Snøfreser Test – Oppdatert 2021

Snøfreser test

Dersom du bor i Norge, er det èn ting du kan være 100% sikker på – snøen dukker opp, år etter år.

Foruten at det ikke er spesielt underholdende, er også snømåking gjerne svært tidkrevende – og vi tør å påstå at snømåkingen er i skyld i flere titalls tusen ryggproblemer.

For å spare litt tid, og samtidig unngå problemer med ryggen, kan en snøfreser være en svært god investering.

Ofte vil en snøfreser også etterlate seg et bedre resultat enn det du klarer å få til med snøskuffa, og jobben med å måke frem oppkjørselen vil bli både enklere og mer behagelig.

Men – det finnes en god del ulike snøfresere der ute på markedet, og ikke alle etterlater seg et like godt resultat.

I tillegg til dette er prisene ofte svært variable, og det er ikke nødvendigvis alltid slik at man får det man betaler for.

I vår test av snøfresere har vi samlet ekspertvurderinger og kundeanmeldelser, og kåret beste snøfreser i 2021.

Test av snøfresere – Best i test 2021

Kort oppsummert er dette den nåværende rangeringen i vår test av snøfresere.
Du kan naturligvis lese mer om hvert produkt lenger ned i artikkelen!

Obs: Lenkene i denne oppsummeringen leder til den av våre samarbeidspartnere med produktet på lager til best pris.
Merk at rangeringen til enhver tid oppdateres basert på de ulike ekspert- og kundeanmeldelsene!

  1. Husqvarna ST 227P
  2. AL-KO ST 4048 Li
  3. AL-KO SnowLine 46E
  4. AL-KO SnowLine 620 E II
  5. AL-KO Snow Line 700 E
  6. MTD Optima ME 66
  7. AL-KO SnowLine 560 II
  8. Toro Snowmax 724 QXE
  9. Husqvarna ST 327
  10. Stiga ST 8051 AE

Trykk her for å vise alle produktene.. (+1)

Ved å handle gjennom våre lenker bidrar du til at vi kan fortsette med det gode arbeidet - for deg, som forbruker.
Klikk her for å lese mer om hvordan vi beregner den totale testscoren!

1. Husqvarna ST 227P

Husqvarna ST 227P

9.1 / 10

Husqvarna ST 227P Test

Beskrivelse: Husqvarna ST 227P er et godt valg for deg som har en relativt stor innkjørsel, og som samtidig har behov for en snøfreser som virkelig gjør jobben.

Denne bensindrevne snøfreseren har en arbeidsbredde på hele 68 centimeter, og med en kraftig motor på hele 254 cm³ kan du stole på at den rydder vekk snøen som forventet.

Både testerne og forbrukerne er imponerte over ytelsen, og det effektive 2-trinnssystemet gir Husqvarna ST 227P en stor utkasterlengde - slik at du enklere kan plassere snøen der du ønsker.

Til tross for at dette er en kraftig snøfreser har Husqvarna ST 227P fått skryt for å være enkel å håndtere, og testerne trekker også frem at selve vedlikeholdet oppleves som både brukervennlig og forståelig.

Merk forøvrig at den maksimale snødybden er 30 centimeter, og dersom du forventer tyngre snøfall enn dette bør du mest sannsynlig investere i en annen snøfreser med høyere maksimal snødybde.

Leveres med LED-strålekaster og elektrisk oppstart!

10 / 10
TopTenReviews.com

"The Husqvarna ST227P is a tough two-stage snow blower with a lot of power behind it. Since it pumps over 250 cubic centimeters of gasoline through its four-cycle engine, you can expect to glide through light snowfall. With a clearing width of 27 inches, this snow blower is one of the big guns and will clear large areas quickly. This is one of the best snow blowers for big properties with a lot of snow to remove."

Vis mer ▼
9.4 / 10
HealthyHandyMan.com

"The Husqvarna ST227P provides owners with more horsepower and a larger clearing width than models below it in the 200 Series, both of which are important when the user needs to clear especially large areas of driveway and sidewalks. Its power steering makes it easier to handle in turns, reducing user fatigue. Thoughtful design features relating to engine control, oil management, and size adjustment further simplify operation and maintenance. For homeowners with large snow moving requirements who want the Husqvarna quality, this is a good model to consider."

Vis mer ▼
9.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Husqvarna ST 227P er en ekte kraftpakke med mange funksjoner som gjør den behagelig å kjøre. Et eksempel på en slik funksjon er varmen i håndtakene. Den sterke drivkraften en annen. Freseren tar bra uansett om det er snakk om våt snø eller en tykk brøytekant som har rukket å fryse. I prinsippet klarer den alt vi utsetter den for, selv om vi må gå litt ned i hastighet under de aller verste forholdene."

Vis mer ▼

2. AL-KO ST 4048 Li

AL-KO ST 4048 Li

8.6 / 10

AL-KO ST 4048 test

Beskrivelse: AL-KO ST 4048 Li er en kraftig, batteridrevet snøfreser som blant annet ble kåret til beste budsjettvalg hos Best-i-Test.nu i 2019.

Snøfreseren har mottatt skryt for å yte svært godt, både i dyp og våt snø.
Med en arbeidsbredde på 48 centimeter er dette en relativt liten snøfreser, men dette gir allikevel gevinst i form av at den er svært letthåndterlig og enkel å manøvrere.

Gitt den relativt smale arbeidsbredden er AL-KO ST 4048 Li svært godt egnet for trange passasjerer, og generelt sett passer denne snøfreseren best til deg som har et relativt lite areal som skal ryddes for snø.

Det er anslått at AL-KO ST 4048 Li klarer å frese omkring 150 kvadratmeter før batteriet må lades, men dette avhenger i stor grad av hvordan selve snøen er.
I dyp og våt snø må du regne med at batteriet går tom noe tidligere, omkring 100 kvadratmeter.

AL-KO ST 4048 Li er kort og godt et solid valg for deg som vil ha en pålitelig og driftssikker snøfreser, til en rimelig penge.

Vi trekker forøvrig frem at snøfreseren har mottatt kritikk på bakgrunn av selve konstruksjonen, og for lengst mulig levetid bør den lagres innendørs når den ikke er i bruk.

8.5 / 10
VelgEnklere.no

"Batteridreven snøfreser. Denne har en god pris og leverer et godt resultat. Den er god å styre samtidig som den fjerner snø effektivt."

Vis mer ▼
8.0 / 10
Best-i-Test.nu

"AL-KO ST 4048 Li er en batterisnøfreser med en lav pris, men mye ytelse for pengene. Den håndterer uten problemer opp til 5 centimeter dyp våt snø, og dette er imponerende med tanke på prisklassen. Er det snakk om tørr snø, endres tallet til 15 centimeter, noe som også er et veldig godt resultat."

Vis mer ▼

3. AL-KO SnowLine 46E

AL-KO SnowLine 46E

8.3 / 10

AL-KO SnowLine 46E test

Beskrivelse: AL-KO SnowLine 46E er en av de rimeligste snøfreserne som er å få tak i, og har i tidligere år blitt kåret til beste budsjettvalg hos det norske forbrukermagasinet Best-i-Test.nu.

Dette er snøfreseren for deg som skal dekke et relativt lite areal, og som ønsker en lett og smidig snøfreser som yter godt.

Ulikt mange andre snøfresere er AL-KO SnowLine 46E drevet av elektrisitet, og du unngår dermed ekstra utgifter i form av bensin.
Miljømessig er dette naturligvis også en klar fordel, og støynivået er betraktelig lavere enn for en tradisjonell snøfreser med bensinmotor.

En av de største fordelene med AL-KO SnowLine 46E er at den er svært lett å håndtere - som i all hovedsak skyldes den lave egenvekten på kun 15 kilo.

Til tross for at dette er en liten snøfreser, har den en maksimal kastelengde på 10 meter.
Dette gjelder forøvrig ikke for tung snø, og du må derfor regne med at snøen kastes noen meter kortere dersom det nylig har regnet.

AL-KO SnowLine 46E er kort og godt et solid budsjettvalg som passer perfekt for deg som er ute etter en enkel og miljøvennlig løsning.

Vi trekker forøvrig frem at testerne har rapportert om at snøfreseren sliter noe i dyp og hard snø - og at du derfor fysisk må presse den nedover for at den skal skrape helt nedtil.

9.0 / 10
GartenMagazine.net

"Normalt brukte vi omkring 20-30 minutter på å rydde innkjørselen, mens med AL-KO SnowLine 46E brukte vi kun 7 minutter. Snøfreseren yter svært godt, men dersom det har regnet må du regne med å bruke litt mer kraft."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"SnowLine 46 E er en liten, enkel og billig snøfreser for noe mindre områder, og modellen er vårt beste budsjettvalg. Den lave vekten og et praktisk bærehåndtak gjør snøfreseren lett å flytte på. Man kan enkelt justere utkastet, og freseren er i stand til å kaste snø opptil 10 meter."

Vis mer ▼

4. AL-KO SnowLine 620 E II

AL-KO SnowLine 620 E II

8.1 / 10

AL-KO SnowLine 620 E II Test

Beskrivelse: AL-KO SnowLine 620 E II er en rimelig snøfreser, som er blitt populær hos testerne.

På den positive siden rapporterer testerne om at snøfreseren oppleves som svært kraftig, og den solide 212 cm³ bensinmotoren håndterer enkelt både dyp og våt snø.
I tillegg til dette er den kraftige motoren utstyrt med OHV-teknologi med toppventiler, som i praksis gir svært god ytelse og lavt forbruk av drivstoff.

Den kraftige motoren fører også til at kastelengden blir lang, og dersom snøen er relativt tørr kan den kastes hele 15 meter.

Arbeidsbredden er 62 centimeter, og det går derfor raskt å rydde vekk all snøen i en gjennomsnittlig innkjørsel.
Totalt er AL-KO SnowLine 620 E II utstyrt med 5 gir forover, og 2 gir bakover - og det er derfor enkelt å tilpasse farten basert på underlaget.

Generelt sett anbefaler testerne AL-KO SnowLine 620 E II dersom du holder til i områder med mye våt snø, primært på bakgrunn av den svært kraftige motoren.

På den negative siden rapporterer testerne om at selve konstruksjonen kunne vært noe bedre, og enkelte har blant annet nevnt at snøfreseren føles noe ustabil når den er i bevegelse.

Enkel og brukervennlig installasjonsprosess!

10 / 10
BastiHemmet.se

"SnowLine 620E är en perfekt snöslunga för snabb och enkel snöröjning av medelstora ytor. Lite beroende på snön kan den kasta upp till 15 meter och de grovt mönstrade hjulen klarar av praktiskt taget vilken terräng som helst. "

Vis mer ▼
8.0 / 10
Best-i-Test.nu

"AL-KO 620E II er en bensinfreser der fokuset har vært å gi mest mulig kraft for pengene. Den håndterer en større brøytekant og et par decimeter våt snø. Dette betyr da også at den også klarer flere decimeter med tørr snø. Siden fokus har vært på kraft, har AL-KO spart på andre ting. Dessverre er konstruksjonen relativt svak, og enkelte konstruksjonsvalg føles ikke helt gjennomtenkt. "

Vis mer ▼

5. AL-KO Snow Line 700 E

AL-KO Snow Line 700 E

7.3 / 10

AL-KO Snow Line 700 E Test

Beskrivelse: AL-KO Snow Line 700 E er en kraftplugg av en snøfreser, og er utstyrt med en motor på hele 375 cm³.

Denne snøfreseren har blant annet blitt kåret til beste premiummodell av det norske forbrukermagasinet Best-i-Test.nu, og har mottatt mye skryt for at den yter svært godt selv i dyp og våt snø.

Den svært tilfredsstillende arbeidsbredden på hele 70 centimeter gjør at snøryddingen går svært effektivt for seg, og Snow Line 700 E har i tillegg mottatt skryt for at den ikke setter seg fast i dypsnøen.
Mye av årsaken til dette er nok de kraftige og solide hjulene, som passer godt overens med resten av snøfreseren - som har en solid og gjennomtenkt konstruksjon som vil vare i mange år fremover.

Den kraftige motoren fører til at kastelengden er hele 15 meter, og det er derfor enkelt å plassere snøen der du selv ønsker.

I tillegg til dette AL-KO Snow Line 700 E utstyrt med både kraftige frontlys og elektrisk oppstartsmekanisme.

Vi trekker forøvrig frem at enkelte har rapportert om at snøfreseren er noe krevende å håndtere, og at den kraftige motoren rett og slett gjør det vanskelig å kaste snøen over kortere avstander.

8.4 / 10
BastiHemmet.se

"Oppnådde 8.4 poeng i test av snøfresere hos bastihemmet.se"

Vis mer ▼
8.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Kraftige Snow Line 700 fra tyske AL-KO er den høyest presterende snøfreseren i testen vår, og vi kårer den derfor til best i test og beste premiummodell. Med sin kraftige motor har Snow Line 700 ingen problemer med å kaste mye snø langt avgårde. Sammen med de kraftige hjulene sørger også motoren for at freseren ikke kjører seg fast eller sklir."

Vis mer ▼

6. MTD Optima ME 66

MTD Optima ME 66

7.1 / 10

MTD Optima ME 66 test

Beskrivelse: MTD Optima ME 66 er omtalt som en premium snøfreser, og de integrerte funksjonene svarer til forventningene.
Den elektriske oppstartsmekanismen gjør snøfreseren svært enkel å starte, og den intuitive joysticken ved håndtakene gjør det enkelt å styre hvor snøen skal kastes.

Testerne har rapportert om at den kraftige bensindrivne motoren håndterer både dyp og våt snø godt, og det er kun dersom snøen er ekstremt dyp at utkastet blir fortettet.

Selve arbeidsbredden er hele 66 centimeter, og du kan derfor raskt og effektivt dekke store flater - og dermed bli ferdig med snøryddingen i løpet av kort tid.
Til tross for den kraftige motoren, rapporteres det om at snøfreseren er letthåndterlig, og mye av årsaken til dette er nok den velutviklede servostyringen.

På fremsiden av snøfreseren finner du en kraftig LED-lyskilde, men ulempen er at denne overraskende nok ikke kan skrus av.

9.0 / 10
VelgEnklere.no

"Er du på utkikk etter ytterste kvalitet? Da er MTD Optima ME 66 noe for deg. Utstyrt med beltedrift og alle funksjoner, freser denne snø på alle områder. Den har også innebygd et kraftig lys som skal gjøre det trygt å frese på mørke vinterkvelder."

Vis mer ▼
7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"MTD Optima ME 66 er en snøfreser i premium prisklasse og har også en rekke "premium"-funksjoner. Snøfreseren har for eksempel elektrisk starter, noe som eliminerer risikoen for at maskinen ikke kan startes dersom drastarten svikter. Den har også en praktisk joystick til å regulere utkastets rotasjon og utkastvinkel samt en kraftig lykt integrert foran på styret. Lykten kan imidlertid ikke slås av."

Vis mer ▼

7. AL-KO SnowLine 560 II

AL-KO SnowLine 560 II

6.6 / 10

AL-KO SnowLine 560 II test

Beskrivelse: AL-KO SnowLine 560 II er et rimelig budsjettvalg for deg som er ute etter en god snøfreser, uten at det trenger å koste skjorta.
Snøfreseren er utstyrt med en kraftig 4000 W-motor, og har en kastelengde på hele 15 meter.
Testerne har også gitt AL-KO SnowLine 560 II mye skryt for å håndtere tung snø med glans, selv om kastelengden naturligvis ender opp med å bli noe kortere.

Den totale arbeidsbredden er 56 centimeter.
AL-KO SnowLine 560 II kan ikke måle seg med de største snøfreserne når det kommer til arbeidsbredde, men dette er heller ikke tanken bak denne snøfreseren.
Med AL-KO SnowLine 560 II får du en effektiv og pålitelig snøfreser, som er spesielt god egnet til mindre arealer.

Den hurtige marsjhastigheten gjør også at snøryddingen oppleves som svært effektiv - noe testerne også har bemerket seg.

Utover dette har AL-KO SnowLine 560 II også fått skryt for å ha en svært kraftig motor sett i sammenheng med den lave prisen, og det konkluderes dermed med at denne snøfreseren gir mye for pengene.

Vi trekker forøvrig frem at AL-KO SnowLine 560 II ikke er utstyrt med elektrisk oppstart, og at svært tung og våt snø i enkelte tilfeller kan tette igjen utkasterrøret.

7.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Snowline 560 II har god arbeidsbredde og god marsjfart, noe som gjør den rask. Kraften i snøkastingen er høy, spesielt for nysnø, som flyr et godt stykke avgårde. Snowline 560 II klarer også middels tung snø, selv om denne ikke kastes på nærheten så langt."

Vis mer ▼
7.0 / 10
VelgEnklere.no

"En bensindreven snøfreser som koster lite. Denne gir god ytelse, er brukervennlig og fjerner snøen effektivt. Det er litt negativt at freseren kan være noe problematisk å starte."

Vis mer ▼

8. Toro Snowmax 724 QXE

Toro Snowmax 724 QXE

6.5 / 10

Toro Snowmax 724 QXE test

Beskrivelse: Toro Snowmax 724 QXE har mottatt gode tilbakemeldinger fra testerne, og det norske forbrukermagasinet Best-i-Test.nu tildelte denne snøfreseren hele 9 av 10 poeng.

Testerne setter stor pris på hvor lettkjørt denne snøfreseren er, og den solide konstruksjonen gjør at produktet virkelig holder - år etter år.

Toro Snowmax 724 QXE er drevet av en 212 cm³ bensinmotor, og i henhold til produsenten kan den rydde vekk hele 1 134 kg snø pr minutt.

Til tross for at motoren ikke er av de kraftigste på markedet, har Toro Snowmax 724 QXE fått skryt fra testerne for å gjøre en god jobb ved moderate mengder snø.
I virkelig dyp snø har den allikevel noe å gå på, og den kan dessverre ikke måle seg med enkelte andre snøfresere på markedet.
Dersom du har planer om å fjerne snøen relativt ofte er forøvrig dette ikke et stort problem, da det i all hovedsak er dyp snø som gir Toro Snowmax 724 QXE problemer.

Selve arbeidsbredden til denne snøfreseren er 61 centimeter, som i praksis gjør dette til en tidseffektiv snøfreser.

På den negative siden savner forbrukerne en lyskilde på fremsiden av snøfreseren, og innledningsvis kan hastighetsreguleringen være noe utfordrende.

Leveres med elektrisk oppstartsmekanisme!

9.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Toro 724 QXE CE er en lettkjørt og ganske sterk snøfreser med en smart løsning for hastighetsregulering som gjør at du kan jobbe veldig raskt. Snøfreseren har et håndtak som er utformet slik at jo mer du skyver snøfreseren fremover, desto raskere driver den på. Bor du på et sted der det snør ganske ofte og du kan tenke deg å kjøre freseren før det har kommet altfor mye, er dette et prisgunstig alternativ, spesielt fordi den er så utrolig lettkjørt når man først er vant til den."

Vis mer ▼
8.9 / 10
SnowBlowerReviews.com

"All in all, we are pleased the Snowmaster turned out to be such a reliable machine. This model never skips a beat and always starts up on the first attempt. If you live out in the country with 3-foot snowdrifts, you may want a bigger two-staged model, though. For everyone else, the Snowmaster is a very good but pricey option. You should get a long life out of this well-built piece of equipment. If you have never used a self-propulsion system, you are going to love it. The clearing width and propulsion can to save you a great deal of time over pushing a shovel. The 724 QXE feels solid and handles well with the personal pace system and its thick tires."

Vis mer ▼

9. Husqvarna ST 327

Husqvarna ST 327

6.4 / 10

Husqvarna ST 327 Test

Beskrivelse: ST 327 er en av de største snøfreserne som tilbys av Husqvarna, og er utstyrt med en imponerende kraftig 291 cm³ motor.
Denne snøfreseren har fått skryt for å håndtere tung snø med glans, og de kraftige Xtrac-dekkene kverner seg gjennom både dyp og våt snø.

Husqvarna ST 327 er spesielt designet for utfordrende forhold, noe som også gjenspeiles i selve konstruksjonen.
Med et gjennomgående fokus på solide komponenter har Husqvarna produsert en snøfreser som kan benyttes under tøffe forhold, og det robuste utkastrøret gir en god kastelengde.

Husqvarna ST 327 er naturligvis også utstyrt med elektrisk oppstartsmekanisme - og den har i tillegg fått skryt for å være enkel å starte med den tradisjonelle startsnora.
På fremsiden av snøfreseren finner du 2 LED-frontlykter, slik at du enkelt kan arbeide når det er mørkt ute.

Dette er rett og slett et solid premiumvalg for deg som er opptatt av kvalitet, og som vil ha en kraftig snøfreser bestående av robuste komponenter.

Vi trekker for øvrig frem at det er rapportert om at den er noe utfordrende å navigere, da egenvekten er relativt høy.

8.0 / 10
TV2.no

"Freseren fra Husqvarna gir et greit kvalitetsinntrykk, men den er tung å håndtere med sine 116 kilo. Det holder til terningkast fire og tredjeplass i testen."

Vis mer ▼

10. Stiga ST 8051 AE

Stiga ST 8051 AE

6.1 / 10

Stiga ST 8051 AE Test

Beskrivelse: Stiga ST 8051 AE er en elektrisk snøfreser, som har fått skryt for å være svært letthåndterlig.
Ulikt fra mange andre elektriske snøfresere, benytter Stiga ST 8051 AE et eget batteri - slik at du ikke trenger å forholde deg til ulike kabelstrekk mens du freser snø.

Til tross for at prisen på selve batteriet er relativt høy (kjøpes separat), så er testerne svært fornøyde med at batteriet kan gjenbrukes på andre Stiga-enheter.

Testerne er også imponerte over den solide konstruksjonen, og batteriet har i følge testerne høy kapasitet.

Stiga ST 8051 AE leveres naturligvis med elektrisk oppstart, og det trekkes frem at hurtigstarts-mekanismen fungerer svært godt.

På den negative siden yter Stiga ST 8051 AE dårligere enn de fleste bensindrevne snøfreserne i dyp snø, og dersom du forventer tunge snøfall bør du muligens se i en annen retning.

Arbeidsbredden til Stiga ST 8051 AE er 51 centimeter, noe som i praksis er midt på treet - og man ser gjerne at de bensindrevne snøfreserne leveres med noe større arbeidsbredde.

Obs! Batteri og lader kjøpes separat, og den totale kostnaden vil bli omkring 10 000 kroner.

9.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Stiga ST 8051 AE er en veldig kraftig snøfreser til å være batteridrevet. Den klarer ikke like stor belastning som en bensindrevet modell, men imponerer likevel. Derimot klarer den for eksempel opp til 2 decimeter tørr snø uten problemer og uten at det påvirker batterilevetiden nevneverdig. Større belastninger enn dette blir imidlertid for tøft og reduserer batteriets levetid betydelig. På samme måte klarer ST 8051 AE opp til fem centimeter våt snø uten vanskeligheter."

Vis mer ▼
5.0 / 10
Aftonbladet.se

"Oppnådde 5.0 poeng i Aftonbladets test av snøfresere."

Vis mer ▼

11. MTD Smart M 53

MTD Smart M 53

4 / 10

MTD Smart M53 Test

Beskrivelse: MTD Smart M 53 er en bensindrevet snøfreser, som er utstyrt med en 2200 W motor.

Snøfreseren har fått skryt for å være svært lettstartet, selv uten støtte for elektrisk oppstart.

Den totale arbeidsbredden er 53 centimeter, og MTD Smart M 53 klassifiseres dermed som en nokså liten snøfreser.

Gitt den beskjedne arbeidsbredden er MTD Smart M 53 best egnet til mindre flater, og passer derfor godt til deg som har et relativt lite areal som skal ryddes for snø.

Utover dette har MTD Smart M 53 mottatt skryt for at den er enkel å montere, og utkastsrøret er i følge ekspertene enkelt å rengjøre.

På den negative siden er prisen rett og slett litt høy for en såpass svak snøfreser, og det rapporteres om at det oppstår utfordringer i dyp og våt snø.

6.0 / 10
Best-i-Test.nu

"MTD M53 er en lettstartet ettrinns snøfreser i øvre budsjettklasse og er i motsetning til lettere budsjettsnøfresere bensindrevet. M53s forbrenningsmotor er utvilsomt sterkere enn snøfresere med elektrisk motor, men forskjellen er moderat. Den store fordelen med forbrenningsmotoren er heller at man unngår å måtte ta hensyn til en elektrisk ledning."

Vis mer ▼