Zmarta Låneformidling – Erfaringer og Test 2021

Sist oppdatert 04.08.2021

Zmarta er eid av den internasjonale institusjonen Zmarta Group, og har vært på det norske markedet siden 1999. I tillegg til å ha sikret seg et godt fotfeste i Norge, er Zmarta også representert i både Sverige og Finland.

Med kontorer i både Oslo, Stockholm, Ängelholm, Jönköping og Helsinki er Zmarta Group godt etablerte, og har med sine 300+ medarbeidere sikret seg et godt rykte innen finansbransjen.

Zmarta skiller seg fra tradisjonelle lånetilbydere ved at de kun videreformidler lånesøknadene. I praksis innebærer dette at Zmarta mottar din søknad, før de sender den videre til andre banker og lånetilbydere. På nettsidene finner man tjenester for både forbrukslån, smålån, refinansiering, billån, boliglån og strøm.

Felles for alle tjenestene er at de gir deg gode valgmuligheter som forbruker. Med totalt 18 samarbeidspartnere blir utvalget stort, og du kan potensielt motta tilbud fra svært mange aktører samtidig.

Fordeler og ulemper


Fordeler

 • Tilbud fra flere tilbydere
 • Ingen krav til sikkerhet
 • Bred låneramme
 • Mulighet for refinansiering
 • Enkel søknadsprosess
 • Uforpliktende søknad
 • Søker blant 18 tilbydere

Ulemper

 • Kun et begrenset utvalg lånetilbydere

Betingelser


 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha bodd i Norge i mer enn 3 år
 • Minimum 120 000 ,- i årsinntekt
 • Ingen registrerte betalingsanmerkninger
Lånebeløp 5.000 - 500.000 kr
Rente 6,32 – 32,9 %
Min. alder 18 år
Nedbetalingsperiode 12 - 180 mnd
Annonse
Eff. rente 15,52 % 75 000 kr o/5 år, kostnad 30 509 kr, totalt 105 509 kr.

Hvorfor velge Zmarta?

Fordeler

Som nevnt er Zmarta en låneformidler, og ikke en tilbyder av diverse forbrukslån og lignende. I praksis vil Zmarta videreformidle din lånesøknad til et bredt utvalg banker og lånetilbydere. På denne måten kan du sammenligne tilbud fra flere aktører, uten at du trenger å sende inn en individuell søknad hos alle.

I så godt som alle tilfeller vil renter og gebyrer avgjøres basert på interne og individuelle faktorer. Derfor er det utvilsomt en god idè å innhente tilbud fra flere aktører samtidig. Du kan potensielt spare relativt mye penger på dette, da du fritt kan velge det lånetilbudet som har de laveste rentene og gebyrene.

Per dags dato formidler Zmarta din lånesøknad videre til 18 ulike aktører. Blant disse finner man både Santander, Ikano Bank, Svea Finans, re:member, Instabank og Komplett Bank. Vi setter stor pris på at Zmarta har klart å få med flere av de største aktørene på laget, da det ofte er her man finner de aller beste tilbudene.

Vi bemerker oss også at Zmarta tilbyr et bredt utvalg av ulike tjenester. Via nettsiden kan du søke om både forbrukslån, refinansiering, boliglån, billån, smålån og bedriftslån. Enkelt og greit en totalleverandør av sammenligningstjenester innenfor finans!

Utover dette fremstår søknadsprosessen som oversiktlig, og vi liker spesielt godt at søknaden gjennomføres steg for steg. Enkelt å holde oversikten underveis!

Hva er ulempene med Zmarta?

Ulemper

Til tross for at Zmarta videresender din søknad til et bredt utvalg av aktører, er ikke alle tilbyderne representert. I praksis kan det føre til at du går glipp av gode tilbud fra leverandører som Zmarta ikke samarbeider med.

Dette er for øvrig ikke unikt for Zmarta. Såvidt vi vet finnes det ingen låneformidlere som samarbeider med samtlige av lånetilbyderne på det norske markedet. Løsningen på "problemet" er heldigvis relativt enkel.

Du bør enkelt og greit sette deg inn i hvilke aktører som mottar din søknad via Zmarta. Deretter kan du sende inn en direkte søknad hos de leverandørene som ikke er representert hos Zmarta. På denne måten sikrer du at du mottar tilbud fra så mange aktører som mulig, og dermed kan få bedre betingelser på ditt lån.

Hvilke krav stilles av Zmarta?

Krav

Som alltid stilles det visse krav til deg som søker lån. Samtlige av lånetilbyderne har betingelser for sine lån, og Zmarta videreformidler ikke søknaden din om du ikke oppfyller minstekravene.

Som et absolutt minimum må du ha fylt 18 år. Samtidig må du kunne dokumentere at du har minst 120 000 kroner i årlig inntekt, og du kan heller ikke ha noen aktive inkassosaker rettet mot deg. Det samme gjelder for betalingsanmerkninger og gjeldsordninger.

Kontaktinformasjon til Zmarta

Juridisk NavnZmarta
Org. nummer985 220 239
BesøksadresseFilipstad brygge 1, 0252 Oslo
PostadresseZmarta c/o Aker Brygge Business Centre, Postboks 1433 Vika, 0115 Oslo
Telefon(+47) 23 96 70 10
E-postinfo@zmarta.no