KlikkLån – Test og Erfaringer 2021

Sist oppdatert 31.03.2021

KlikkLån ble etablert i samarbeid med anerkjente Thorn Norge Finans AS, som har vært på markedet helt siden 1975.

Denne lånetilbyderen fokuserer primært på mindre lån, som alle kan tas opp uten sikkerheten i bolig eller andre personlige eiendeler.

Med KlikkLån som lånetilbyder får du en fast rente å forholde deg til, og en valgfri nedbetalingstid på inntil 60 måneder.

Utover dette fokuserer KlikkLån på en rask behandling av søknaden, og de hevder selv at du i løpet av svært kort tid vil få svar på din søknad.

Fordeler og ulemper


Fordeler

 • Valgfri nedbetalingstid
 • Elektronisk signering med BankID
 • Krever ingen sikkerhet i bolig
 • Lånebeløpet disponeres fritt

Ulemper

 • Relativt høy laveste rente
 • Uoversiktlig søknadsprosess
 • Relativt høyt etableringsgebyr
 • Termingebyrer
 • Litt høy minimums-alder (25 år)

Betingelser


 • Du må ha fylt 25 år
 • Du må ha fast inntekt
 • Folkeregistrert i Norge i minimum 2 år
 • Kan ikke ha betalingsanmerkninger
Lånebeløp 10.000 - 150.000 kr
Rente 9,48 - 24,24%
Min. alder 25 år
Nedbetalingsperiode 12 - 60 mnd
Annonse
Låneeksempel: Eff. rente 24,24%, 26 300,-, o/5 år, kostnad 17 206,-, totalt 43 506,-. Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes

Hvorfor velge KlikkLån?

Fordeler

KlikkLån tilbyr det som omtales som kontantlån (forbrukslån), hvor du kan ta opp et lån på mellom 10 000 - 15 000 kroner.

På den positive siden setter vi pris på at det laveste mulige beløpet er så lavt som 10 000 kroner, slik at du i praksis ikke behøver å låne mer enn det du strengt talt har behov for.

Slik som de aller fleste andre forbrukslån krever heller ikke KlikkLån at det tas sikkerheten i bolig eller andre personlige eiendeler, og lånet tilbys således "uten sikkerhet".

En annen klar fordel med lånene fra KlikkLån er at du selv står helt fritt til å velge hvordan du ønsker å disponere midlene.
Du trenger altså ikke dokumentere hva du ønsker å bruke pengene til, med unntak av at du må angi en kategori for hva midlene skal benyttes til når du sender inn søknaden.

Utover dette velger du også selv hvor lang nedbetalingstid du ønsker å ha på lånet, hvor du kan velge å nedbetale gjelden i løpet av 12 - 60 måneder.

Hva er ulempene med KlikkLån?

Ulemper

Det første vi bemerker oss er at selve søknadsprosessen fremstår som noe uoversiktlig.

Joda, dersom du har litt erfaring med å surfe rundt på nettet, vil du nok relativt enkelt klare å komme deg gjennom prosessen - men det kunne vært så mye bedre.
Nettsiden fremstår rett og slett som noe amatørmessig, og har ikke en like god tillitsvekkende følelse over seg som en så stor tilbyder strengt talt burde ha.

Med designet ute av veien, kan vi se videre på det som egentlig har noe å si - nemlig lånevilkårene.

Sammenlignet med mange andre tilbydere på markedet, opererer KlikkLån med en relativt høy laveste rente.
Den laveste renten du per dags dato kan få innvilget hos KlikkLån er 9,48%, noe som etter vår mening er i det høyeste laget.

Videre er den maksimale lånesummen kun 150 000 kroner, og vi skulle gjerne sett at lånerammen var noe høyere.

Verst av alt er nok likevel gebyrene.
Sett i sammenheng med hvor lavt lånebeløpet faktisk er, synes vi både etableringsgebyret og termingebyrene er i det høyeste laget.

KlikkLån tilbyr heller ikke, såvidt vi kan se, noen tilleggsprodukter som eksempelvis betalingsforsikring eller avdragsfrihet i et gitt antall måneder.

Hvilke krav stilles av KlikkLån?

Krav

Slik som hos alle tilbydere av forbrukslån, stilles det visse krav til deg som søker.

I første omgang vil KlikkLån foreta en kredittvurdering av deg så snart de mottar søknaden, som videre legger grunnlaget for om søknaden godkjennes eller ei.

KlikkLån krever at du som søker har fylt 25 år, og du må kunne dokumentere at du har en fast inntekt. Nøyaktig hvor høy denne inntekten må være vil variere basert på hvor mye du ønsker å låne.

Videre må du ha vært folkeregistrert i Norge i minst 2 år, samtidig som du ikke kan ha noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Kontaktinformasjon til KlikkLån

Juridisk NavnThorn Norge Finans AS
Org. nummer997536320
BesøksadresseInnspurten 13A 0663 Oslo
PostadresseInnspurten 13A 0663 Oslo
Telefon21610001
E-postinfo@klikklan.no