Stiga Autoclip 225 S Test

Stiga Autoclip 225 S test

Inneholder lenker til annonsører

I vår test av robotklipperen Stiga Autoclip 225 S har vi hentet ut ekspertvurderinger fra flere tiltrodde aktører, som har vektlagt blant annet ytelse, brukervennlighet, effektivitet, sikkerhet og konstruksjon.

Ved å handle gjennom våre lenker bidrar du til at vi kan fortsette med det gode arbeidet - for deg, som forbruker.
Klikk her for å lese mer om hvordan vi beregner den totale testscoren!

Stiga Autoclip 225 S

4.1 / 10

Stiga Autoclip 225 S test

Beskrivelse: Stiga Autoclip 225 S har vært gjenstand for en lang rekke tester av ekspertene, men resultatene har dessverre ikke vært spesielt gode.

Svært mange av testerne er rett og slett misfornøyde med den lite brukervennlige menystyringen, og flere har nevnt at skjermen er utydelig.
Klipperen har også mottatt kritikk for at den sliter med å finne tilbake til ladestasjonen - og enkelte ganger bommer rett og slett Autoclip 225 S på ladepunktene.

Autoclip 225 S får også tyn for sin ytelse i terrenget, og Best-i-Test.nu rapporterer om at klipperen enkelt og greit kjører seg fast ved flere anledninger.

Alt er forøvrig ikke bare negativt, og klipperen har faktisk fått skryt for at den takler høyt gress svært godt - samtidig som at støynivået er lavt og behagelig.

6.7 / 10
Tænk.dk

"Oppnådde 6.7 i Tænk's test av robotklippere."

Vis mer ▼
6.0 / 10
Tech-Test.dk

"Størrelsen til trods, så er Stiga Autoclip 225 S en ret dyr maskine. Prisen ligger på lige over 10.000 kroner, og det til trods for at den er testens mindst avancerede robot. Den klipper pænt og den er dejlig støjsvag, men den river kablet over alt for ofte."

Vis mer ▼
5.0 / 10
Aftonbladet.se

"Oppnådde 5.0 poeng i Aftonbladets test av robotklippere."

Vis mer ▼
5.0 / 10
DinSide.no

"Stiga har en av markedets mest avanserte klippere. Den oser kvalitet allerede fra du åpner esken og alt er laget med materialer av høy kvalitet. Til og med tilkoblingene fra stikkontakt til ladestasjonen oser high end, selv om jeg ikke tror metallkoblingene er spesielt takknemlige for å ligge utendørs. Det begynner med en practical joke. Klipperen er stilt inn på nederste klippehøyde. Alle de andre leveres på høyeste innstilling. Instillingen må gjøres med spesialverktøy og samsvarer ikke med bruksanvisningen, så dette ventet jeg dessverre med. Det resulterte i flere kutt av tråden. På grunn av de effektive knivene, resulterte hvert brudd med 20 centimeter kortere tråd. Det kan bli problematisk å løse når du har lagt ut en lang ledning."

Vis mer ▼
4.0 / 10
Tek.no

"Dårligst ut i testen kommer denne modellen fra Stiga. Roboten er både gammeldags og ganske dyr, og samtidig har den en tendens til å ikke finne veien hjem. Og når den først er hjemme, lader den ikke alltid. Klipperen har mye krefter å by på, for høyt gress har den ingen problemer med å takle. Den kjører også fortere enn de andre, hvor den på lange strekker drar på skikkelig. Samtidig klipper maskinen jevnt og bra, så dette er et pluss. Alt i alt gjør denne maskinen noe riktig, men den har også et par store svakheter som gjør at du må passe på denne maskinen langt mer enn de andre robotgressklipperne i denne testen. Og hele poenget med en slik klipper er jo at du skal slippe å involvere deg så mye selv."

Vis mer ▼

Klikk her for å vise alle testene (+1)

3.0 / 10
Best-i-Test.nu

"Stiga Autoclip 225 S er en størrelsesmessig smidig men svært tung robotgressklipper som kan klippe veldig lenge på en lading. Dette er også dens største styrke. Hadde den hatt godkjente terrengegenskaper og bedre driftssikkerhet, hadde den fenomenale klippetiden vært et veldig godt salgsargument. Men dessverre kjører denne roboten seg fast nesten daglig, i alle fall så lenge du kjører den i standardversjonen. Den klarer i utgangspunktet bare helt plane og jevne (dvs. fint anlagte og godt stelte) plener. Der er den sterk og har ingen problemer med høyt gress. Den kan imidlertid kjøre av gående i nedoverbakke i stedet for å bremse og får da iblant vanskeligheter med å klippe ordentlig. Bortsett fra det får du et fintklipperesultat på de typene underlag. Men terrengegenskapene er det som feller 225 S; den kjører seg fast omtrent daglig på alle andre typer underlag. Hvis den for eksempel skulle kjøre med nesen ned i en mindre fordypning i plenen, tar den seg som oftest ikke opp igjen, men blir sittende fast. De fleste plener har ikke en helt perfekt overflate, noe som gjør denne robotgressklipperen dårlig egnet de fleste steder."

Vis mer ▼

For å få en oversikt over de beste robotklipperne, anbefaler vi at du tar en titt på vår test av robotklippere!