uxbridge
  8. Denon Home 250
  9. Libratone Zipp 2
  10. Denon Home 150

Trykk her for å vise alle produktene.. (+10)

Ved å handle gjennom våre lenker bidrar du til at vi kan fortsette med det gode arbeidet - for deg, som forbruker.
Klikk her for å lese mer om hvordan vi beregner den totale testscoren!

1. Sonos Move

Sonos Move

9.2 / 10

Sonos Move Test

Beskrivelse: Move er den første portable høyttaleren levert av Sonos, og den har mottatt svært gode tilbakemeldinger - både fra forbrukerne og ekspertene.

Sonos er naturligvis tro til konseptet, og Move kan derfor enkelt integreres opp mot Sonos' egen multiroom-system.

Ulikt fra tidligere produkter fra Sonos, kan Sonos Move enkelt også integreres opp mot ulike digitale taleassistenter, slik som Google Assistant, Amazon Alexa og Siri.

Testerne har også lite å utsette på selve lydkvaliteten, og Sonos Move yter svært godt både innendørs og utendørs.
Testerne trekker også frem den nyskapende TruePlay-løsningen som et stort pluss, da den i praksis tilpasser lydbildet til høyttalerens omgivelser.

Både testerne og forbrukerne enes om at selve oppsettet er svært enkelt, og høyttaleren støtter en lang rekke musikkstrømmetjenester.

På den negative siden er det flere som nevner at høyttaleren dessverre mister enkelte funksjoner dersom man kobler til via Bluetooth, og høyttaleren kan ikke benyttes som bakhøyttaler i et eksisterende Sonos-system.

Batteritid på 10 timer!

10 / 10
ExpertReviews.co.uk

"In short, I love this speaker. I was initially surprised at how big and heavy it was and, at 3kg and nigh on a foot tall, it isn’t a speaker you’re going to want to sling your backpack. But if you want great sound quality you have to accept some compromises. "

Vis mer ▼
9.4 / 10
KomputerForAlle

"Sonos Move er en god kombinasjon av en Wi-Fi-høyttaler for hjemmebruk og en Bluetooth-høyttaler som kan være med på tur."

Vis mer ▼
9.0 / 10
TechRadar.com

"Den er dyr, men Sonos Move er verdt prisen med sine smarte tilkoblingsmuligheter og stueverdige lyd. Det er bare synd at den ikke kan brukes som en del av Sonos' surround-løsning."

Vis mer ▼
9.0 / 10
TechHive.com

"The Sonos Move is a fantastic portable speaker and a rugged, weatherized component of one of the world’s preeminent multi-room audio systems."

Vis mer ▼
8.3 / 10
DinSide.no

"Godt og balansert lydbilde, svært enkelt oppsett og styring, bred støtte for musikkstrømmetjenester, støtter Google Assistent og Amazon Alexa, automatisk TrueTone-lydutjevning"

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+3)

8.3 / 10
Klikk.no

"Etter noen uker med Move, må vi si oss godt fornøyd. Det viktigste er at den faktisk låter ordentlig bra. I tillegg er den enkel å flytte med seg til et rom «uten lyd» når man trenger det. "

Vis mer ▼
8.0 / 10
Tek.no

"For Sonos Move er hverken den mest bærbare bluetoothhøyttaleren eller den beste multiromshøyttaleren på markedet, men det er den beste kombinasjonen av de to sjangrene vi har sett til nå. Det forsvarer også den høye prislappen på nesten 4000 kroner."

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"The Sonos Move is a powerful multi-room smart speaker with Amazon Alexa and Google Assistant voice control, as well as a durable, battery-powered design you can use anywhere."

Vis mer ▼

2. Sonos One (Gen. 2)

Sonos One (Gen. 2)

9.2 / 10

Sonos One Gen2 Test

Beskrivelse: Sonos-serien har i løpet av de siste årene blitt en svært populær løsning, og både forbrukerne og testerne enes om at Sonos One Gen 2 også tilfredsstiller forventningene.

Denne smarthøyttaleren ble kåret til best i test av Tek.no, som blant annet trekker frem at selve lydkvaliteten er eksepsjonelt god.
Flere andre eksperter sier seg også enige med Tek.no, og det trekkes blant annet frem at lydbildet oppfattes som bredt og naturlig - samtidig som den avanserte TruePlay-løsningen, som automatisk tilpasser lyden til omgivelsene, fungerer svært godt.

Til tross for at dette er en relativt liten smarthøyttaler, mottar allikevel Sonos One Gen 2 skryt for å ha en bunnsolid og kraftig bass, både av forbrukerne og testerne.

Tilkoblingsmulighetene er som for tidligere utgaver av Sonos One, hvor du altså kan koble til via WiFi, Bluetooth eller Ethernet.
Den tilhørende mobilapplikasjonen har også mottatt skryt for å være svært enkel å bruke, og du får blant annet tilgang til ditt Spotify-innhold direkte i appen.

Utover dette kan enheten stemmestyres via Google Assistant eller Amazon Alexa, og Sonos One Gen 2 kan naturligvis integreres opp mot andre Sonos-enheter.

Sonos One Gen 2 er kort og godt en svært solid smarthøyttaler, som passer perfekt for deg som vil ha god musikk i hjemmet - uten at det koster skjorta!

10 / 10
WhatHiFi.com

"After ironing out some of the initial software bugs, and adding features such as Alexa control of Spotify and AirPlay 2, the Sonos One cements its place as one of the best smart speakers on the market. If you don't value the voice assistant you may be happy with an original Play:1 (which is still available and now cheaper) and there's now also the One SL and Beam speaker to consider, but for compact convenience and quality, the Sonos One still comes highly recommended."

Vis mer ▼
9.0 / 10
Tek.no

"Totalt konkluderer vi med at Sonos One akkurat nå er det beste valget i denne klassen. Ingen av høyttalerne vi har testet klarer å matche lyden den leverer, og det er ingenting i resten av opplevelsen som klarer å rive Sonos ned fra tronen. Prisen er heller ikke avskrekkende. "

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"The second-generation Sonos One is a versatile wireless speaker with excellent sound quality, support for multi-room audio, and your choice of Amazon Alexa or Google Assistant voice control."

Vis mer ▼

3. Denon Home 350

Denon Home 350

8.6 / 10

Denon Home 350 Test

Beskrivelse: Home 350 er toppmodellen i Denons egne multiroms-serie, og lydkvaliteten er jevnt over svært god.

Testerne har gitt Denon skryt for å ha produsert en høyttaler som er svært enkel å ta i bruk, og tilkoblingsmulighetene er det lite å utsette på.
Samlet sett kan du koble til via enten WiFi, Bluetooth, Ethernet eller Mini-jack, og høyttaleren kan enkelt styres via Denon's egne mobilapplikasjon.

Denon Home 350 gir deg også mulighet til å kontrollere enheten via stemmestyring, som baserer seg på Google Assistant og Amazon Alexa.

Selve multiroms-løsningen støtter totalt 2 ulike systemer, hvor du kan velge mellom å integrere høyttaleren opp mot et eksisterende Apple Airplay 2-system, eller eventuelt Denon's egne HEOS by Denon.

Til tross for at Denon Home 350 fysisk sett er en ganske stor høyttaler, ser den allikevel bra ut - og testerne har blant annet bemerket seg det stilrene designet.

I tillegg til dette har Denon Home 350 mottatt skryt av det norske forbrukermagasinet Lyd&Bilde.no for den svært kraftige bassen - mens Tek.no hevder at bassen er for kraftig i mindre rom.

Kort oppsummert er Denon Home 350 et svært godt valg for deg som ønsker en kraftig og brukervennlig smarthøyttaler!

9.0 / 10
TrustedReviews.com

"An accomplished performer, the Denon Home 350 is big, powerful and produces prodigious amounts of bass. It’s also expertly engineered, with a host of features for those looking to stream their favourite music."

Vis mer ▼
8.5 / 10
Tek.no

"Litt i overkant rom-avhengig, men ellers imponerende god"

Vis mer ▼
8.3 / 10
LydOgBilde.no

"Denon Home 350 er en høyttaler med sobert utseende, og som de fleste ikke vil være bekymret for å ha stående fremme i stuen. Med den oppdaterte programvaren får man et varmt og behagelig lydbilde, og den store høyttaleren spiller en bass som vil misunne mange kompakthøyttalere."

Vis mer ▼

4. Amazon Echo Dot (2. Gen)

Amazon Echo Dot (2. Gen)

8.6 / 10

Amazon Echo Dot 2 Test

Beskrivelse: Amazon Echo Dot 2 er, som navnet tilsier, den andre utgaven av smarthøyttaleren Amazon Echo Dot - og testerne er ikke skuffet over selve funksjonaliteten.
Størrelsesmessig minner Amazon Echo Dot 2 om en hockeypuck, og flere av forbukerne har skrytt av at enheten oppleves som svært enkelt å håndtere.

De gode tilbakemeldingene fra ekspertene går i all hovedsak på hvor brukervennlig og enkel høyttaleren er, og det er en kort prosess dersom du ønsker å koble høyttaleren opp mot et eksisterende anlegg.

Dersom du ønsker å integrere høyttaleren opp mot et eksisterende multirom-system er dette også mulig, via systemet Multi-Room Music.

Dersom du vurderer å kjøpe denne høyttaleren, bør du for øvrig være klar over at selve lydkvaliteten ikke er spesielt god.
Amazon Echo Dot 2 passer godt for deg som vil ha en liten smarthub hjemme hos deg selv, men så godt som alle testerne trekker frem at lydkvaliteten rett og slett ikke strekker til - og du må forvente å koble Echo Dot 2 opp mot et annet høyttaleranlegg dersom du er opptatt av god lydkvalitet.

8.6 / 10
CNet.com

"The Echo Dot takes Amazon's popular smart home speaker and wraps it in an ultra-affordable package -- but the Google Home Mini is a very worthy competitor."

Vis mer ▼
8.3 / 10
DinSide.no

"Enkelt å komme i gang, svært mange muligheter med Alexa Skills, kan kobles til bedre høyttaler med AUX-kabel/Bluetooth"

Vis mer ▼
8.0 / 10
DigitalTrends.com

"“Amazon's Echo Dot is a genius way to make any stupid speaker smart."

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"The second-generation Amazon Echo Dot brings Alexa voice assistance to your home for just $50, and you can connect it to your favorite home speaker."

Vis mer ▼

5. Bose Home Speaker 500

Bose Home Speaker 500

8.4 / 10

Bose Home Speaker 500 Test

Beskrivelse: Bose Home Speaker 500 er en kraftig smarthøyttaler, som jevnt over har mottatt gode tilbakemeldinger - både fra forbrukerne og testerne.

Sammenlignet med svært mange andre smarthøyttalere har Home Speaker 500 en helt suveren lydkvalitet, og lydbildet beskrives som svært godt - med god diskant og bass.

Selve oppsettet av høyttaleren er også svært lite tidkrevende, og du kan enkelt sette opp ulike forhåndsinnstillinger via knappene på høyttaleren.

Både testerne og forbrukerne setter også stor pris på at Bose har valgt å utstyre høyttaleren med en praktisk liten skjerm på fronten - slik at du enkelt kan se voluminnstillinger og lignende.

Bose Home Speaker 500 tilbyr tilkobling via Bluetooth og Wi-Fi, og tilbyr også funksjonalitet for Spotify Connect.

På den negative siden trekker testerne frem at Home Speaker 500 yter noe dårlig ved svært høy lyd, og dersom du har planer om å spille virkelig høy musikk bør du muligens se en annen vei.

Minimalistisk og stilrent design!

9.0 / 10
Digi.no

"Alt i alt er Bose Home Speaker 500 en svært bra høyttaler med imponerende lydkvalitet med tanke på størrelsen. Når talestyring kommer til Norge vil den bli enda nyttigere. "

Vis mer ▼
8.0 / 10
Tek.no

"Alt i alt er det svært mye å like med Bose Home Speaker 500, men det er definitivt en ganske kostbar fornøyelse. Hadde Bose droppet prisen med en tusenlapp til hadde vi ikke vært sene med å dele ut en anbefaling."

Vis mer ▼
8.0 / 10
TechRadar.com

"The Home Speaker 500 sounds fantastic, providing a room-filling wall of sound despite its small stature. But, it’s very expensive, and you can get speakers of similar quality for less. "

Vis mer ▼
8.0 / 10
DigitalTrends.com

"The Bose Home Speaker 500 combines gorgeous design with voice assistant flexibility and an expansive stereo sound that is remarkable for its slender body. The color screen is a nice touch too."

Vis mer ▼
7.0 / 10
PCMag.com

"The Bose Home Speaker 500 delivers wireless audio via Bluetooth and Wi-Fi, along with Amazon Alexa voice assistance, but is somewhat overpriced for the sound quality it delivers."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+1)

6.6 / 10
DinSide.no

""Bred" og god lyd med bra diskant og bass, svært enkel å sette opp og bruke, smarte hurtigknapper på toppen, bra og kompakt design."

Vis mer ▼

6. Google Nest Hub

Google Nest Hub

8.3 / 10

Google Nest Hub Test

Beskrivelse: Google Nest Hub er på mange måter noe mer enn bare en smarthøyttaler, og leveres med et hav av hendige funksjoner.

Det norske forbrukermagasinet Best-i-Test.nu kåret Google Nest Hub til beste smarthøyttaler i 2020.
Til tross for dette er for øvrig mange av de andre ekspertene mindre fornøyd med selve lydkvaliteten, og Tek.no trekker blant annet frem at lyden oppleves som for svak - mens Digi.no anbefaler mer solide produkter fra Bose dersom det er god lyd du er ute etter.

Google Nest Hub leverer allikevel på andre punkter, og en de store fordelene er at produktet leveres med en stor og oversiktlig skjerm.
Enheten passer perfekt dersom du eksempelvis skal ha den med på kjøkkenet mens du lager mat, eller eventuelt som en digital bilderamme dersom du ønsker å pynte opp litt i hjemmet.

Google Nest Hub er kort og godt en smart enhet, som enkelt kan integreres opp mot andre Google Home-enheter.
Selve lydkvaliteten er derimot ikke særlig god, og dersom det primære formålet er å høre musikk bør du sannsynligvis se i andre retninger.

9.3 / 10
KomputerForAlle

"Google Nest Hub gir mye for pengene. Den integrerte høyttaleren er bedre enn i Google Home Mini. I tillegg får du også de ekstra mulighetene som skjermen byr på – alt sammen for knapt 1300 kroner."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Digi.no

"Med en prislapp på 1299 kroner synes vi du får mye for pengene, så det blir en klar anbefaling fra oss."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"En fordel er at Nest Hub uten problemer erstatter en Nest / Google Home Mini for eksempel på kjøkkenet, og det med betydelig bedre lyd. Den er fremdeles et stykke under Googles vanlige Home-høyttalere, men med Nest Hub skammer vi oss i det minste ikke når vi spiller litt bakgrunnsmusikk på den."

Vis mer ▼
6.5 / 10
Tek.no

"Det beste smartproduktet Google har laget så langt"

Vis mer ▼

7. Marshall Uxbridge

Marshall Uxbridge

8.3 / 10

Marshall Uxbridge Test

Beskrivelse: Marshall Uxbridge er en rimelig og stilig smarthøyttaler, som tar seg svært godt ut i stuen.

Jevnt over mener testerne at lydkvaliteten er god nok, og det svært gunstige prisnivået kompenserer for de aller fleste av svakhetene som testerne har funnet.

Selve høyttaleren er svært kompakt, og det er derfor enkelt å finne et passende sted til den i hjemmet - og med en vekt på kun 1,4 kilo er den i tillegg svært enkel å ta med seg andre steder.

For å koble deg til høyttaleren kreves det at du enten benytter Bluetooth eller Wifi, og det er ingen mulighet for en kablet tilkobling.
For mange er forøvrig ikke dette en negativ faktor, og den tilhørende mobilapplikasjonen fungerer til gjengjeld svært godt.

Dersom du ønsker en fullverdig multiromsløsning hjemme hos deg selv, kan også Marshall Uxbridge integreres opp mot Apple Airplay 2, eller eventuelt mot Marshalls egne Marshall Multiroom.

Som nevnt er stort sett testerne fornøyde med lydkvaliteten, og det britiske forbrukermagasinet PCMag har blant annet gitt høyttaleren skryt for å ha en dyp og solid bass.
Andre er forøvrig ikke like imponerte, og en gjenganger hos de aller fleste testerne er at høyttaleren ikke yter særlig godt ved høyt volum.

Mottatt skryt for å være svært brukervennlig!

9.0 / 10
TechAdvisor.co.uk

"The Marshall Uxbridge effuses style and packs powerful sound. Alexa support along with Spotify Connect, Apple AirPlay 2, and customisable sound all add to the charm."

Vis mer ▼
8.7 / 10
KomputerForAlle

"Vi har prøvd den utendørs på varme sommerkvelder, og den fungerer perfekt til å levere bakgrunnsmusikk. Man kan spille ganske høyt, men lyden blir naturlig nok best hvis man holder volumet på et moderat nivå. Lydbildet preges av en forholdsvis kraftig bass, uten at man går glipp av for mange detaljer."

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"The Marshall Uxbridge Voice speaker delivers respectable audio performance and hands-free Alexa voice control in a stylish package."

Vis mer ▼
8.0 / 10
TrustedReviews.com

"The Uxbridge Voice achieves Marshall's goal of delivering big sound from a compact form, but it's outperformed at this price for sound. Features are good, as is connectivity, and if you're waist-deep in the Alexa ecosystem then the Uxbridge is a more fun and appealing alternative to Amazon’s utilitarian range of Echo speakers"

Vis mer ▼
6.0 / 10
WhatHiFi.com

"Marshall's Uxbridge Voice is a well-built, feature-led multi-room speaker, but sadly the audio is mediocre at best"

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+1)

6.0 / 10
TechRadar.com

"The Marshall Uxbridge Voice wireless speaker retains the brand’s iconic style and musical heritage, and packs in Alexa smarts to boot. When it comes to sound however, it can’t compete with the likes of the Sonos One, which offers better audio for a cheaper price."

Vis mer ▼

8. Denon Home 250

Denon Home 250

8.2 / 10

Denon Home 250 Test

Beskrivelse: Denon Home 250 er mellommodellen i Denons egne Home-serie, og har mottatt middels gode tilbakemeldinger fra testerne.

På den positive siden er testerne svært fornøyde med det brede utvalget av tilkoblingsmuligheter, og du kan selv velge om du ønsker å koble til via enten WiFi, Bluetooth, Ethernet eller Mini-jack.

Slik som de andre høyttalerne i Denons Home-serie kan du enkelt styre enheten via mobilen din, og testerne er stort sett fornøyde med brukervennligheten for appen - med unntak av Tek.no, som synes appen fremstår noe umoderne.

Denon Home 250 gir deg også mulighet til å kontrollere enheten via stemmestyring, som baserer seg på Google Assistant og Amazon Alexa.

Home 250 leveres også, slik som resten av høyttalerne i serien, med støtte for multiroomsoppsett - hvor du kan velge mellom Apple AirPlay 2 og Denon's egne HEOS by Denon.

Testerne har også gitt Home 250 skryt for å tilby et bredt og dynamisk lydbilde, med god kvalitet på lyden.
Det norske forbrukermagasinet Tek.no trekker allikevel frem at bassgjengivelsen ikke er av de beste - noe TrustedReviews også sier seg enige i.

Brukervennlig og enkelt oppsett!

9.0 / 10
TrustedReviews.com

"Equipped with plenty of features for the streaming age, the Denon Home 250 may be a rather bland looking speaker, but it boasts a confident performance"

Vis mer ▼
8.0 / 10
ExpertReviews.co.uk

"Sounds great and has excellent connectivity but it’s a real shame the Denon Home 250 didn’t launch with a native voice assistant"

Vis mer ▼
7.0 / 10
Tek.no

"Mellommodellen Home 250 er nok den svakeste av de tre, og hadde vi hatt muligheten ville vi definitivt ha lagt på to tusenlapper til og gått opp til toppmodellen Home 350. Begge disse to er imidlertid ganske avhengige av rommet du plasserer dem i – med mange harde flater blir bassgjengivelsen overveldende, og spesielt gjelder det for 250, som ikke har klarheten i toppen som 350 har. Om budsjettet stopper på 5.000 kroner hadde vi nok også heller kjøpt to av Home 150 og satt dem i stereo. "

Vis mer ▼

9. Libratone Zipp 2

Libratone Zipp 2

8.2 / 10

Libratone Zipp 2 Test

Beskrivelse: Libratone Zipp 2 er utseendemessig en svært unik smarthøyttaler, som leveres med et godt utvalg av tilkoblingsmuligheter.
Dersom ønskelig kan du naturligvis koble til trådløst, via enten Bluetooth eller WiFi - eller eventuelt benytte deg av kablet tilkobling via USB eller mini-jack.

Libratone Zipp 2 er en portabel smarthøyttaler, og både testerne og forbrukerne er fornøyde med den lange batteritiden på hele 12 timer.

Èn av egenskapene ved Libratone Zipp 2 som testerne virkelig setter pris på er det 360-graders lydformatet, som i praksis tilsier at høyttaler-elementet gir fra seg lyd til alle kanter.
Resultatet er en lite plasserings-sensitiv høyttaler, som til og med kan plasseres midt i rommet om ønskelig.

På den negative siden trekker flere av testerne frem at den tilhørende mobilapplikasjonen oppfattes som noe uoversiktlig, samt litt ustabil - og tilkoblingen kan til tider falle bort.

Leveres med støtte for Apple AirPlay 2!

10 / 10
TechRadar.com

"Bringing proper support for Alexa and AirPlay 2, this update to the Scandinavian designed cylinder speaker makes it the smartest speaker for both looks and features."

Vis mer ▼
8.0 / 10
WhatHiFi.com

"The Zipp 2 earns full marks for lifestyle appeal, but its sound quality is a little below the very best"

Vis mer ▼
8.0 / 10
TrustedReviews.com

"You can find better sounding wireless speakers at the price, but few more flexible ones"

Vis mer ▼
7.8 / 10
KomputerForAlle

"ZIPP 2 er en solid og god Bluetooth-høyttaler. Mesteparten av den sylinderformede saken er kledd i et robust tekstil som fås i mange farger. Øverst sitter en karakteristisk lærstropp, og det går en glidelås langs hele den nederste kanten slik at stoffet kan tas av."

Vis mer ▼
7.0 / 10
PCMag.com

"The powerful Libratone Zipp 2 speaker packs a bass-forward sound signature and Alexa voice control in a stylish design."

Vis mer ▼

10. Denon Home 150

Denon Home 150

8.1 / 10

Denon Home 150 Test

Beskrivelse: Denon Home 150 er den minste modellen i Denons egne Home-serie, og er dermed også den rimeligste Denon-høyttaleren i denne serien.

Til tross for at Denon Home 150 er et rimelig budsjettvalg, har den jevnt over mottatt svært gode tilbakemeldinger fra testerne.

Det norske forbrukermagasinet Tek.no trekker blant annet frem at høyttaleren produserer fyldig og velbalansert lyd - samtidig som den ikke er like romavhengig som de andre utgavene i serien.

Tek.no er heller ikke alene om denne oppfatningen, og TrustedReviews.com er rett og slett imponerte over den kraftige lyden som tilbys av Denon Home 150.

Enheten kan naturligvis integreres opp mot andre Denon-høyttalere i en multiromsløsning, som belager seg på Denon's egne HEOS by Denon - eller eventuelt via Apple AirPlay 2.

Selve brukervennligheten har testerne også lite å utsette på, med unntak av at mobilapplikasjonen kan fremstå som noe utdatert.

Ulikt mange andre smarthøyttalere tilbyr Denon Home 150 også kablet tilkobling via Ethernet eller mini-jack, i tillegg til trådløs tilkobling via enten Bluetooth eller Wifi.

Denon Home 150 er rett og slett et solid valg for deg som er ute etter en stilren smarthøyttaler, som gir god lyd - uten at det koster skjorta.

9.0 / 10
TrustedReviews.com

"The Home 150’s at times bombastic, fun and appealing performance is sure to win many listeners over. If you’re ensconced within the Denon framework then HEOS compatibility offers multi-room fun and with a (new-ish) Denon soundbar, it can be used as a rear speaker pair."

Vis mer ▼
8.5 / 10
Tek.no

"Denons nye serie med multiromshøyttalere er litt som et treretters måltid hvor de ulike rettene spriker ganske mye i kvalitet. Minstemann Home 150 er velbalansert, fyldig og god rett ut av eska, og er heller ikke like følsom for rommet den plasseres i som de to større modellene. "

Vis mer ▼
8.3 / 10
LydOgBilde.no

"Denon Home 150 er en liten og forholdsvis billig høyttaler, som sannsynligvis vil bli kjøpt i menger og plassert rundt om i huset hos eiere av HEOS-multiromsystemer. Der gjør den et fint stykke arbeide, og det skader ikke at Home 150 faktisk er ganske pen å se på. Til forskjell fra sine forgjengere. Lydmessig klarer den seg riktig bra, og setter man to opp som stereopar i stuen, vil de gjøre sitt beste for å oppfylle rollen som stereoanlegg."

Vis mer ▼
7.5 / 10
GoodHouseKeeping.com

"This is a stylish home speaker that will look good in any room. It’s got an impressive sound and plenty of useful features that you can access through the app."

Vis mer ▼
6.0 / 10
TechAdvisor.co.uk

" The Denon Home 150 delivers fantastic audio quality, but its advertised smart assistant support is little more than basic voice controls to pause songs or change the volume. If you don’t need a smart speaker then this is a solid bit of kit, but rival devices deliver the same sound with superior smarts."

Vis mer ▼

11. JAYS S-Living One

JAYS S-Living One

8.0 / 10

JAYS-S Living One Test

Beskrivelse: JAYS S-Living One er en elegant smarthøyttaler, som har mottatt skryt for å tilby god lyd - gitt at selve høyttaleren er så liten som den er.

Testerne har også lite å utsette på tilkoblingsmulighetene, og dersom du ikke ønsker trådløs tilkobling via Bluetooth eller WiFi, kan du enkelt koble deg til via en 3,5 mm mini-jack.

JAYS S-Living One kan enkelt integreres opp mot andre smarthøyttalere, hvor du kan benytte deg av èn av to multiromsløsninger - enten Apple AirPlay 2 eller Google Home.

Slik som de aller fleste andre smarthøyttalere kan JAYS S-Living One også styres via stemmen, og høyttaleren støtter både Google Assistant, Amazon Alexa og Siri.

Støtter både DLNA og Spotify!

8.3 / 10
LydOgBilde.no

"Jays gjør det meste riktig med sitt første forsøk på en høyttaler for hele hjemmet."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Mobil.se

"Fint ljud Stöd för både Airplay och Chromecast Bra ljudresurser, särskilt den lilla högtalaren"

Vis mer ▼

12. Tivoli Audio Music System Home

Tivoli Audio Music System Home

8.0 / 10

Tivoli Audio Music System Home test

Beskrivelse: Tivoli Audio Music System Home er en stilig, vintage smarthøyttaler som passer godt for deg som vil ha alt i en pakke.

På bakgrunn av den innebygde WiFi-tilkoblingen kan du enkelt integrere et eget multiromssystem hjemme hos deg selv, via Tivoli's egne Tivoli Audio Wireless.

Dersom ønskelig kan du også velge å koble til via både Bluetooth og Ethernet, og du kan blant annet benytte deg av både Spotify, Tidal og Deezer.

Tivoli Audio Music System Home er kort og godt noe mer enn bare en smarthøyttaler, og leveres blant annet med både DAB, DAB+, FM og egen CD-spiller - av alle ting.

Høyttaleren har mottatt skryt for å levere svært klar og tydelig lyd, og selve bassen omtales også som kraftig.
På den negative siden rapporterer GadgetGuy.com.au om at mobilapplikasjonen er noe vanskelig å bruke, og at det kan oppstå problemer dersom du eksempelvis ønsker å streame musikk fra Spotify.

Sett bort fra tilbakemeldingene om mobil-appen, er allikevel Tivoli Audio Music System Home et svært solid valg.
Høyttaleren fremstår som unik, og leveres med et hav av hendige funksjoner - og ikke minst, den er svært pen å se på!

8.6 / 10
GadgetGuy.com.au

"The quality, volume and depth of the sound product by the Tivoli Audio Music System Home is simply astonishing. And it’s quite out of proportion to the unit’s size. But the Tivoli app is tremendously frustrating. I suppose TIDAL and Spotify might work for some. But they wouldn’t for me. And as I’m finalising this review, I’m listening to music delivered from TIDAL on a Denon audio streamer, so I know TIDAL works."

Vis mer ▼
8.4 / 10
UnreasonableReviews.com

"There are about a thousand similar audio systems out there. Not all of them are bad. But one thing that makes the Tivoli Home Audio Music System special is the special effort they took to make it look so nice. Even though this is kind of a subjective judgement, for someone who likes the aesthetic of wood, you’ll probably fall in love with the Tivoli Home Audio Music System."

Vis mer ▼
6.6 / 10
LydOgBilde.no

"Tivoli-anlegget har alt de fleste ønsker seg, men også noen mangler. "

Vis mer ▼

13. Bose Home Speaker 300

Bose Home Speaker 300

7.9 / 10

Bose Home Speaker 300 Test

Beskrivelse: Bose Home Speaker 300 minner utseendemessig på mange måter om storebroren, Home Speaker 500 - med den store forskjellen at Home Speaker 300 er noe mindre, og at den ikke er utstyrt med et display i front av høyttaleren.

Bose Home Speaker 300 har mottatt skryt fra testerne for å være svært enkel i bruk, og det amerikanske forbrukermagasinet CNet trekker blant annet frem at stemmestyringen er svært enkel å bruke.

Èn av de store styrkene til Home Speaker 300 er at den kan spille virkelig høy musikk, til tross for at den fysisk sett er så liten som den er.

Til tross for at flere av testerne trekker frem at lydkvaliteten ikke kan måle seg med eksempelvis Sonos One, er de ikke direkte misfornøyde - og den kraftige bassen trekkes frem som en fordel.

Ekspertene hos WhatHifi.com er allikevel ikke helt tilfreds med ytelsen, og trekker frem at lydbildet oppfattes som noe smalt - samtidig som lyden rett og slett kan være litt utydelig til tider.

Stemmestyringen er forøvrig testerne enige om at fungerer svært godt, og Bose Home Speaker 300 forstår enkelt kommandoene den gis - selv når det spilles høy musikk!

7.5 / 10
Tek.no

"Bose Home Speaker 300 er en kjekk liten hjemmehøyttaler med brukbart god lyd og enkelte funksjoner Bose er ganske alene om. Airplay 2-støtten har også gjort at multiromshøyttalere fra flere merker kan fungere sammen, og sånn sett gjort «låsen» enkelte merker har hatt på kundene litt mindre enn før. I hvert fall for deg med Apple-dingser i huset."

Vis mer ▼
7.5 / 10
CNet.com

"While its audio quality doesn't measure up to competitors like the cheaper Sonos One, the Bose Home Speaker 300 is a flexible smart speaker with excellent voice assistant performance."

Vis mer ▼
7.0 / 10
TechHive.com

"Bose fans and smart-home denizens will like the Bose Home Speaker 300 for its musical performances, its ease of use, and its potential place in a Bose-anchored whole-home audio system. You will also want to compare this speaker to the less-expensive Sonos One, however; especially if you’re not already committed to the Bose ecosystem."

Vis mer ▼
6.0 / 10
WhatHiFi.com

"There are those who will be enamoured with the Bose Home Speaker 300’s weight and volume, but they are about the only things it gets right"

Vis mer ▼

14. Netgear Orbi Voice RBK50V

Netgear Orbi Voice RBK50V

7.9 / 10

Netgear Orbi Voice RBK50V test

Beskrivelse: Netgear Orbi Voice RBK50V er en unik krysning mellom en mesh-ruter og en smarthøyttaler.
Interessen for dette produktet har naturligvis vært stor, og det er dermed gjennomført en lang rekke tester - både på det norske og det internasjonale markedet.

Generelt sett er tilbakemeldingen fra testerne at selve meshløsningen fungerer helt supert, men at "høyttaleren" dessverre har litt å gå på når det kommer til lydkvalitet.

Testerne er allikevel svært fornøyde med at produktet er meget enkelt å sette opp, og rekkevidden på meshruteren er særdeles god.

Dersom du skal spille musikk på høyt volum sliter dessverre Netgear Orbi Voice RBK50V med å levere lyd av god kvalitet - noe både forbrukerne og testerne har bemerket seg.

Testerne savner også multirooms-støtte, men skryter av at produktet enkelt kan styres via Amazon Alexa.

Dersom du kun er ute etter en smarthøyttaler kan det være at du får mer for pengene andre steder, men dersom du kunne tenke deg både en ruter og en smarthøyttaler er Netgear Orbi Voice RBK50V produktet du bør gå for!

8.5 / 10
KomputerForAlle

"Orbi Voice er en smart kombinasjon av stemmestyrt digital assistent og effektivt trådløst nettverk, men prisen er høy."

Vis mer ▼
8.0 / 10
TechRadar.com

"The Netgear Orbi Voice is an innovative combo of mesh Wi-Fi and Alexa-powered smart speaker that adds good-quality audio to existing Orbi setups. If you’re not an Orbi user, though, this won’t be for you."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Tek.no

"Netgear Orbi er fortsatt en god meshløsning, men Orbi Voice-høyttaleren er middelmådig."

Vis mer ▼
7.0 / 10
PCMag.com

"The Orbi Voice is a great addition to our favorite mesh Wi-Fi system, extending its range and bringing Alexa along for the ride. It’s not a great loudspeaker, but it is a very good one."

Vis mer ▼
7.0 / 10
PCMag.com

"The Orbi Mesh Wi-Fi System With Orbi Voice Smart Speaker (RBK50V) pairs Netgear's tri-band router with a unique satellite node that doubles as a powerful Alexa-enabled speaker."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+1)

6.6 / 10
DinSide.no

"God Wifi-ytelse, enkelt oppsett, flott design, kjekk som kjøkkenhøyttaler."

Vis mer ▼

15. Apple HomePod

Apple HomePod

7.7 / 10

Apple Homepod Test

Beskrivelse: Apple HomePod har mottatt svært mye skryt fra testerne for å tilby solid lydkvalitet, med et bredt og dynamisk lydbilde.

Selve høyttaleren er relativt liten, men gir allikevel fra seg godt med trykk - og flere av testerne er imponerte over den solide bassen.

Installasjonsprosessen er svært enkel, og i løpet av kort tid er smarthøyttaleren klar til bruk - og du kan selv velge mellom å koble deg til via enheten med enten Bluetooth eller WiFi.

Likt som mange andre smarthøyttalere leveres Apple HomePod med støtte for multirooms-løsning, og systemet som benyttes er Apple Airplay 2.
Den digitale taleassistenten er basert på iOS' egne Siri, men enkelte av testerne har rapportert om at talestyringen ikke fungerer spesielt godt i praksis.

Apple HomePod er kort og godt en solid og brukervennlig høyttaler som tilbyr lydkvalitet i øverste klasse, men funksjonsmessig har dessverre enheten litt å gå på - og den fungerer ikke spesielt godt med andre tjenester enn Apple Music.

10 / 10
WhatHiFi.com

"The best-sounding, most music-oriented smart speaker currently available"

Vis mer ▼
9.0 / 10
ITavisen.no

"Serverer best lydkvalitet i klassen - Overraskende dynamisk og detaljrikt lydbilde - Siri kan mindre enn konkurrentene og skjønner ikke forskjellige stemmer"

Vis mer ▼
8.0 / 10
TrustedReviews.com

"Technically the best-sounding smart speaker, the Apple HomePod is a compact marvel that automatically adjusts its sound based on where you put it. Double-up in a stereo pair and, pound-for-pound, you can't get better."

Vis mer ▼
7.9 / 10
CNet.com

"Apple's HomePod doesn't match the features offered on Alexa and Google Assistant speakers. But if you’re an iPhone user who prizes sound quality above all, you should seriously consider this speaker."

Vis mer ▼
7.0 / 10
TechRadar.com

"With the Apple HomePod, we're really reviewing two things at once: a premium speaker and a smart home hub. In the former category, the HomePod is excellent, with amazing sound and incredibly intuitive set-up. But in the latter Siri is only middling in its implementation, and the fact that you're not able to break out of the Apple ecosystem for many key functions also rankles."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+2)

7.0 / 10
PCMag.com

"The HomePod excels as a high-quality smart speaker for listening to Apple Music, but trails behind Amazon and Google when it comes to voice control."

Vis mer ▼
6.5 / 10
Tek.no

"Fantastisk lyd og utseende, men programvaren holder den tilbake"

Vis mer ▼

16. JBL Link Portable

JBL Link Portable

7.6 / 10

JBL Link Portable Test

Beskrivelse: JBL Link Portable er en relativt rimelig smarthøyttaler, som kan styres enten via Bluetooth eller WiFi.

Høyttaleren har mottatt relativt gode tilbakemeldinger når det kommer til selve lydkvaliteten, og det anerkjente magasinet WhatHifi.com skryter blant annet av det brede lydbildet som tilbys.

Tilsvarende har andre testmagasiner bemerket seg at JBL Link Portable gjør en god jobb, selv ved høyt volum - og lyden oppfattes som klar og ren, selv når du virkelig guffer opp lyden.

En gjenganger hos både testerne og forbrukerne er allikevel at høyttaleren har en noe svak bass, og ved høyt volum strekker den dessverre ikke helt til.
På bakgrunn av dette er ikke JBL Link Portable oppe og konkurrerer med de beste produktene på markedet, men til gjengjeld er også prisen for denne høyttaleren noe mer komfortabel.

Som nevnt kan du koble deg til høyttaleren via WiFi eller Bluetooth, og dersom ønskelig kan du også integrere JBL Link Portable opp mot andre enheter i et multiromssystem - enten via Google Home, eller eventuelt via AirPlay 2.

Ellers leveres JBL Link Portable med innebygd batteri, og har en total batteritid på 8 timer - og flere har skrytt av den superenkle ladefunksjonen, hvor du kun trenger å plassere høyttaleren oppe i ladestasjonen!

10 / 10
WhatHiFi.com

"For a great, affordable, durable home smart speaker, you’ll be hard-pushed to find a product that can match JBL’s Link Portable"

Vis mer ▼
8.1 / 10
KomputerForAlle

"Lyden er ikke overveldende, men du får mange og gode funksjoner for pengene i den lille trådløse høyttaleren JBL Link Portable. Høyttaleren kan kobles til telefonen via Bluetooth, men du kan også koble den til det trådløse hjemmenettverket. Lydkvaliteten er imidlertid ikke helt på høyde med de beste fra Sonos og andre HiFi-merker. Bassen er litt svak ved høyt volum, men ellers er lyden klar og ren uansett volum."

Vis mer ▼
8.0 / 10
PCMag.com

"The JBL Link Portable speaker offers Bluetooth and Wi-Fi connectivity along with AirPlay 2, Chromecast, and hands-free Google Assistant support in a waterproof design with solid audio performance for its size."

Vis mer ▼
7.0 / 10
GoodHouseKeeping.com

"The JBL Link portable is a mid-priced speaker that lets you play your music using Bluetooth or wifi. It replaced the JBL Link 10 speaker within the range and offers better sound and battery life. Like its predecessor, the Link Portable has all the benefits of the Google Assistant, too. And it's compatible with Airplay 2. When it runs low on battery, you just need to place the speaker on top of the included cradle to charge it."

Vis mer ▼

17. Yamaha MusicCast 20

Yamaha MusicCast 20

7.6 / 10

Yamaha MusicCast 20 test

Beskrivelse: Yamaha MusicCast 20 er en relativ rimelig smarthøyttaler, som leveres med støtte for stemmestyring via Amazon Alexa.

Denne smarthøyttaleren har mottatt gjennomsnittlige tilbakemeldinger fra testerne, og Tek.no trekker blant annet frem at lyden oppleves som behagelig å høre på - samtidig som det amerikanske forbrukermagasinet TechRadar trekker frem at selve høyttaleren har et stilrent design.

Flere av testerne, deriblant Which.co.uk trekker allikevel frem selve oppstartsprosessen som rotete og lite brukervennlig, og du må blant annet koble deg på høyttalerens helt egne WiFi for å sette den opp.

Èn av de store fordelene med Yamaha MusicCast 20 er forøvrig at høyttalerne kan benyttes som bakhøyttalere i et eksisterende oppsett, og du vil også kunne nyte godt av en egen multiromsløsning via Yamaha's egne Yamaha MusicCast.

Testerne har også svært lite å utsette på prisnivået, men det nevnes altså fra flere hold at konkurrentene, slik som Sonos One, rett og slett har bedre lyd - og mer intuitiv og brukervennlig appstyring.

7.5 / 10
Tek.no

"Lyden er helt streit, men vi vil kanskje betegne den som litt kjedelig. Den har verken basstrykket eller skarpheten i diskanten som et par av de andre høyttalerne har, og resultatet er rett og slett litt flatt, lukket og udynamisk - om enn ganske behagelig å høre på. Dens største problem er at Sonos-høyttaleren (Sonos One Gen. 2) til omtrent samme pris låter bedre og ikke minst har en betydelig bedre app. "

Vis mer ▼
7.0 / 10
TechRadar.com

"The Yamaha MusicCast 20 speaker sounds pretty good, sure, but it costs more and doesn’t sound quite as good as the competition."

Vis mer ▼
6.3 / 10
Which.co.uk

"The Yamaha MusicCast is a pretty solid speaker for sound quality, but you'll likely need a lot of patience to set it up correctly. Unless Yamaha saves the speaker's accompanying app in a later update, the app really hinders this speaker from reaching its full potential. There are some nice smart features on offer here, including the potential for creating a surround sound setup, but it's worth considering the easier-to-use Yamaha WX-010 and our other Best Buy wireless speakers as well."

Vis mer ▼

18. Kygo B9/800

Kygo B9/800

7 / 10

Kygo B9 800 Test

Beskrivelse: Kygo B9/800 er en rimelig smarthøyttaler som leveres med en lang rekke smarte funksjoner.

Høyttaleren er i utgangspunktet utviklet i samarbeid med Google, og enheten kan derfor enkelte stemmestyres via Google's egne Google Assistant.

I tillegg til at enheten enkelt kan stemmestyres, vil du også ha mulighet til å koble den opp mot eksisterende produkter via multiromsløsningen Google Home.

Kygo B9/800 har en svært lav vekt, og kombinert med at den er vanntett så kan du enkelt ta den med deg ut i friluft uten ekstra bekymringer.
Batterilevetiden er totalt 8 timer, men vil naturligvis variere noe basert på hvor høy musikk du spiller.

Selve lydkvaliteten er forøvrig forbrukerne ikke like imponerte over, og flere er noe misfornøyde om at du rett og slett benytte deg av Google Home-appen.

6.0 / 10
LydOgBilde.no

"Kygo er den eneste smarthøyttaleren vi vet om som du kan ta med deg i svømmebassenget."

Vis mer ▼

19. Creative MUVO Play

Creative MUVO Play

6.6 / 10

Creative MUVO Play Test

Beskrivelse: Creative MUVO Play er en av de rimeligste smarthøyttalerne som er å få tak i på markedet - og kan utelukkende kontrolles via Bluetooth-tilkobling.

Størrelsesmessig er dette en svært liten høyttaleren.
Med en bredde på beskjedne 10 centimeter, og en vekt på 0,4 kg kan enheten nærmest plasseres rett i lomma.

Creative MUVO Play er batteridrevet, og har en batteritid på omkring 10 timer.
Alt i alt er batteritiden tilfredsstillende, men selve lydkvaliteten er nok dessverre ikke i øverste klasse.

Dette kan man heller ikke forvente av en så rimelig smarthøyttaler, og forbrukermagasinet Best-i-Test.nu trekker frem at lyden rett og slett fremstår som noe dårlig.
Dersom du ønsker å spille musikk med bass bør du mest sannsynlig også se i andre retninger, da basstrykket til Creative MUVO Play er mer eller mindre fraværende.

Creative MUVO Play er kort og godt et realt budsjettvalg for deg som ikke er særlig opptatt av lydkvaliteten, og som bare vil ha en enkel og letthåndterlig smarthøyttaler.
Enheten kan enkelt benyttes til telefonsamtaler, men dersom du planlegger å guffe opp lyden vil du mest sannsynlig få deg en liten skuffelse.

Vanntett!

9.0 / 10
TechAdvisor.co.uk

" There's little to dislike about the Muvo Play which provides what most people will be looking for in a cheap Bluetooth speaker. It's compact, easy to use, has waterproofing and sounds pretty decent. You can also do things like pair two together if you wish"

Vis mer ▼
6.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Oppsummert må vi nok si at man antakelig er veldig bevisst på sin egen økonomi for i det hele tatt å vurdere nettopp denne bærbare Bluetooth-høyttaleren. Den byr tross alt på en del egenskaper som man vanligvis ikke vil finne i denne prisklassen. Men den høres ærlig talt ikke veldig bra ut, og god lyd er jo litt av poenget med en høyttaler."

Vis mer ▼

20. JBL Link 10

JBL Link 10

5.8 / 10

JBL Link 10 Test

Beskrivelse: JBL Link 10 er en portabel smarthøyttaler, som enkelt kan kontrolleres via de innebygde kontrollene øverst på høyttaleren.

Dersom ønskelig kan naturligvis høyttaleren også kontrolleres via Bluetooth eller WiFi, og det amerikanske forbrukermagasinet CNet.com trekker blant annet frem at stemmestyringen fungerer svært godt.

Stemmestyringen utføres via Google Assistant, og dersom du ønsker å integrere JBL Link 10 opp mot et eksisterende multiromssystem kan du benytte deg av Google Home.

JBL Link 10 er som nevnt portabel, men hverken testerne eller forbrukerne er spesielt imponerte over batteritiden - som kun er estimert til omkring 5 timer.
Dette er en god del kortere battertid enn man ser hos konkurrentene, og PCMag.com trekker derfor dette frem som en av de største svakhetene.

Til gjengjeld mottar JBL Link 10 relativt gode tilbakemeldinger på selve lydkvaliteten, og flere trekker frem at dette er et fornuftig budsjettvalg for deg som bare vil høre litt musikk på farten - uten at lydkvaliteten nødvendigvis imponerer.

8.0 / 10
PCMag.com

"The JBL Link 10 smart speaker offers Google Assistant voice control in a portable, rugged, and relatively affordable package."

Vis mer ▼
7.8 / 10
CNet.com

"While the JBL Link 10 may not deliver as rich sound (or have as much battery life) as the Link 20, it's still one of the better voice-enabled portable Wi-Fi speakers out there."

Vis mer ▼
7.0 / 10
TechRadar.com

"The JBL Link 10 is a jack of all trades but master of none. We love it for its Google Assistant, waterproof build and good sound for its size but were disappointed by its short battery life and slow boot up. Against the slightly more expensive competition, the Link 10 fails to stand out but it’s a good option if you don’t want to spend much on a smart, portable Bluetooth speaker."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Mobil.se

"Bra mikrofoner, Bärbar, Vattentät - Inga storslagna ljudresurser"

Vis mer ▼