Sony FDR-X3000R Test

Sony FDR-X3000R test

Inneholder lenker til annonsører

I vår test av actionkameraet Sony FDR-X3000R har vi hentet ut ekspertvurderinger fra flere tiltrodde aktører, som har vektlagt blant annet maksimal oppløsning, FPS, brukervennlighet, tilkoblingsmuligheter, smartfunksjoner og mye mer.

Ved å handle gjennom våre lenker bidrar du til at vi kan fortsette med det gode arbeidet - for deg, som forbruker.
Klikk her for å lese mer om hvordan vi beregner den totale testscoren!

Sony FDR-X3000R

7.9 / 10

Sony FDR-X3000R test

Beskrivelse: Sony FDR-X3000R ble lansert i 2016, og er derfor ikke av de nyeste actionkameraene på markedet.

Til tross for at Sony FDR-X3000R nå har noen år på baken, omtales bildekvaliteten fortsatt som svært god - og det norske forbrukermagasinet Tek.no trekker blant annet frem at både farger og kontraster er meget gode.

Utover dette omtales bildestabiliseringen som svært god, noe som i praksis fører til at du får krystallklare videoer - som enkelt kan filmes med en kvalitet på hele 4K.

Ulikt fra de fleste andre actionkameraer, leveres ikke Sony FDR-X3000R med en egen innebygd skjerm.
Men, til gjengeld kan Sony FDR-X3000R enkelt administreres via en enkel og intuitiv fjernkontroll - som naturligvis også har en innebygd skjerm slik at du enkelt kan se direkteopptak fra kameraet.
Tek.no setter også stor pris på at fjernkontrollen fysisk sett er svært liten, og at den dermed oppfattes som meget enkel å håndtere.

På den negative siden er ikke Sony FDR-X3000R vanntett uten et eget undervannshus, noe konkurrentene fra både GoPro og DJI er.
For å veie opp for denne ulempen har Sony valgt å levere FDR-X3000R med undervannshuset inkludert i prisen, slik at du ikke trenger å anskaffe dette i ettertid.
Tek.no trekker for øvrig frem at lydkvaliteten oppfattes som svært dårlig gjennom det medfølgende undervannshuset - samtidig som kameraet i seg selv oppfattes som veldig lite brukervennlig.

Sony FDR-X3000R byr på svært god bildekvalitet, og den medfølgende fjernkontrollen fører til at du enkelt kan administrere kameraet på avstand!

8.7 / 10
Digital-foto.no

"Bildekvaliteten fra Sony er virkelig flott, men prisen og den dårlig designede kortleseren trekker ned."

Vis mer ▼
8.0 / 10
Tek.no

"Et svært bra actionkamera, men ulempene må vurderes nøye før kjøp."

Vis mer ▼
8.0 / 10
TrustedReviews.com

"If you have very deep pockets, there’s plenty to love about the FDR-X3000. Comparisons will of course be made with the cheaper GoPro Hero 5 Black – I’d say the GoPro is the slightly better choice for adrenaline junkies, thanks to its quicker operation and built-in waterproofing. However, the FDR-X3000 is likely to be a draw for travel bloggers, since it’s just so convenient to carry around."

Vis mer ▼
7.0 / 10
TechRadar.com

"This tiny action cam’s nicely image stabilized 4K 30fps footage impresses, but an unreliable live view remote makes this variant of the cheaper FDR-X3000 of dubious value."

Vis mer ▼
5.0 / 10
LydOgBilde.no

"Sony FDR-X3000R skiller seg ut på flere fronter. Dessverre er ikke helheten positiv. Hvis vi starter med det gode, er bildekvaliteten på opptakene utrolig flott. Sony har mange års erfaring med kameraer, og det ses. Den optiske bildestabilisatoren er et kjempepluss, og fargene virker ikke så overstyrte som hos de to andre. Dessverre plages kameraet av dårlig batteritid, og den eksterne skjermen fordyrer og kompliserer unødig. Helhetsinntrykket blir derfor litt lunkent."

Vis mer ▼

For å få en oversikt over de beste actionkameraene på markedet, anbefaler vi at du tar en titt på vår test av actionkameraer!